Hyppää sivuvalikkoon

Kurssit ja toiminta

Kaksi henkilöä opiskelee kirjojen ääressä. Toinen kirjoittaa kynällä.

Ilmoittautuminen ja kurssitiedot

Voit ilmoittautua kurssille kätevästi netissä milloin tahansa tai tarkistaa ilmoittautumissivulta myös kurssin ajankohtaiset tiedot, jos olet jo ilmoittautunut sille. Lyhytkursseja alkaa vielä syksyn aikana! Ilmoittautuminen kevään 2024 kursseille alkaa netissä 4.12.2023 klo 12. Kurssit julkaisemme marraskuun lopussa.

Kiikarissa kiehtova kiinnostuksen kohde, uuden oppiminen tai paluu tutun harrastuksen pariin?

Tampereen seudun työväenopisto järjestää vuosittain yli 2000 kurssia Tampereen ja Ylöjärven alueilla sekä verkossa. Kursseille ovat tervetulleita kaikki asuinkunnasta riippumatta.

Kurssit on jaettu viiteen eri ainealueeseen: tieto, terveyden edistäminen, kädentaidot, taide ja kielet. Kurssien lisäksi järjestämme yleisluentoja ja tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kurssien pituudet vaihtelevat päivän tai viikonlopun mittaisista kursseista koko lukukauden kestäviin kursseihin, ja niille ovat tervetulleita kaikki vasta-alkajista kokeneisiin. Pidempikestoista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen, lasten ja nuorten sana- ja teatteritaiteen sekä lasten, nuorten ja aikuisten kuvataiteen perusopetus. Aikuisilla on lisäksi mahdollisuus osallistua kolmivuotiseen kirjoittajakoulu Viita-akatemiaan. Työväenopistossa toimii myös oppimisen pulmissa auttava Opinverstas.

Jokaisella kurssilla on kurssinumero, joka auttaa erottamaan samannimiset kurssit toisistaan.

Työväenopiston kurssien opetusajat määritellään aina kurssikohtaisesti. Kurssitiedoissa kerrotaan aina kurssin aloitus- ja lopetuspäivämäärä, viikonpäivät ja kellonajat. Kurssitiedoissa on myös opettajien nimet, opetuspaikka, kurssin tuntimäärä ja hinta. Kurssin tuntimäärä määritellään opetustunteina, joissa 1 t on 45 min.

Kurssitiedoissa kerrotaan lyhyesti myös kurssin sisällöstä. Netti-ilmoittautumisessa kurssin sisältötekstit ja kurssikalenteri löytyvät Lisätietoja-kohdasta. Esittelytekstissä voi olla maininta kurssin epäsäännöllisistä tai poikkeavista kokoontumisajankohdista tai siitä, mitä kurssille tarvitsee mukaan.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/kurssitjatoiminta

Päivitetty 11.1.2024