Kurssit ja toiminta

Kiikarissa kiehtova kiinnostuksen kohde, uuden oppiminen tai paluu tutun harrastuksen pariin?

Tampereen seudun työväenopisto järjestää vuosittain yli 2000 kurssia Tampereen ja Ylöjärven alueilla. Kursseille ovat tervetulleita kaikki asuinkunnasta riippumatta.

Kurssit on jaettu viiteen eri ainealueeseen: tieto, terveyden edistäminen, kädentaidot, taide ja kielet. Kurssien lisäksi järjestämme yleisluentoja ja tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kurssien pituudet vaihtelevat päivän tai viikonlopun mittaisista kursseista koko lukukauden kestäviin kursseihin. Pidempikestoista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen, lasten ja nuorten sana- ja teatteritaiteen sekä lasten, nuorten ja aikuisten kuvataiteen perusopetus. Aikuisilla on lisäksi mahdollisuus osallistua kolmivuotiseen kirjoittajakoulu Viita-akatemiaan. Kursseille ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet vasta-alkajista kokeneempiin.

Jokaisella kurssilla on kurssinumero, joka auttaa erottamaan samannimiset kurssit toisistaan.

Työväenopiston kurssien opetusajat määritellään aina kurssikohtaisesti. Kurssitiedoissa kerrotaan aina kurssin aloitus- ja lopetuspäivämäärä, viikonpäivät ja kellonajat. Kurssitiedoissa on myös opettajien nimet, opetuspaikka, kurssin tuntimäärä ja hinta. Kurssin tuntimäärä määritellään opetustunteina, joissa 1 t on 45 min.

Kurssitiedoissa kerrotaan lyhyesti myös kurssin sisällöstä. Netti-ilmoittautumisessa kurssin sisältötekstit ja kurssikalenteri löytyvät Lisätietoja-kohdasta. Esittelytekstissä voi olla maininta kurssin epäsäännöllisistä tai poikkeavista kokoontumisajankohdista tai siitä, mitä kurssille tarvitsee mukaan.

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssille voi ilmoittautua kätevästi netissä milloin tahansa.

Edelläkävijä vuodesta 1899

Tampereen seudun työväenopisto on Suomen vanhin kansalaisopisto ja yksi Suomen suurimmista opistoista. Tampereen kaupungin ylläpitämänä vapaan sivistystyön oppilaitoksena Tampereen seudun työväenopisto järjestää vuodessa yli 2000 kurssia, joille osallistuu yli 15 000 yksittäistä opiskelijaa.

Opisto järjestää toimintaa Tampereen ja Ylöjärven alueella useissa toimipisteissa. Toimistot sijaitsevat Tampereella Sampolassa Kalevan kaupunginosassa ja Koivistonkylässä Sara Hildén -akatemiassa sekä Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa.

Työväenopistossa työskentelee 30 päätoimista työntekijää ja noin 400 tuntiopettajaa.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/kurssitjatoiminta

Päivitetty 29.6.2022