Hyppää sivuvalikkoon

Tietoa Tampereen seudun työväenopistosta

Henkilö lukee kirjaa ja nauraa. Edessä toisen opiskelijan käsi.

Syksyllä 2024 alkavat kurssit on julkaistu. Ilmoittautuminen alkaa netissä 1.8.2024 klo 12. Puhelimitse ja paikan päällä toimistoissa ilmoittautuminen on mahdollista 14.8.2024 klo 12 alkaen. Syyslukukausi alkaa virallisesti 2.9.2024, mutta eripituisia kursseja käynnistyy pitkin lukukautta.

Kurssin kaikki kokoontumiskerrat näkyvät aina kurssin tiedoissa ilmoittautumissivustolla, jolla voi sekä ilmoittautua kursseille että tarkistaa käynnissä olevien kurssien aikataulut. Kokoontumiskerroissa näkyvät myös tilat, joissa opetusta järjestetään. Sampolassa luokan ensimmäinen numero kertoo kerroksen, jossa luokka sijaitsee. T-alkuiset tilat sijaitsevat T-siivessä.

Toimistomme ovat avoinna asiakkaille opetuskaudella pääsääntöisesti ma–to klo 12.00–15.30 ja pe klo 12–15. Tarkistathan aukioloajat Ota yhteyttä -sivulta.

Kahvila Pulina palvelee Sampolassa

Kahvila Pulina on avoinna ma–pe klo 8–14.45. Pulina on Pirkanmaan Voimian ylläpitämä, kaikille avoin kahvila, joka sijaitsee Sampolassa. Kahvila Pulina on kesätauolla. Pulina avautuu jälleen 7.8.2024 päiväaukioloajoin. Ilta-aukioloajat jatkuvat 2.9.2024, jolloin kahvila on avoinna ma–to klo 8–19 ja pe klo 8–14.45.

Välipala- ja juoma-automaatit ovat poistuneet Sampolan ensimmäisestä kerroksesta.

Opiskelijayhdistys valvoo etuja ja virkistää

Työväenopiston opiskelijayhdistys Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry edistää työväenopistossa opiskelevien opiskelijoiden sekä yleisiä että yhteisiä sosiaalisia ja opiskeluun liittyviä etuja, edistää opiston yhteisöllisyyttä ja tukea vapaan sivistystyön kehittämistä. Opiskelijayhdistys vastaa myös Ylöjärven Antaverkan kylässä sijaitsevan kesänviettopaikka Kesäpirtin toiminnasta.

Tutustu opiskelijayhdistykseen.

2000

kurssia lukuvuodessa

30 500

kurssilaista vuodessa

Edelläkävijä vuodesta 1899

Tampereen seudun työväenopisto on Suomen vanhin kansalaisopisto ja yksi Suomen suurimmista opistoista. Tampereen kaupungin ylläpitämänä vapaan sivistystyön oppilaitoksena Tampereen seudun työväenopisto järjestää vuodessa noin 70:ssä opetuspaikassa yli 2000 kurssia, joille osallistuu yli 15 000 yksittäistä opiskelijaa, yhteensä yli 30 000 kurssilaista.

Opisto järjestää toimintaa Tampereen ja Ylöjärven alueella useissa toimipisteissä. Toimistot sijaitsevat Tampereella Sampolassa Kalevan kaupunginosassa ja Koivistonkylässä Sara Hildén -akatemiassa sekä Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa.

Työväenopistossa työskentelee 30 päätoimista työntekijää ja noin 400 tuntiopettajaa.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/tietoaopistosta

Päivitetty 19.6.2024