Hyppää sivuvalikkoon

Esteettömyys työväenopistossa

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa Tampereen seudun työväenopiston esteettömyydestä, pysäköinnistä ja yhdenvertaisuustyöstä. Jos tarvitset lisätietoja työväenopiston omista opetustiloista, voit olla yhteydessä opiston toimistoon.

Sampola

Esteetön sisäänkäynti Sampolaan tapahtuu joko rakennuksen sisäpihalta tai kirjaston ovista. Kirjaston ollessa kiinni kulku tapahtuu vain sisäpihalta. Hissi sijaitsee sisäpihan käynnin vieressä lähellä vahtimestareiden työpistettä. Vahtimestarit ja muu henkilökunta opastaa tarvittaessa esteettömyysasioissa. Hissillä pääsee kulkemaan kaikissa kerroksissa, eikä luokkiin ole portaita tai kynnyksiä.

Esteetön wc sijaitsee Sampolan ensimmäisessä kerroksessa lähellä kahvilaa ja vahtimestareiden työpistettä. Muita wc-tiloja löytyy jokaisesta rakennuksen kerroksesta.

Sampolan kaksi invapysäköintipaikkaa sijaitsee sisäpihalla lähellä liikuntatiloja. Tavalliset pysäköintiruudut sijaitsevat Kalevan puistotien ja Kaskitien kulmassa. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajatusti, joten suosittelemme julkista liikennettä.

Työväenopisto vuokraa Sampolasta myös tiloja. Vuokrattaviin tiloihin on esteetön kulku. Juhlasalissa ja auditoriossa on pyörätuolipaikkoja ja induktiosilmukat. Kaikille avoimet yleisluennot järjestetään pääsääntöisesti auditoriossa.

Lue lisää tilavuokrauksesta.

Tarkat, tilakohtaiset esteettömyystiedot vuokrattavista tiloista löytyvät Varaamosta.

Koulutuskeskus Valo

Koulutuskeskus Valossa sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Hissi sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa portaikon alla. Hissillä ylöspäin liikkuessa tarvitsee kulkulätkän, jonka voi pyytää vahtimestarilta. Vahtimestari myös päästää tarvittaessa hissiin.

Esteettömät wc-tilat sijaitsevat Valossa ensimmäisessä kerroksessa vahtimestarin työpisteen vierestä lähtevällä käytävällä sekä toisessa ja kolmannessa kerroksessa hissien oikealta puolelta lähtevällä käytävällä.

Valossa on kaksi invapysäköintipaikkaa pääsisäänkäynnin vieressä. Näiden paikkojen lisäksi Valossa on pysäköintitilaa rakennuksen vieressä sijaitsevalla hiekkakentällä, ja klo 17 jälkeen käytettävissä on myös henkilökunnan pysäköintipaikat rakennuksen seinustalla.

Sara Hildén -akatemia

Kuvataidekoulu Sara Hildén -akatemian oven edustalla on kynnys, joten sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Vahtimestarin ja opistosihteerin työpisteet sijaitsevat sisäänkäynnin läheisyydessä, joten tarvittaessa apua saa toimistoon soittamalla.

Rakennuksessa pääsee liikkumaan kerrosten välillä esteettömästi. Kuvataidekoulun opetus tapahtuu kuitenkin maan tasalla olevassa kerroksessa, jossa on myös esteetön wc.

Invapysäköintipaikat sijaitsevat rakennukseen nähden yläpihalla, josta on käynti kuvataidekoulun tiloihin portaita tai kadun ajoneuvoväylää pitkin. Kuvataidekoulussa opiskelevat tai asioivat voivat muuten pysäköidä vapaille paikoille joko kuvataidekoulun eteen alapihalle tai portaiden päässä olevalle yläpihalle.

Muut opetuspaikat

Tampereen seudun työväenopisto järjestää opetusta yli 70 opetuspaikassa Tampereella ja Ylöjärvellä. Pääasiassa opetustilat ovat kaupunkien kouluja, päiväkoteja ja liikuntatiloja, mutta myös muissa paikoissa järjestetään opetusta. Jos sinulla herää kysyttävää opetuspaikan esteettömyydestä, olethan yhteydessä joko työväenopistoon tai suoraan opetuspaikkaan.

Kurssin opetuspaikka näkyy aina kurssin tiedoissa ilmoittautumissivustolla.

Tampereen kaupungin koulut

Tampereen kaupungin päiväkodit

Tampereen kaupungin liikuntapaikat

Ylöjärven kaupungin koulut

Ylöjärven kaupungin päiväkodit

Pysäköinti muissa opetuspaikoissa

Osassa opetuspaikkoja on mahdollisuus pysäköidä merkitylle paikalle liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella. Suosittelemme varmistamaan pysäköintimahdollisuuden suoraan opetuspaikasta.

Peruspysäköintitilaa opetuspaikoissa on rajatusti, joten työväenopisto suosittelee julkista liikennettä niille, joille sen käyttäminen on mahdollista. Opetuspaikat sijaitsevat pääsääntöisesti hyvien bussi- ja ratikkayhteyksien varrella. Voit tarkistaa reitin ja joukkoliikenteen linjan opetuspaikkaan Nyssen reittioppaasta.

Opetuspaikat

Nyssen reittiopas

Avustajat

Avustaja on tervetullut mukaan kurssille opiskelijan kanssa. Avustajalta ei veloiteta kurssimaksua. Myös opaskoirat ovat sallittuja.

Vessapassi

Työväenopistossa on käytössä vessapassi. Vessapassia voi näyttää opiston henkilökunnalle pyyntönä päästä välittömästi vessaan. Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi esteettömään wc:hen, henkilökunnan wc:hen tai asiakas-wc:hen, vaikka henkilö ei olisi opiskelijana tai asiakkaana toimipaikassa.

Lisätietoa Vessapassista IBD ja muut suolistosairaudet ry:n sivuilla

Turvallisemman tilan periaatteet

Tampereen seudun työväenopisto on sitoutunut Tampereen kaupungin turvallisemman tilan periaatteisiin.

Tampereen seudun työväenopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2023–2025

Tampereen seudun työväenopisto on monimuotoinen oppimisympäristö, jossa opiskelee toimintakyvyltään ja taustoiltaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma koskee Tampereen seudun työväenopiston toimintaa ja toimenpiteitä, joilla työväenopisto pyrkii edistämään opiskelijoidensa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kaikessa toiminnassaan. Suunnitelma on laadittu vuosille 2023–2025.

Päivitetty 19.3.2024