Hyppää sivuvalikkoon

Kielet

Henkilöt opiskelevat ja keskustelevat luokkatilassa.

Kielten opiskeleminen ryhmässä on hyödyllistä, hauskaa ja samalla myös virkistävää aivojumppaa! Tervetuloa opiston kursseille! 

Katso kielten kurssivalikoima

Kielten kursseille voit ilmoittautua Opistopalvelut.fi/tampere-ilmoittautumissivustolla. Sivulta näet myös koko tarjonnan ja kurssikohtaiset tiedot.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin ensimmäistä kokoontumista. Kurssi alkaa, jos sille on tarpeeksi osallistujia. Jos kurssi on jo alkanut, voit edelleen ilmoittautua, jos kurssilla on tilaa. Hanki oppikirja vasta, kun olet varmistanut tason sopivuuden ja kurssin alkamisen. 

Mitä kieliä voin opiskella opistossa?  

Meillä voit opiskella seuraavia kieliä: arabia, englanti, espanja, italia, japani, turkki, ukraina, kiina, korea, kreikka, latina, persia, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tšekki, venäjä, viittomakieli ja viro.  

Harvinaisten kielten valikoima vaihtelee lukukausittain. Voit tarkistaa kuluvan kauden valikoiman Opistopalvelut.fi-sivulta.

Millaisia kurssit ovat?  

Voit opiskella kieliä halutessasi pitkäjänteisesti edeten tasolta toiselle tai voit osallistua esimerkiksi kieli- tai kulttuuripainotteiselle lyhytkurssille.  

Voit tulla kertaamaan perusasioita, hakemaan puherohkeutta, osallistumaan keskustelukurssille, syventämään taitojasi, tai oppimaan sinulle ihan uutta kieltä!  

Osa kursseistamme on lähiopetuksessa ja osa on verkossa. Yhteistä kursseillemme on, että ne ovat kaikille avoimia ja kohtuuhintaisia.

Minkä tasoinen kurssi sopii minulle?  

Kielikurssien jaottelu perustuu Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoihin A1–C2.

Eurooppalainen viitekehys

The CEFR Global Scale
 

Kielten kurssien tasot

Paula Fiskaali
Maahanmuuttajakoulutus, suomi vieraana kielenä, ranska, espanja, italia, portugali, latina ja venäjä Suunnittelijaopettaja
Puhelin:
040 806 2401

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Minna Haapasalmi
Ruotsi, englanti, saksa, muut kielet, vs. päätoiminen kieltenopettaja Kieltenopettaja
Puhelin:
040 806 2370

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Susanna Ylihärsilä
Kielet Ylöjärvellä Suunnittelijaopettaja
Puhelin:
050 390 4606

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Kielten opettajien kurssiblogit ja kotisivut

Monet kieltenopettajamme ovat ottaneet käyttöön läksyblogin tai kotisivun opetuksensa tukemiseksi. Alla linkit sivuille.

Blog de deberes Cíes González Suárezin kurssien opiskelijoille.

Läksyblogi Jere Dauchyn ranskan kurssien opiskelijoille.

Läksyblogi Minna Haapasalmen ranskan ja saksan kurssien opiskelijoille. Sivuilla julkaistaan uusimmat läksyt.

Läksyblogi Tarja Hietasen englannin kurssien opiskelijoille. Blogista löytyy kirjasta tulleet läksyt seuraavaa viikkoa varten sekä opiskelussa hyödyllisiä linkkejä.

Läksyblogi Pia Pihlannon kurssien opiskelijoille. Blogi toimii kurssin ilmoitustauluna, josta kurssilainen voi halutessaan tarkistaa läksyt eli sen, missä vaiheessa kurssi on menossa. Lisäksi blogista löytyy ruotsin ja saksan opiskelua tukevia linkkejä.

Esittelysivu Ritva Päivömaan kursseista. Jokaiselle kurssille on oma sivunsa, jonka osoitteen saat opettajalta oppitunnilla. Kurssikohtaisella sivulla voi tarkastella tuntimuistiinpanoja netissä milloin tahansa kurssin aikana, ja lisäksi voi kirjoittaa omia viestejä ja löytää suoria linkkejä hyödyllisiin sivustoihin.

Läksyblogi Natalia Nordlingin puolan kurssien opiskelijoille. Blogista löytyy kurssien kuulumisia, linkkejä ja tietoja Puolan kulttuurista ja kielestä Tampereen seudulla. Kurssikohtainen materiaali aukeaa salasanalla, jonka saa opettajalta oppitunnilla.

Kurssiblogi Katriina Toivonen-Salon kurssien opiskelijoille. Osa materiaalista on yleistä, suurin osa kurssikohtaista. Kunkin kurssin kohdalla on lyhyitä terveisiä kurssin kulusta. Kurssikohtainen materiaali aukeaa vain salasanalla, jonka saa oppitunnilla.

Kurssiblogi Taina Wendorfin kurssien opiskelijoille. Blogi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat tarkistaa, mitä olemme tehneet oppitunnilla ja mitä on tulossa. Kurssit ovat salasanan takana. Salasanan saa opettajalta.

Kurssimateriaalia Peda.netissä Darunrat Vauhkosen thaikielen kurssien materiaalista osaa on mahdollista harjoitella kotona Peda.netissä. Osoitteen ja salasanan materiaaliin saa opettajalta tunnilla.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/kielet

Päivitetty 1.6.2023