Hyppää sivuvalikkoon

Kotoutumiskoulutus ja S2-opetus

Henkilöt opiskelevat pöydän ääressä. Kirjat avoinna pöydällä.

Ilmoittaudu kurssille

Voit ilmoittautua kotoutumiskursseille ja S2-opetukseen kurssi-ilmoittautumissivulla.

Tampereen seudun työväenopisto järjestää kotoutumiskoulutusta ja suomi toisena kielenä -opetusta.

Koulutuksen tavoitteena on edistää opiskelijan suomen kielen taitoa sekä muita yhteiskunnassa ja arkielämässä tarvittavia valmiuksia. Koulutus tukee opiskelijan työllistymistä ja mahdollisuuksia jatkokoulutukseen.

Suomen kurssit

Työväenopiston kurssivalikoimaan sisältyy monipuolisesti suomen kielen kursseja niin lähiopetuksena kuin verkko-opintoina. Kursseilla pääsee kirjoittamaan, lukemaan ja puhumaan. Kurssin taitotaso on merkitty aina kurssitekstiin, ja apua oikeantasoisen kurssin valintaan voi pyytää alueen suunnittelijalta.

Kurssien teemat huomioivat arjen ja työelämän vaatimukset, ja lisäksi järjestämme kursseja myös hoivasuomesta terveydenhuollon työntekijöille.

Yleisen kielitutkinnon YKI-testiä varten pääsee harjoittelemaan kursseilla, joilla kerrataan kielioppia ja tehdään runsaasti harjoituksia. YKI-todistusta voi hyödyntää työn tai opiskelupaikan hakemisessa tai kansalaisuuden hakemisessa.

Suomen kielen kurssimme näkyvät myös Finnish courses -sivustolla.

Kotoutumiskurssit 

Jos kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on voimassa oleva kotoutumissuunnitelma, siitä on aina maininta kurssitekstissä. Ilmoittautumisen yhteydessä täytyy tällöin kertoa kotoutumissuunnitelman päivämäärä. Myös muita opiskelijoita voi tulla ryhmään, jos kurssilla on tilaa.

Kurssit sopivat vasta-alkajille eli henkilöille, jotka eivät osaa suomea tai osaavat sitä hyvin vähän. Tarvittaessa kurssilla voi olla apukielenä englanti, mutta opiskelijan ei tarvitse osata sitä itse. Kurssit etenevät hitaasti ja sisältävät keskustelua, lukemista ja puhumista sekä kulttuuriin tutustumista. 

Lisätietoja kotoutumiskoulutuksesta ja S2-opetuksesta antaa alueen suunnittelijaopettaja, jonka yhteystiedot näkyvät alla.

Paula Fiskaali
Kotoutumiskoulutus ja S2-opetus Suunnittelijaopettaja
Puhelin:
040 806 2401

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Päivitetty 9.5.2023