Kirjainpalikoita nurmikolla kirjan edessä.

Sanataiteen perusopetus lapsille ja nuorille

Sanataiteen opetuksen lähtökohtia ovat ilo, leikki ja kokemuksellisuus, ja sanataidekasvatuksen tärkein tavoite on rohkaista oppilaita käyttämään mielikuvitustaan ja kokeilemaan kielellisen ilmaisun keinoja.  

Tunneilla kirjoitetaan tosissaan ja sanaillaan leikiten. Tarinoista, runoista, kirjoista ja lukemisesta innostunut voi heittäytyä runoratsun kesyttäjäksi, tarinalankojen kehrääjäksi, sanasopan keittäjäksi tai kirjameren laivaston kapteeniksi.  

Kirjoittamisharrastus ei edellytä suuren välinemäärän hankkimista. Kynä ja paperi riittävät. 

Opinnoissa keksitään omia kertomuksia, rakennetaan henkilöhahmoja ja sommitellaan tapahtumapaikkoja. Tunnilla tutustutaan kirjoihin ja kirjallisuuden lajeihin, runoillaan, kuvitetaan, esitetään ja harjoitellaan mielikuvituksen käyttöä.  

Opinnot luovat oppilaille kannustavan vertaisryhmän ja harrastusyhteisön, jossa tutustutaan yhdessä sanataiteen eri puoliin. Omia ja muiden tekstejä opitaan arvioimaan kannustavasti.  

Sanataiteessa jokainen oppilas löytää itselleen sopivia ilmaisumuotoja, oli sitten kiinnostunut kauhutarinoista, lavarunoudesta, sarjakuvista, pelikäsikirjoittamisesta tai fantasiamaailmoista. 

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/sanataiteenperusopetus

Päivitetty 4.10.2022