Kiihdytyskaista kestävään arkeen 2023–2025

Viisi henkilöä istuu harjulla. Taustalla järvi. Edessä polkupyörä.
Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hanke tarjoaa suomen kielen koulutusta henkilöille, joiden suomen kielen taso on heikko ja joiden taidot eivät riitä jatko-opintoihin. ​Lisäksi hanke keskittyy peruskansalaistaitojen vahvistamiseen, jolla tuetaan osallistujien mahdollisuuksia päästä ammatilliseen koulutukseen tai työllistyä. Koulutukset sopivat sekä maahanmuuttajille että muille kuin maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

​Ennen koulutusta osallistujien oppimisvaikeudet selvitetään, missä hyödynnetään työväenopiston Opinverstas-palvelua ja erityisopettajaa. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa myös digitaitoja, työelämätaitoja ja pohtia omia vahvuuksia sekä jatko-opintomahdollisuuksia.

Koulutusjakson kokonaiskesto on seitsemän viikkoa, ja päivässä on viisi opetustuntia, yhteensä 25 tuntia viikossa. Opetusta on maanantaista perjantaihin klo 10–14.

Ryhmiä perustetaan hankkeen aikana yhteensä kahdeksan, ja niiden maksimikoko on 16 henkilöä. Seuraavat ryhmät alkavat elokuussa ja lokakuussa.

Koulutuksen sisällöt

  • suomen kielen taidon vahvistaminen jatko-opintoja varten
  • oppimisvaikeuksien selvittäminen
  • digitaidot
  • matemaattiset taidot
  • työelämätaidot, omien vahvuuksien löytäminen
  • opiskelutaidot
  • koulutusjärjestelmään tutustuminen

Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hankkeen rahoittaa 31.3.2025 saakka opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustus, joka on tarkoitettu aikuisten perustaitojen vahvistamiseen sekä kotoutumisajan ylittäneiden maahanmuuttajien kielikoulutukseen.

Webinaaritallenne 19.4.2023

Yhteistyökumppani, jos olet kiinnostunut Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hankkeeesta, voit olla yhteydessä hankkeen yhteyshenkilöihin tai tutustua infowebinaarin tallenteeseen. Kiihdytyskaista kestävään arkeen -aloituswebinaari järjestettiin 19.4.2023 Teamsissa.

Katso webinaaritallenne.

Koulutuksiin ilmoittautuminen ja lisätiedot

Klikkaamalla linkkiä näet koulutuksen sisällön, aikataulut, paikkatiedot ja tarkat päivämäärät.

Lisätietoja

Kati Mykkänen
Hanketta koordinoi projektityöntekijä. Projektityöntekijä
Puhelin:
040 630 4232

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Paula Fiskaali
Suunnittelijaopettaja
Puhelin:
040 806 2401

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Marianne Laakso
Koulutussuunnittelija
Puhelin:
040 806 2362

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]