Ohjeet uusille lukiolaisille

Kaikki tarvittavat ohjeet uusille lukiolaisille löytyvät myös Wilmasta tiedotteena.

Opiskelijan tunnukset ja kirjautuminen Wilmaan

Sammon keskuslukiolta lähetettiin jokaiselle hyväksytylle sähköpostilla tunnus ja salasana Wilmaan.

Kirjaudu Wilmaan heti, kun saat tunnuksesi. Jos tunnuksesi Wilmaan eivät toimi:

  • Muista kirjautua osoitteessa https://edutampere.inschool.fi. Älä yritä kirjautua perusasteen Wilmaan.
  • Käytä selainta. Mobiilisovelluksen voit ottaa käyttöön myöhemmin.
  • Tarkista, että kirjoitit salasanan kaikki erikoismerkit, isot ja pienet kirjaimet oikein.
  • Muista, että opiskelijat kirjautuvat painamalla alempaa harmaata nappia "Opiskelijoiden ja henkilökunnan kirjautuminen"! Älä käytä vihreää "Kirjaudu sisään" -nappia.
  • Ota yhteys lukion kansliaan sähköpostilla tai soittamalla. ([email protected], 040 1460435, 040 1512092)

Ilmoittautumistiedot ja ainevalinnat on kerätty kaikilta Samken uusilta opiskelijoilta kesän alussa. Ilmoittautumislomakkeen tietoja ei pääse enää muuttamaan. (lisätty tieto 29.6.2022)

!

Ohjeet uuden opiskelijan huoltajalle

Alaikäisen lukiolaisen jokaisen huoltajan on seurattava Wilman kautta huollettavansa asioita.

1) Luo itsellesi tunnukset Wilmaan: ohjeet huoltajatunnusten luomiseen 

2) Täytä omassa Wilman näkymässäsi lomake Lukio: Tietokoneen lainauslupa. Jos et ole täyttänyt tätä, opiskelijalle ei voida luovuttaa tietokonetta 10.8. aloituspäivänä. 

Lukiolaisen tietokone ja oppimateriaalit

Kaikki oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat käyttöönsä tietokoneen ja tarvittavat oppikirjat digitaalisina oppimateriaaleina. Tietokoneet jaetaan ja niitä tarvitaan heti ensimmäisenä koulupäivänä. Koneen voi saada vain, jos HUOLTAJA on täyttänyt lainauslupa -lomakkeen Wilmassa!

Heti opintojen alussa kaikki Sammon keskuslukion uudet ykköset osallistuvat eTeho -opetukseen. Näillä oppitunneilla opetellaan jaettavan tietokoneen ja siinä käytettävien ohjelmistojen käyttöä, opetellaan USB -abittitikun päivitys sekä harjoitellaan opiskeluun liittyvien sähköisten ympäristöjen käyttöä. 

Lukujärjestys

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään valmiiksi 1. periodin lukujärjestys. Ilmoittautumislomakkeessa tehtyjen ainevalintojen perusteella opiskelijoille valitaan valmiiksi myös esim. kielten opintojaksoja koko lukuvuodelle. Jako ohjausryhmiin, oman ryhmänohjaajan nimi ja oma lukujärjestys ovat lopulliset vasta koulun alkaessa ja näkyvät tällöin Wilmassa.

Ruokailu ja erityisruokavaliot

Päivittäin kouluruokailuun pääsee viivakoodillisella henkilökortilla (esim. kelakortti, henkilökortti tai ajokortti). Kortin käyttöä harjoitellaan heti ensimmäisenä koulupäivänä. 

Kouluruokailusta vastaa Pirkanmaan Voimia.  Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu Tampereen kaupungin erityisruokavalio-ohjeisiin jo etukäteen ja palauta täyttämäsi erityisruokavaliolomake itse suoraan Sammon keskuslukion keittiölle (040 8016275, [email protected]). 

Urheiluvalmennus ja lukio-opinnot

Urheilulinjalle valittujen opiskelijoiden opinnot järjestetään niin, että heillä on mahdollisuus osallistua lukio-opintoihin kuuluvaan urheiluvalmennukseen.

Ne opiskelijat, jotka eivät ole päässeet urheilulukioon, opiskelevat 1. periodin aivan normaalisti oman ohjausryhmänsä mukana. Urheiluakatemiastatusta haetaan 1. periodin aikana ja sen saaneet yleislinjan opiskelijat voivat osallistua aamutreeneihin 2. periodin alusta lähtien, jos se opintojen puolesta heidän ohjelmaansa sopii

Lukuvuoden 2022-2023 aloitus

Uudet opiskelijat aloittavat lukiotaipaleensa Samkessa keskiviikkona 10.8.2022 klo 9.00. Lisätiedot ensimmäisten päivien ohjelmasta ilmoitetaan Wilmassa elokuun alussa.

Koko lukuvuoden 22-23 aikataulut ja lisätiedot periodeista, loma-ajoista ja lukujärjestyksestä löydät kotisivuilta kohdasta Lukuvuoden aikataulut.

 

Päivitetty 2.1.2023