Opiskelijakunnan hallitus

Kaikki Sammon keskuslukion opiskelijat kuuluvat koulumme opiskelijakuntaan. Tämän joukon etuja ovat valvomassa ja ajamassa opiskelijakunnan hallitus sekä opiskelijaneuvosto.

Kutkutteleeko päässäsi jokin mahtava ajatus koulun toiminnan kehittämiseksi tai tuntuuko sinusta, että oikeuksiasi opiskelijana on poljettu maahan? Älä jää lepäämään laakereillesi vaan ota yhteyttä hallituksen jäseniin! Jokaisen opiskelijakunnan hallituksen jäsenen yhteystiedot löytyvät kakkoskerroksen punaisen kopin (a.k.a opkh:n kopin) ulko-ovesta, mutta halutessasi voit myös nykäistä meitä hihasta käytävillä. Meidän intohimomme on edistää opiskelun mielekkyyttä ja miellyttävyyttä Samkessa.

Hallituksen kausi on kalenterivuosi eli uusi hallitus valitaan aina lukuvuoden puolivälissä ennen joulua. Hallitusvaalit käydään joulukuun neuvostokokouksen yhteydessä ja jokaisella Sammon keskuslukion opiskelijalla on mahdollisuus asettua ehdolle, vaikka ei kuuluisikaan opiskelijaneuvostoon. Opiskelijaneuvosto koostuu jokaisen ohjausryhmän itsensä joukostaan valitsemasta kahdesta luottamusoppilaasta. Sekä opiskelijaneuvosto että opiskelijakunnan hallitus ovat upeita mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan!

Kaikki kokoukset ovat avoimia eli vaikka et kuuluisi hallitukseen tai haluiaisit nähdä miltä hallitustyöskentely näyttää, olet tervetullut vieras!

Parin viime vuoden aikana opkh on muunmuassa järjestänyt huippusuositun pikkujoulupäivän, kevätpäivänä tunnetun viimeisen koulupäivän täynnä mahtavaa tekemistä sekä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa verenluovutuspäivän. Kaiken tämän lisäksi olemme lanseeranneet Samke Live-nimellä kulkevan perjantaipäivän, jonka suhteen tavoitteenamme on järjestää viihdettä jokaiselle perjantaille samkelaisten iloksi. Tähän asti aulassa on nähty bändejä, dj:tä, yksittäisiä muusikoita ja stand-up komiikkaa!

Useamman vuoden ajan opiskelijakunnan hallitus on tarjonnut Samken opiskelijoille vaihtoehtoisen mahdollisuuden lukiokirjojen hankintaan. Ylläpitämämme kirjakirpputori takaa sen, ettet tule maksaneeksi liikaa kirjoistasi ja saat niistä sievoisesti rahaa takaisin myydessäsi ne meille. Kirjoja voi tulla ostamaan ja myymään opkh:n kopille milloin tahansa ja järjestämme myös erillisiä kirjamyyntejä jaksojen vaihteissa.

Hallituksellamme on lisäksi edustajuuksia opettajankokouksissa sekä lukuisissa Tampereen kaupungin opiskelija-asioita koskettavissa työryhmissä.

Päivitetty 20.5.2022