Tietokoneet ja ohjelmat

Sähköinen toimintaympäristö

Oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja, erikoisohjelmia, internetin aineistoa ja sosiaalisen median palveluja tiedonhankintaan ja työskentelyyn.

Tilannekohtaisesti voidaan opiskelussa hyödyntää myös tabletteja ja älypuhelimia. Laitteiden viihdekäyttö ja muu tuntityöskentelyyn liittymätön käyttö on kiellettyä.

Lukiolaisen tietokone

Jokaisella lukiolaisella tulee olla oma kannettava tietokone, jota käytetään oppitunneilla, kurssikokeissa sekä ylioppilaskirjoituksissa.

Ylioppilastutkintolautakunta on laatinut kattavat ohjeet tietokoneen hankintaan:

Ylioppilastutkintolautakunnan ohje 

Ylioppilastutkintolautakunnan ohje 

Yksityiskohtaisempia ohjeita tietokoneen ja muiden laitteiden (kuulokkeet, hiiri, näytönsuojakalvo, adapterit, ...) hankintaan löytyy aina Wilman tiedotteesta.

Wilma -tunnukset

◾Wilma -tunnuksella kirjaudutaan seuraaviin sähköisiin palveluihin: Wilma, Moodle, Office365, Toki-verkkokirjaston sähköiset aineistot.

◾Langattomaan verkkoon (ROAM.FI) kirjaudutaan Wilma tunnuksella muodossa [email protected]

◾Lukion tietokoneille kirjaudutaan samalla Wilma -tunnuksella siten, että käyttäjätunnus on ad\wilma.tunnus ja salasana on Wilman salasana.

Sähköiset palvelut ja ohjelmat

Tarkemmat ohjeet löydät Wilman tiedotteesta!

Wilma

Wilma on lukion virallinen tiedouskanava. Jokaisen opiskelijan ja huoltajan tulee seurata Wilmaa säännöllisesti. Huomaa, että mobiililaitteille ladattavissa Wilman aplikaatioissa voit käyttää vain osaa Wilman toiminnoista. Monessa tilanteessa tarvitset nettiselaimen kautta avattavan Wilman.

Moodle

Moodle on sähköinen oppimisympäristö, jota käytetään monilla kursseilla. Moodleen kirjaudutaan samalla edu-verkon tunnuksella kuin Wilmaan. Lisäksi kursseille kirjautumiseen saatetaan tarvita kurssikohtaista avainta, jonka opiskelijat saavat kurssin opettajalta.

Abitti

Abitti on ylioppilastutkintolautakunnan sähköinen koejärjestelmä, jonka käyttöä harjoitellaan lukiokursseilla.

Office365

Office365:n Opetuksen Areena -sivustoilla opettajat ja opiskelijat voivat jakaa materiaalia ja työskennellä yhdessä. Henkilökohtaiset tiedostot tallennetaan omaan OneDriveen.

Office omalle koneelle

Tampereen lukioiden opiskelijana voit ladata veloituksetta Office 365 ProPlus -paketin omalle tietokoneellesi. Office 365 ProPlus sisältää opinnoissa hyödyllisen ohjelmistopaketin, johon kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook.

Toki-verkkokirjasto

Toisen asteen verkkokirjaston sähköisiä aineistoja voi käyttää koulun koneilta, mutta myös etänä omalla koneella käyttämällä edu-tunnusta. Etäkäyttölinkit on koottu E-aineistot-sivulle. Hyödynnä Helsingin Sanomien, Aamulehden, Iltalehden ja Kauppalehden arkistoja sekä mm. englannin, ranskan, venäjän, italian ja saksan sanakirjoja.

Digiopas

Digiopas-sivusto on Sammon keskuslukion digitutoreiden tekemä digiopas lukion sähköistymiseen. Toivottavasti löydät tarvittavat tiedot täältä, ja jos et, voit lähettää digitutoreille viestiä ota yhteyttä -kohdasta!

Digiopas

Päivitetty 24.5.2022