Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu

Tampereen seudun työväenopisto

Koronatilanne

Tampereen seudun työväenopiston vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen toimipisteet noudattavat Korona-tilanteessa Suomen hallituksen ja Tampereen kaupungin antamia ohjeita.

Seuraa alueellisen koronaohjausryhmän antamia Ulkoinen linkkisuosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Maamme hallituksen sulkutoimien edellyttämien alueellisten ja paikallisten linjausten mukaan työväenopisto jatkaa toistaiseksi etäopetuksena seuraavin poikkeuksin:
* Alle 12 –vuotiaiden lasten kesken olevat ryhmät jatkavat lähiopetuksessa, mukaan lukien taiteen perusopetus sekä opiston lapsiryhmien opetus.
* Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden kesken olevat ryhmät jatkavat lähiopetuksessa OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla.
* Kesken yksityistunnit sekä Opinverstaan ohjauksia ja testauksia voidaan toteuttaa yksityisille henkilöille lähiopetuksena.
* Ulkona tapahtuva työväenopiston kurssitoiminta on mahdollista yleisiä turvaohjeita noudattaen.
* Aikuisten syventävissä opinnoissa olevien ryhmien lopputyöprosessi pyritään saattamaan loppuun ja tarvittaessa mahdollistamaan lopputyötä tekeville itsenäinen työskentely opiston tiloissa turvaohjeistusta noudattaen. Työskentely tapahtuu etä- tai yksilöohjauksessa.

Seuraa tiedotustamme kotisivulla ja facebookissa.

Työväenopiston toimisto palvelee etänä toistaiseksi, sähköpostilla (tyovaenopisto(a)tampere.fi), puhelimitse (040 8016471) ja kotisivujen kautta chatillä.

(Tiedot päivitetty 19.5.2021)

Korona -viiruksesta kuvituskuva

Tiedotamme rajoitusten aikana alkavien kurssien opiskelijoita kurssikohtaisesti sen jälkeen, kun kurssin järjestelyt selviävät. Pyrimme huomioimaan mahdolliset muutokset kurssien kestossa ja järjestelyissä tarkistamalla kevätkauden kurssimaksuja toteutuneen laajuuden mukaan.

Pirkanmaalla toimiva alueellinen pandemiaohjausryhmä eli "koronanyrkki" koordinoi alueellista viranomaistyötä ja toimenpiteitä viikoittain tiistaisin. Tiedotamme muutoksista kotisivuillamme

Seuraavat käytännöt ovat voimassa toistaiseksi:

  • Asiakaspalvelu toimii etänä, toimiston puhelinlinja on avoinna klo 12.00-15.00.
  • Henkilöstö on määrätty enenevässä määrin etätyöhön, mutta ovat tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostilla
  • Opiston tiloissa ei voi kokoontua ja oleilla.
  • Seuraa tilanteen tarkentumista www.tampere.fi/tyovaenopisto
  • Maksunpalautukset katso Maksukäytäntö

Tampereen seudun työväenopiston vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen toimipisteet seuraavat Korona-tilanteessa Suomen hallituksen ja Tampereen kaupungin antamia ohjeita.

Riskiryhmään kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Ulkoinen linkkiTHL: Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät


Kuvaassa Sampolan pääsisäänkäynti. Seepiasävyinen kuva

Tervetuloa oppimaan, luomaan, kokeilemaan ja harrastamaan Suomen vanhimpaan kansalaisopistoon. Voit tutustua opiskelijoiden kurssikokemuksiin klikkaamalla ylläolevaa kuvaa

Kurssiesitteen sähköinen versio löytyy sivulta Ulkoinen linkkiKurssit

Tampereen seudun työväenopisto on Tampereen kaupungin omistama vapaa sivistystyön oppilaitos. Toimimme Tampereen ja Ylöjärven alueella järjestäen vuosittain yli 2000 kurssia. Kursseillamme käy yli 15 000 opiskelijaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

Monipuolisilla opetuspalveluilla tuemme elinikäistä oppimista ja itsensä kehittämistä. Meillä voi opiskella muun muassa filosofiaa, historiaa, yli 20 eri kieltä, kirjallisuutta ja kirjoittamista, kulttuurien tuntemusta, kuvataidetta, kädentaitoja ompelusta taontaan, liikuntaa, musiikkia, psykologiaa, puutarhanhoitoa, ruuanlaittoa, tanssia, teatteria, tietotekniikkaa ja viestintää.

Pidempikestoista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen, lasten ja nuorten sana- ja teatteritaiteen sekä lasten, nuorten ja aikuisten kuvataiteen perusopetus. Aikuisille on suunnattu myös kolmivuotinen kirjoittajakoulu - Viita-akatemia .

Kurssien lisäksi järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia yleisluentoja. Erityisesti kevätkauden lopulla työväenopiston ryhmät järjestävät esityksiä, konsertteja ja näyttelyjä.

Tervetuloa löytämään oppimisen ilo: tule ja ihastu!

Kuvassa puhuja pitää juhlaluentoa. Kukkia luentosalissa ja teksti: Tampereen seudun työväenopisto kaikkien huulilla.

Kuvassa kannettava tietokone, hiiri ja kuulokkeet kielen kuuntelutehtäviä varten

Kokeile, luo, yllätä itsesi!

Haku aikuisten kuvataiteen perusopetukseen 31.7. mennessä

Tule ja toteuta unelmasi, kokeile ja opi yhdessä, löydä oma ilmaisun polkusi!

Haku aikuisten käsityön taiteen perusopetukseen - perusopinnot ja syventävät opinnot !

Toimisto palvelee toistaiseksi etänä

Palvelemme sähköisesti ja puhelimitse.

Toimiston puhelinlinja on avoinna
ma-to klo 12-15

Toimisto suljettu 24.6.-1.8.