Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Klikkaa ja siirry ilmoittautumaan!

Tutustuthan ilmoittautumisohjeisiin!
Ulkoinen linkkiKurssitarjotin ja ilmoittautuminen

Kevätlukukausi jatkuu 1.2.2022 lähiopetuksena.
Kursseille voi ilmoittautua koko lukukauden ajan.

Klikkaa ja siirry ilmoittautumaan!

Tutustuthan ilmoittautumisohjeisiin!
Ulkoinen linkkiKurssitarjotin ja ilmoittautuminen

Kevätlukukausi jatkuu 1.2.2022 lähiopetuksena.
Kursseille voi ilmoittautua koko lukukauden ajan.

Klikkaa ja siirry ilmoittautumaan!

Tutustuthan ilmoittautumisohjeisiin!
Ulkoinen linkkiKurssitarjotin ja ilmoittautuminen

Kevätlukukausi jatkuu 1.2.2022 lähiopetuksena.
Kursseille voi ilmoittautua koko lukukauden ajan.

Etusivu

Tampereen seudun työväenopisto

Kuvaassa Sampolan pääsisäänkäynti. Seepiasävyinen kuva

Tervetuloa oppimaan, luomaan, kokeilemaan ja harrastamaan Suomen vanhimpaan kansalaisopistoon, jossa syntyy elämänmittaisia kasvutarinoita ja jossa jokainen on tekijä!

Kurssiesitteen sähköinen versio löytyy sivulta Ulkoinen linkkiKurssit

Tampereen seudun työväenopisto on Tampereen kaupungin omistama vapaa sivistystyön oppilaitos. Toimimme Tampereen ja Ylöjärven alueella järjestäen vuosittain yli 2000 kurssia. Kursseillamme käy yli 15 000 opiskelijaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

Monipuolisilla opetuspalveluilla tuemme elinikäistä oppimista ja itsensä kehittämistä. Meillä voi opiskella muun muassa filosofiaa, historiaa, yli 20 eri kieltä, kirjallisuutta ja kirjoittamista, kulttuurien tuntemusta, kuvataidetta, kädentaitoja ompelusta taontaan, liikuntaa, musiikkia, psykologiaa, puutarhanhoitoa, ruuanlaittoa, tanssia, teatteria, tietotekniikkaa ja viestintää.

Pidempikestoista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen, lasten ja nuorten sana- ja teatteritaiteen sekä lasten, nuorten ja aikuisten kuvataiteen perusopetus. Aikuisille on suunnattu myös kolmivuotinen kirjoittajakoulu - Viita-akatemia .

Kurssien lisäksi järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia yleisluentoja. Erityisesti kevätkauden lopulla työväenopiston ryhmät järjestävät esityksiä, konsertteja ja näyttelyjä.

Tervetuloa löytämään oppimisen ilo: tule ja ihastu!


Kuvassa Sampolan kahvionäkymä

Opiskelija, lähiseudun asukas tai ohikulkija, oletko kaivannut ilta- ja viikonloppuaukioloajoin palvelevaa kahvilaa Sampolaan? Nyt on aika vaikuttaa!

Sampolassa sijaitseva kahvila Pulina oli avoinna syksyllä 2021 arkisin klo 18.45 saakka, mutta 10.1.2022 alkaen Pirkanmaan Voimian hallinnoima Pulina on palvellut arkisin vain klo 14.45 saakka.

Tampereen seudun työväenopiston toive on, että Pulina voisi olla jatkossa auki arkisin iltaan asti sekä avoinna myös viikonloppuisin. Tämä vahvistaisi kahvilan palvelutehtävää kaupungilla.

Sampola on keskeisellä paikalla sijaitseva rakennus, jossa toimii työväenopiston lisäksi Sampolan kirjasto ja Tammerkosken lukio. Työväenopiston kurssit toimivat pääasiassa ilta-aikaan, joten kohtuuhintaisia kahvilapalveluja tarvitsevat muun muassa suoraan töistä kursseille tulevat, kuten myös lähialueen asukkaat. Kahvila Pulina on myös kirjaston asiakkaille merkittävä viihtyvyystekijä.

Adressin allekirjoittaminen on päättynyt 25.3.2022.

Adressin keräämisestä huolehtii Tampereen seudun työväenopiston Syke-hanke. Syväsivistys ja kestävä kehitys elämäntapana -hanke Syke on työväenopiston laatu- ja kehittämishanke, jonka rahoittaa Opetushallitus. Hanke kestää vuoden 2022 loppuun saakka.


Korona -viiruksesta kuvituskuva


Ajankohtaista

Koronavirustilanne

Tampereen seudun työväenopisto on palannut lähiopetukseen terveysturvallisesti 1.2.2022 alkaen. Opiston ylläpitäjän päätös perustuu Pirkanmaan pandemiatilanteeseen ja pandemiaohjausryhmän linjaukseen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen.

Lähiopetus järjestetään opistossa terveysturvallisuus edellä joustavasti, eli työväenopisto järjestää lähiopetusryhmät huomioiden tilat, toiminnan luonteen ja riittävän väljyyden turvavälien varmistamiseksi.

Opetuksessa täytyy käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Työväenopisto tarjoaa mahdollisuuden käsienpesuun, käsidesinfiointiaineen käyttämiseen ja yhteiskäytössä olevien välineiden desinfiointiin puhdistuspyyhkeillä.

Opetukseen voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

Lähiopetukseen palaaminen on mahdollista toistaiseksi. Työväenopisto varautuu siihen, että opetusjärjestelyt voivat muuttua, jos pandemiatilanne myöhemmin jälleen vaikeutuu.

Seuraamme koronavirustilannetta ja siihen liittyviä linjauksia alati, ja tiedotamme mahdollisista muutoksista kotisivuillamme, ilmoittautumispalvelussa ja sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Instagramissa.

Tutustuthan jo etukäteen ja myös tunnilla opiskelijan turvallisuusohjeisiin niitä myös noudattaen. Ohjeet perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vapaan sivistystyön oppilaitoksille antamiin velvoitteisiin. Opiskelijan turvallisuusohjeet

Tärkeää maksamisesta

Huom! Kurssin maksulinkki on voimassa kurssin alkuperäistä alkamispäivää edeltävään päivään. Jos et ole maksanut kurssia alkuperäisen aikataulun mukaisesti, saat automaattisesti kotiisi paperilaskun ilman laskutuslisää.

Tiesithän, että kursseille voi ilmoittautua läpi lukukauden?

Voit ilmoittautua kätevimmin sähköisesti tai puhelimitse soittamalla numeroon 040 801 6471. Ulkoinen linkkiKurssitarjotin ja ilmoittautuminen

Syksyn ilmoittautuminen alkaa verkossa 1.8.2022 klo 12 ja puhelimitse 17.8.2022 klo 12.

Toimisto palvelee sähköpostitse (tyovaenopisto(a)tampere.fi), puhelimitse (040 801 6471) ja kotisivujen chat-palvelussa.

Toimistot ovat avoinna asiakkaille ma–to klo 12–15.30, pe klo 12–15.Suosittelemme yhteydenottoja sähköpostilla ja puhelimitse.

(Tiedot päivitetty 29.4.2022)Kuvassa kannettava tietokone, hiiri ja kuulokkeet kielen kuuntelutehtäviä varten

Uusi Vapaalla-lehti on ilmestynyt. Klikkaa kuvaa.

Vapaalla -lehden kansikuva kevät 2022
Tutustu Syke-hankkeeseen

*_*.
Haku aikuisten käsityötaiteen perusopetukseen

Toimisto palvelee

Toimistot suljettu pe 27.5.2022

Arkisin ma–to klo 12–15.30, pe klo 12–15
etä- ja lähipalveluna.

Suosittelemme yhteydenottoja sähköpostilla ja puhelimitse.