Hyppää sivuvalikkoon

3. luokat

Lapsia istuu piirissä yhdessä ötökkä-roolihahmon kanssa kertomassa yhteistä tarinaa.

Sanan siivellä

Teatteri ja sanataide

Kokonaisuus innostaa oppilasta tarinoiden pariin kirjojen, teatterin ja sanataiteen avulla. Oppilas oivaltaa teatterin vuorovaikutteisuuden ja kokee jotain ainutkertaista yhdessä oman luokkansa kanssa. Hän tuottaa erilaisia tekstejä yksin ja yhdessä toisten kanssa ja ymmärtää kirjoittamisen taiteellisena prosessina. Oppilas tutustuu paikalliseen kirjastoon ja saa lukuvinkkejä ikätasoon sopivaan kirjallisuuteen. Ohjelmaan kuuluu teatteriesityksen katsominen, sanataidetyöpaja omalla koululla sekä osia yhteen sitova ajatteluläksy. Taidekaareen osallistumalla toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Taidekaaren yhtenä päätavoitteena on vahvistaa oppilaan positiivista minäkuvaa kulttuurikasvatuksen avulla.

Kokonaisuuden sisältö ja ilmoittautuminen

Taidekaari-toiminta 3.-luokkalaisille on aina kevätlukukaudella. Kevään 2024 ilmoittautuminen avautuu erityisopetuksen ryhmille perjantaina 10.11.2023 klo 10 ja yleisopetuksen ryhmille maanantaina 13.11.2023 klo 14. Tutustu sisältöihin alla ja ilmoittaudu.

HUOM. Tampereen kaupunginkirjaston oheissisällöksi tuottamat kirjavinkkaustuokiot sijoittuvat sekä syys- että kevätlukukaudelle. Vinkkausten osalta kirjasto on yhteydessä suoraan kouluihin.

Päivitetty 20.2.2024