Mitä on Taidekaari?

Lapsia tanssimassa vauhdikkasti tanssisalissa.

20075

osallistujaa lukuvuonna 2021-22

997

osallistunutta ryhmää lukuvuonna 2021-22

Taidekaari on Tampereen kaupungin perusopetukseen sidottu kulttuurikasvatusohjelma, joka tutustuttaa vuosittain yli 20 000 lasta ja nuorta taide- ja kulttuurikohteisiin näkijänä, kokijana ja aina myös tekijänä.

Vuoden 2023 alusta Taidekaari kuuluu myös Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen viskareille.

Opettajapalaute Taidekaaresta: 

Seuraavaa vuotta odotellaan! Upea kokonaisuus vuosiluokalta toiselle, tämän kaaren päässä on aarre, kerta toisensa jälkeen. 

Ohjelma on rakennettu siten, että jokainen lapsi ja nuori saa monipuolisesti kokemuksia eri taiteen ja kulttuurin aloilta. Taidekaaren kokonaisuudet rakentuvat kolmesta osasta: kulttuurilaitos- tai ympäristövierailusta, osasia yhteen sitovasta ajatteluläksystä ja työpajasta. Tavoitteena on, että peruskoulun päättävälle nuorelle tuttuja ovat oma kulttuuriympäristö, kaupungin lukuisat kulttuurikohteet sekä eri taiteenlajit. Mukana ovat kaikki kaupungin koulujen ja varhaiskasvatuksen yksiköiden lapset ja nuoret viskareista yhdeksäsluokkalaisiin. Ryhmät osallistuvat toimintaan koulu- tai päiväkotipäivän aikana yhdessä opettajan kanssa. 

Taidekaari on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kestävää tulevaisuutta rakennetaan yhdessä oppilaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ympäristökasvatus on osa kulttuurikasvatuksen sisältöjä.

Taidekaarta koordinoi Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön Taidekaari-tiimi. Ohjelma syntyy verkostomaisessa yhteistyössä korkeatasoisten toimijoiden kanssa. Taidekaari vie vuosittain koululaisia vierailuille 8–10 kulttuurilaitokseen ja työllistää projektiluonteisesti useita kymmeniä taiteen ja kulttuurin ammattilaisia alueella.

Päivitetty 12.1.2023