Hyppää sivuvalikkoon

HaLussa saat olla oma itsesi

Hatanpään lukio vanhat 4

Hatanpään lukio, HaLu, on viihtyisä, kodikas ja sopivankokoinen lukio Tampereen keskustan kupeessa, vehreän Arboretumin vieressä. Tuemme opiskelijan itsetuntemusta ja vastuullisuutta omasta opiskelustaan sekä annamme hänelle vahvat eväät elämässä selviämiseen.

Yleislukion isäksi HaLu on musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) valtakunnallinen erityisen koulutustehtävän lukio. Musiikin tekemistä varten meillä on muun muassa äänitysstudio ja instrumenttiharjoitustiloja. Erityisessä koulutustehtävässä voit erikoistua soittamiseen, laulamiseen, musiikin tekemiseen, monipuoliseen ilmaisuun tai vaikkapa musiikkiteknologiaan - tai yhdistellä opintoja näistä kaikista.

Lukiossamme on noin 400 opiskelijaa. Opiskelija ei huku massaan, vaan saa hyvän ja henkilökohtaisen ohjauksen. Olemme panostaneet erityisesti juoheaan ryhmänohjaukseen. Opiskelija saa valinnoissaan apua. Musiikin lisäksi myös liikunnasta, matemaattis-luonnontieteellisistä aineista sekä ympäristöasioista on tarjolla runsaasti opintoja. Olemme aktiivinen kansainvälinen Erasmus+ -akkreditoitu lukio, meillä on helppo päästä mukaan kansainväliseen projektiin. Liikkuva opiskelu-hankkeessa tutkimme opiskelun liikunnallistamista, toimimme arjessa myös luokkahuoneiden ulkopuolella.  HaLu on kodikas, rento ja opiskeluun kannustava paikka.

Arkkitehti Bertel Strömmerin suunnittelema arvokas lukiorakennus on remontoitu ja modernilla teknologialla varustettu.

Muutamme loppuvuodesta 2025 Pyynikille Pyynikintie 2:een ”Vanhan Tekun” historialliseen ja täysin peruskorjattuun uuteen upeaan lukiokiinteistöön – kaupungin keskustaan, ratikkareitin varrelle. 1.8.2025 alkaen lukiomme nimi muuttuu: uusi nimi on Pyynikin lukio, "Pynsä".

Päivitetty 7.2.2024