Rullan näyttelyt

Rullan vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin.

28.10.-17.12.2023 Onni on olla

Onni on olla -näyttely perustuu Sanna Pelliccionin vuodesta 2007 ilmestyneeseen ONNI-kuvakirjasarjaan. Kirjoja on jo yhdeksäntoista.

Näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan, ja kirjojen maailmat levittyvät näyttelytilaan leikkimaailmoiksi. Näyttelyssä kuljetaan villaisia sammalmattoja pitkin.

Näyttelyssä vierailijat pääsevät tutustumaan kirjojen kuvituksiin, leikkimään Onnin leikkimatolle ja keittiöön, tekemään varjoteatteriesityksen sekä pulikoimaan minipallomeressä ja seilaamaan Onnin pahvilaatikkolaivalla.

Piirretty pyykkinaru, jossa roikkuu erilaisia lasten vaatteita. Kaksi piirrettyä lasta, joista toinen leikkii pienessä pallomeressä ja toinen nukkekodilla.

Metsänpeitto -kiertonäyttely

Rullan tuottama toiminnallinen kiertonäyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely on kiertänyt ympäri Suomea vuodesta 2018. Metsänpeitto nähdään seuraavan kerran Varkauden museossa loppuvuodesta 2022.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen. Sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä. Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja.

Lapset istuvat vihreän leikkilammen ympärillä.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Metsänpeitto-näyttely on osa Suomi100-juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon.

Lisätietoja:

Niina Niiniluoto
Puhelin:
050 364 6134

Lastenkulttuurin koordinaattori
 

Elämystila Terra

Rullan elämystila Terra on perheen pienimmille suunnattu pysyvä ja leikittävä näyttelytila. Terrassa pääsee ihastelemaan vedenalaista maailmaa ja leikkimään omia leikkejä vaikkapa pehmolelujen kanssa. Tilasta löytyy myös leikkimökki, jonka sisällä voi pitää vaikka pienet mielikuvitus-teekutsut!

Rullan tulivuori, jonka kyljillä voi kiipeillä.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/rullannayttelyt

Päivitetty 26.10.2023