Rullan näyttelyt

Rullan vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin.

6.1.-20.6.2024 Metsänpeitto

Rullan tuottama toiminnallinen näyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely on kiertänyt ympäri Suomea vuodesta 2018 ja saapuu Rullaan viimeistä kertaa!

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja. 

Metsänpeitto-näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Lapset istuvat vihreän leikkilammen ympärillä.

Lasten galleria

Luentosalin vieressä oleva Käytävägallerian valloittaa lasten taide. Lasten galleria esittelee kevään aikana lasten ja nuorten taideteoksia.

Tampereen lastenkulttuurin ainutlaatuisen taidenäyttelysarjan avaa Juhannuskylän 1–2A luokan oppilaiden näyttely IloSuruSateenkaari – lasten taidetta.  Ensimmäinen Laikun käytävägallerian lasten taidenäyttely on esillä 19.1.-27.2.2024.

Kuluvana vuonna Lastenkulttuurikeskus Rulla ja kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari nostavat lasten taidetta esiin julkiseen tilaan.  

Elämystila Terra

Rullan elämystila Terra on perheen pienimmille suunnattu pysyvä ja leikittävä näyttelytila. Terrassa pääsee ihastelemaan vedenalaista maailmaa ja leikkimään omia leikkejä vaikkapa pehmolelujen kanssa. Tilasta löytyy myös leikkimökki, jonka sisällä voi pitää vaikka pienet mielikuvitus-teekutsut!

Rullan tulivuori, jonka kyljillä voi kiipeillä.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/rullannayttelyt

Päivitetty 10.5.2024