Rullan kerhot ja kurssit

Rullan Perhekerho

Perhekerho on avoin, alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teemallinen kerho. Ohjelma rakentuu eri teemojen esim. vuodenaikojen ja juhlien ympärille, ja myös perheiden toiveiden mukaisesti. Ohjelmassa on mm. musiikkia, sadutusta, leikkiä, vierailijoita ja pieni työpaja lapsille. Aikuisille kahvi- ja teetarjoilu.

Perhekerho torstaiaamuisin 26.1.–11.5.2023 klo 9–11 (poikkeuksena vko 9, jolloin perhekerhoa ei järjestetä). Ohjelmaosuus noin klo 9.30-10.

Katso perhekerhojen tarkempi aikataulu Rullan etusivun alaosasta.

Taapero istumassa Rullan elämystilan lattialla. Edessä muovisia lelueläimiä.

Monikulttuurinen kerho äideille ja lapsille

Kerhossa tehdään yhdessä musiikkia, taidetta ja tarinoita, ja keskustellaan sekä opitaan toisiltamme omien maidemme kulttuurista, perinteistä ja juhlista. Osallistujille tarjotaan tee/kahvi. Toiminta on avointa sekä maahanmuuttajille että suomalaisille. Kielet: arabia, kurdi, englanti ja suomi.

Monikulttuurinen kerho keskiviikkoisin 18.1.29.3.2023 klo 1012 (poikkeuksena vko 9, jolloin kerhoa ei järjestetä).

Ennakkoilmoittautumiset kulttuuriohjaaja Maiju Eroselle, [email protected] tai p. 044 486 3505.

Lapsi konttaa ulos isosta myyrän pesästä.

Rullan Taidetunti

Rullan taidetunnilla tutustutaan eri taidetekniikoihin ja tehdään ohjaajan kanssa askartelu, taideteos tai käsityö. Taidetunnit on suunnattu yli viisi vuotiaille lapsille.

Taidetunnit parillisten viikkojen lauantaisin 28.1.–20.5.2023. klo 9–10 ja 15-16.


Taidetunnit ovat osa Vihreä lippu -toimintaa

Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille. Ohjelman osallistujille myönnetään Vihreä lippu -sertifikaatti osoitukseksi toiminnan jatkuvasta kehittämisestä kestävämmäksi.

Vihreä lippu -ohjelman periaatteet ovat:
OSALLISUUS

YMPÄRISTÖKUORMITUKSEN VÄHENTÄMINEN
KESTÄVÄN KEHITYKSEN KASVATUS
JATKUVA PARANTAMINEN
YHTEISTYÖ

Rullan taidetunneille osallistuvat lapset pääsevät itse vaikuttamaan tuntisisältöihin ja valitsemaan kestävän kehityksen sisältöä toimintaan. Taidetuntilaiset toimivat siten Vihreän lipun lapsiraatina ja voivat valinnoillaan viedä viestiä myös poliittisille vaikuttajille kestävän kehityksen arvoista. Esimerkiksi vuonna 2022 taidetuntilaiset toteuttivat ison postikortin Tampereen kaupungin pormestarille, ja se luovutettiin Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisissa taidetuntilaisten terveisten kera.

Lisätietoja Vihreästä lipusta>>

Rullan Värikkäät -taidekerho

Keväällä 2023 ei valitettavasti järjestetä Värikkäät-kerhoa. Syksyn 2023 kerhon aikataulu päivittyy kesän aikana.

Rullan Värikkäät on Rullan uusi taideharrastuskerho neurokirjon eli nepsy-lapsille. Kerhossa tutustutaan luovasti eri taiteenlajeihin. Syksyllä 2022 vuorossa oli kuvataide, ja kerhossa päästiin taiteilemaan erilaisin tekniikoin, kuten piirtämään, maalaamaan sekä muovailemaan.

Kerho on suunnattu 7-10-vuotiaille neurokirjon eli nepsy-lapsille.
Kerho on maksuton.
Ennakkotaitoja ei tarvitse olla.

Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä.
Lisätietoja nepsy-piirteistä>>

Piirretty Rulla-hahmo seisoo maalatun sateenkaaren päällä.

Saavutettava taideharrastusmerkki

Rullassa on käytössä saavutettava taideharrastusmerkki. Merkki on taidetoimijoiden asennemerkki, joka kertoo, että olemme tuemme kaikkia lapsia taideharrastuksissaan. Myös erityistä tukea tarvitsevat lapset voivat kokeilla Rullan harrastuksia.

Merkillä sitoudumme seuraaviin tavoitteisiin:

 • Haluamme toimintaamme lapsia jotka tarvitsevat tukea, ja viestimme siitä avoimesti ja aktiivisesti tämän merkin avulla.
 • Hankimme osaamista erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa toimimisesta ja/tai olemme valmiita kokeilemaan inkluusiota.
 • Emme kuvittele tietävämme kaikkea, siksi tarvitsemme yhteistyötä lapsen huoltajan kanssa.
 • Meille voi avoimesti ja luottamuksellisesti kertoa lapsen tuen tarpeesta. Pohdimme lapsen ja lapsen huoltajien kanssa yhdessä, miten voisimme parhaiten tukea lapsen taideharrastusta.
 • Tavoitteemme on, että jokainen lapsi kokee onnistuvansa toiminnassamme.
 • Olemme ehdottomasti kiusaamista vastaan, ja olemme laatineet kiusaamisen vastaiset ohjeet yhdessä lasten ja henkilöstön kanssa.
 • Toimintamme esteettömyydestä viestitään selkeästi.
 • Tavoitteenamme on toimia täysin esteettömissä tiloissa.
 • Avustaja, vanhempi tai läheinen aikuinen voi olla lapsen tukena mukana harrastuksessa. Lapsen avustaja pääsee aina maksutta mukaan.
 • Avustajalle tarjoamme videomuotoisen taideavustajakoulutuksen, ja näin tuemme avustajaa tehtävässään.
 • Toimintaamme pääsee mukaan myös ilman pääsykokeita.
 • Mukautamme taideopetusta lapsen tarpeen mukaan.

 

 

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/rullankerhotjakurssit

Päivitetty 29.5.2023