Rullan kerhot ja kurssit

Rullan Perhekerho

Perhekerho on avoin, alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teemallinen kerho. Ohjelma rakentuu eri teemojen esim. vuodenaikojen ja juhlien ympärille, ja myös perheiden toiveiden mukaisesti. Ohjelmassa on mm. musiikkia, sadutusta, leikkiä, vierailijoita ja pieni työpaja lapsille. Aikuisille kahvi- ja teetarjoilu.

Syksyn 2024 Perhekerhot torstaisin 5.9.–12.12.2024 klo 9–11. 
Perhekerhojen tarkempi aikataulu päivittyy Rullan tapahtumasivuille elokuun aikana.

Taapero istumassa Rullan elämystilan lattialla. Edessä muovisia lelueläimiä.

Rullan Kulttuurituokiot äideille ja lapsille

Kerhossa tehdään yhdessä musiikkia, taidetta ja tarinoita, ja keskustellaan sekä opitaan toisiltamme omien maidemme kulttuurista, perinteistä ja juhlista. Osallistujille tarjotaan tee/kahvi. Toiminta on avointa sekä maahanmuuttajille että suomalaisille. Kielet: englanti ja suomi.

Monikulttuurinen kerho syksyllä 2024v keskiviikkoisin 18.9.–27.11.  klo 10–12 (poikkeuksena vko 9, jolloin kerhoa ei järjestetä).

Ennakkoilmoittautumiset kulttuuriohjaaja Maiju Eroselle, [email protected] tai p. 044 486 3505.

Lapsi konttaa ulos isosta myyrän pesästä.

Rullan Taidetunti

Rullan taidetunnilla tutustutaan eri taidetekniikoihin ja tehdään ohjaajan kanssa taideteos, askartelu tai käsityö. Taidetunnit on suunnattu yli viisi vuotiaille lapsille.

Rullan Taidetunnit järjestetään parillisten viikkojen lauantaisin 7.9.–14.12. klo 9-10 (englanniksi) ja klo 15-16 (suomeksi).

Taidetunneille ilmoittaudutaan ennakkoon Rullan verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen avautuu aina taidetuntia edeltävän viikon keskiviikkona klo 14.


Taidetunnit ovat osa Vihreä lippu -toimintaa

Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille. Ohjelman osallistujille myönnetään Vihreä lippu -sertifikaatti osoitukseksi toiminnan jatkuvasta kehittämisestä kestävämmäksi.

Vihreä lippu -ohjelman periaatteet ovat:
OSALLISUUS
YMPÄRISTÖKUORMITUKSEN VÄHENTÄMINEN
KESTÄVÄN KEHITYKSEN KASVATUS
JATKUVA PARANTAMINEN
YHTEISTYÖ

Rullan taidetunneille osallistuvat lapset pääsevät itse vaikuttamaan tuntisisältöihin ja valitsemaan kestävän kehityksen sisältöä toimintaan. Taidetuntilaiset toimivat siten Vihreän lipun lapsiraatina ja voivat valinnoillaan viedä viestiä myös poliittisille vaikuttajille kestävän kehityksen arvoista. Esimerkiksi vuonna 2022 taidetuntilaiset toteuttivat ison postikortin Tampereen kaupungin pormestarille, ja se luovutettiin Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisissa taidetuntilaisten terveisten kera.

Lisätietoja Vihreästä lipusta>>

Rullan Värikkäät -taideharrastusryhmä

Rullan Värikkäät on taideharrastusryhmä neurokirjon eli nepsy-lapsille. Ryhmässä lapset pääsevät taiteilemaan erilaisin tekniikoin ja omatahtisesti. Tänä vuonna ryhmä on osa varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja  perusopetuksen Lupa harrastaa toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia aina päiväkodista perusopetuksen loppuun asti.

Kerho on suunnattu 7-10-vuotiaille neurokirjon eli nepsy-lapsille.
Kerho on maksuton eikä ennakkotaitoja ei tarvitse olla.

Kerho kokoontuu torstaisin
Syksykausi 2023 to 7.9.-30.11. klo 17-18.30
Kevätkausi 2024 to 18.1.-11.4. klo 17-18.30

Ryhmä on täynnä, mutta jonotuspaikoille voi ilmoittautua:
Ilmoittaudu Värikkäät ryhmään

Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä.
Lisätietoja nepsy-piirteistä>>

Piirretty Rulla-hahmo seisoo maalatun sateenkaaren päällä.
Keskellä piirretty silmät sekä hymyilevä suu, ympärillä teksti saavutettava harrastus.

Saavutettava harrastusmerkki

Rullassa on käytössä saavutettava harrastusmerkki. Merkki on toimijoiden asennemerkki, joka kertoo, että tuemme kaikkia lapsia harrastuksissaan. Myös erityistä tukea tarvitsevat lapset voivat kokeilla Rullan harrastuksia.

Merkillä sitoudumme seuraaviin tavoitteisiin:

 • Haluamme toimintaamme lapsia jotka tarvitsevat tukea, ja viestimme siitä avoimesti ja aktiivisesti tämän merkin avulla.
 • Hankimme osaamista erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa toimimisesta ja/tai olemme valmiita kokeilemaan inkluusiota.
 • Emme kuvittele tietävämme kaikkea, siksi tarvitsemme yhteistyötä lapsen huoltajan kanssa.
 • Meille voi avoimesti ja luottamuksellisesti kertoa lapsen tuen tarpeesta. Pohdimme lapsen ja lapsen huoltajien kanssa yhdessä, miten voisimme parhaiten tukea lapsen harrastusta.
 • Tavoitteemme on, että jokainen lapsi kokee onnistuvansa toiminnassamme.
 • Olemme ehdottomasti kiusaamista vastaan, ja olemme laatineet kiusaamisen vastaiset ohjeet yhdessä lasten ja henkilöstön kanssa.
 • Toimintamme esteettömyydestä viestitään selkeästi.
 • Tavoitteenamme on toimia täysin esteettömissä tiloissa.
 • Avustaja, vanhempi tai läheinen aikuinen voi olla lapsen tukena mukana harrastuksessa. Lapsen avustaja pääsee aina maksutta mukaan.
 • Avustajalle tarjoamme videomuotoisen taideavustajakoulutuksen, näin tuemme avustajaa tehtävässään.
 • Toimintaamme pääsee mukaan myös ilman pääsykokeita.
 • Mukautamme taideopetusta lapsen tarpeen mukaan.

Saavutettava harrastus -merkin on lanseerannut Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto osana Saavutettava Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hakkeeseen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/rullankerhotjakurssit

Päivitetty 20.5.2024