Työväenopistolle Erasmus+-rahoitus kansainvälistymiseen

Tampereen seudun työväenopistolle on myönnetty Euroopan unionin ja Opetushallituksen rahoitus Erasmus+-hankkeeseen, joka mahdollistaa henkilöstön kansainvälisen liikkuvuuden ja kouluttautumisen kursseilla EU-maissa. Tavoitteena on edistää niin kansainvälistä yhteistyötä kuin henkilöstön työhyvinvointia.
Henkilö vetää matkalaukkua lentokentän ulko-ovien edessä.
Erasmus+ on 125 vuotta täyttävän työväenopiston ensimmäinen kansainväliseen liikkumiseen keskittyvä hanke.

Työväenopisto lähettää Erasmus+-rahoituksella 17 päätoimisen henkilökunnan jäsentä eurooppalaisille täydennyskoulutuskursseille vuosien 2023 ja 2024 aikana edistääkseen aikuiskasvatustyötä ja työhyvinvointia.

Erasmus+-hanketta koordinoi työväenopistossa tieto- ja viestintätekniikan koulutussuunnittelija Marianne Laakso.

– Kansainvälistymisen ensiaskeleet muuttuivat harppauksiksi, kun työväenopiston päätoiminen henkilöstö innostui oppilaitoksen ensimmäisestä EU-hankkeesta. Toivon, että Erasmus+ edistää myös ammatillista kasvua, ja saamme uusia sisältöjä omaan opetukseemme ja sen suunnitteluun, Laakso kertoo.

Parhaimmillaan hanke laajentaa kansainvälisiä verkostoja. Oppilaitoksessa kansainvälisyys näkyy sekä kurssitarjonnan teemoissa ja toimintatavoissa että vierailuilla, joilla kansalaisopistotoimintaa esitellään. 

– Toivomme, että pääsemme tutustumaan muiden EU-maiden ekologisesti kestäviin ja vastuullisiin käytäntöihin sekä oppimaan lisää digitaalisten oppimismenetelmien käytöstä, Laakso sanoo.

Työväenopiston opiskelijoiden ikäprofiili on laaja ja taustat moninaiset, minkä vuoksi sekä elinikäisen oppimisen että aktiivisen kansalaisuuden edistämisen täytyy olla jatkuvaa.

– Pedagogiset valmiutemme kasvavat, kun saamme ideoita erilaisten oppijoiden kohtaamiseen toisissa kulttuureissa, ja samalla kehitämme myös kielitaitoa, Laakso toteaa.

Laakson mukaan EU-hankkeeseen osallistumiskokemus lisää rohkeutta lähteä myös tulevaisuudessa mukaan vastaavaan tai muihin kansainvälisiin kehittämisprojekteihin. Tavoitteena on myöhemmin mahdollistaa kansainvälinen liikkuvuus myös opiskelijoille, joilla olisi siihen muuten keskimääräistä vähemmän mahdollisuuksia.

Euroopan unionin ja Opetushallituksen Erasmus+-liikkuvuushankkeen rahoitus on myönnetty ajalle 1.6.2023–30.11.2024.

Erasmus+-rahoituksen virallinen logo.
Erasmus+-hankkeen logo.
Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa