Keskiviikkokahvit ja Talviset torstaikahvit alkavat – maksuttomia työpajoja Tampereella ja Ylöjärvellä

Työväenopiston Keskiviikkokahvit-tapahtuma jatkuu Tampereella Sampolassa 24.1.2024. Kevään uutuutena työväenopisto tuo tarjontaansa vastaavan tapahtuman myös Ylöjärvelle, kun Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa alkavat samalla viikolla 25.1.2024. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia asuinpaikkakunnasta riippumatta.
Pikapiirustustyöpaja kahvilamiljöössä. Etualalla opiskelijoita. Taustalla on elävä malli.
Kahvila-Croquis-teeman Keskiviikkokahveilla pääsee pikapiirtämään elävää mallia, jolla on vaatteet päällä. Pikapiirustusta on tarjolla sekä Tampereella että Ylöjärvellä.

Sampolassa järjestettävä Keskiviikkokahvit-tapahtuma 24.1.–10.4.2024 tuo esteettömään Kahvila Pulinan nimensä mukaisesti keskiviikkoisin klo 17–18.30 monipuolisia työpajoja ja luentoja. Kevään Keskiviikkokahveilla on luvassa ystävänpäiväkorttien askartelua, kirjastosparrausta ja tietoa kirjaston palveluista, kierrätysmateriaalien askartelupaja, pikapiirustustuokio, englannin opiskelua peleillä, pääsiäiskorttien askartelua, rasisminvastaisen viikon teemaohjelmaa ja tietoa hyvinvoivista aivoista. 

Keskiviikkokahvit-tapahtuma sai alkunsa syksyllä 2022 alun perin Kahvila Pulinan elävöittämiseksi ja ilta-aukioloaikojen turvaamiseksi, jotta kahvila palvelisi myös jatkossa kaikkia Sampolassa asioivia ja opiskelevia.

Keskiviikkokahveista ja Talvisista torstaikahveista työväenopistossa vastaa projektisuunnittelija Miki Mäkelä. Mäkelän mukaan kevään uutuutena alkava Talviset torstaikahvit on tärkeä avaus Ylöjärvellä.

– Torstaikahvit tarjoavat aidosti matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuden Tampereen seudun työväenopiston toimintaan. Tarkoitus on tuoda opisto entistä lähemmäs ylöjärveläisiä.

Osallistumiskynnystä on pyritty madaltamaan myös siten, ettei ennakkoilmoittautumista tarvita, kuten peruskursseille. Työväenopisto toteuttaa Talviset torstaikahvit yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Yhteisötaiteilija Tuuli Pollarin mukaan tavoitteena on se, että ihmiset saisivat viettää leppoisan iltapäivän ohjatun puuhan parissa.

– Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, vaan riittää, että tulee paikalle! Pollari kannustaa.

Talvisilla torstaikahveilla osallistujat pääsevät tutustumaan keramiikan tekemiseen, kokeilemaan pikapiirustusta, solmeilemaan makrameetöitä, askartelemaan ja osallistumaan lempeään kehonhuoltoon. Työpajat järjestetään 25.1.–22.2.2024 klo 13–15.

Vaikka tapahtuma järjestetään Tiuravuoren palvelukeskuksessa, ovat mukaan tervetulleita kaikki. Osallistuakseen ei myöskään tarvitse asua nimenomaan Ylöjärven kaupungin alueella.

– Kyllä tämä on ihan kaikille avoin juttu vauvasta vaarin, Pollari toteaa.

Talviset torstaikahvit järjestetään viiden kerran kokeiluna, ja kokemusten perusteella työväenopisto päättää tapahtuman jatkototeuttamisesta. Miki Mäkelä muistuttaakin opiskelijoita antamaan palautetta omista kokemuksista ja toiveista.

Keskiviikkokahvit ja Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa ovat osa Tampereen seudun työväenopiston syväsivistyksen ja kestävän kehityksen Syke 2 -hanketta, jonka rahoittaa Opetushallitus 2023–2025.

Keskiviikkokahvit keväällä 2024

  • 24.1.2024 Ystävänpäiväkorttien askartelua
  • 31.1.2024 Kirjastosparraus
  • 7.2.2024 Roskien uusi elämä -työpaja – askartelua kierrätysmateriaaleista
  • 14.2.2024 Kahvila-Croquis, pikapiirustustyöpaja
  • 21.2.2024 Pelataan ja puhutaan englantia
  • 20.3.2024 Rasisminvastainen viikko
  • 27.3.2024 Pääsiäiskoristeiden askartelua
  • 10.4.2024 Iloiset aivot 

Keskiviikkokahvit Sampolan Kahvila Pulinassa ke klo 17–18.30 osoitteessa Sammonkatu 2, Tampere

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta mahdolliset kahvilatuotteet täytyy maksaa itse.

Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa keväällä 2024

  • 25.1.2024 Keramiikka
  • 1.2.2024 Croquis, pikapiirustustyöpaja
  • 8.2.2024 Makrameesolmeilu
  • 15.2.2024 Askartelu
  • 22.2.2024 Lempeä kehonhuolto

Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa to klo 13–15 Tiuravuoren palvelukeskuksessa osoitteessa Kuusistontie 3, Ylöjärvi

Tapahtuma on kaikille avoin, ja kahvi ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia.

Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa järjestetään yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Maarit Blomqvist
Jaa sosiaalisessa mediassa