Hyppää sivuvalikkoon

Yleislinja

Tampereen lyseon lukion opiskelijoita yhdessä.

Tampereen lyseon lukio eli tuttavallisemmin Rellu on ihanteellinen opiskelupaikka kasvavalle ja kehittyvälle nuorelle, jolla on unelmia ja tavoitteita. Koulussamme tuetaan opiskelijoiden kasvua myötätuntoisiksi ja avarakatseisiksi aikuisiksi, jotka pystyvät käyttämään voimavarojaan itsensä ja yhteisönsä hyväksi. Korostamme unelmien tunnistamista, omien mahdollisuuksien löytämistä ja taitojen kehittämistä – rennosti ja luovasti. 

Rellussa on hyvä tekemisen meininki ja vahva yhteishenki. Lukiossamme voit asettaa tavoitteesi haluamallesi tasolle ja aloittaa unelmiesi toteuttamisen osana yhteisöä, jonka jäsenet tukevat toinen toistaan.  

Kaksi kolmasosaa rellulaisista on motivoituneita yleislukiolaisia, joista osa suuntautuu Yhteiskuntatieteen linjan opintoihin. Lisäksi Rellusta on jo lähes 30 vuoden ajan valmistunut International Baccalaureate -ylioppilaita. IB-tutkintoon eli kansainväliseen ylioppilastutkintoon tähtäävän opiskeluohjelman opetuskieli on englanti. 

Ylioppilastutkintomenestyksemme on jo vuosia ollut Tampereen kärjessä, ja korkeakouluopintoihin jatkaa suurin osa opiskelijoistamme – useimmat juuri sinne, minne ovat tähdänneetkin. 

Jo vuonna 1884 perustettu Tampereen lyseon lukio sijaitsee pohjoismaista klassismia edustavassa suojellussa rakennuksessa Pyynikintorin laidalla. Relluun pääsee kätevästi niin bussilla kuin ratikallakin. Perinteikkäiden seinien sisältä löytyy moderni ja digitalisoitu nykylukio sekä opiskelijan tarpeet ja toiveet huomioon ottava osaava henkilökunta. 
 

Aktiivinen, energinen ja kansainvälinen Rellu 

Rellussa ollaan on asioiden ja visioiden ytimessä. Yleislukion laajasta opintovalikoimasta voit itse suunnitella ja painottaa omien opintojesi kulkua. Innostu, haasta itsesi ja löydä oma juttusi Rellusta! 

Rellussa on monipuolinen tarjonta matemaattis–luonnontieteellisissä ja humanistis–yhteiskunnallisissa aineissa. Voit valita kursseja laajasti ihmisen biokemiasta bändikurssiin, uskontojen yhteiskunnallisesta vaikutuksesta sähkömagnetismiin, trigonometrisistä funktioista psykologiseen ajatteluun, viestinnän ilmiöistä arkkitehtuuriin – tai opiskella syventyen ja täsmällisesti kohti sinulle tärkeää tavoitetta. Suurin osa Yhteiskuntatieteen linjan kursseista on tarjolla myös yleislukion opiskelijoille. 

Kansainvälisyys on Rellussa jokapäiväistä. Yhteiskuntatieteen linja rakentaa yhteyksiä naapurimaihin ja Keski-Eurooppaan unohtamatta runsaslukuisia kotimaisia yhteistyötahoja. International Baccalaureate Diploma -ohjelman kautta Rellu on osa maailmanlaajuista IB-kouluverkostoa – koulun käytävillä näkyy läpi lukuvuoden kansainvälisiä opiskelijoita. Lisäksi monet rellulaiset opiskelevat ulkomailla eri järjestöjen vaihto-ohjelmissa. Myös vilkas Erasmus+-toiminta ja useat ystävyyskoulut Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa takaavat mahdollisuuden kansainvälisiin kontakteihin. 
 

Ylioppilas – ja vähän enemmänkin 

Apua opintojesi suunnitteluun saat opinto-ohjaajilta, ryhmänohjaajilta, opettajilta ja ensimmäisen vuoden rellulaisia opastavilta opiskelijatutoreilta. Lisäksi aktiivinen opiskelijakunta pitää huolen siitä, että Rellussa tapahtuu myös oppituntien ulkopuolella. Rellussa puhalletaan yhteen hiileen riippumatta pukeutumistyylistä, ryhmätasoista tai ammattikuvasta. 

Rellussa voit myös kohdistaa katsetta kohti tulevaa. Meillä voit esimerkiksi yhdistää opintoihisi yliopistokursseja. Rellulla on toimivat yhteydet yliopistoihin ja muihin korkeakouluihin. Esimerkiksi Tampereen kesäyliopistossa voit suorittaa opintoja sekä talvi- että kesäaikaan.  

Rellusta saat laajan yleissivistävän ja yhteisövastuullisen pohjan elämällesi, suuntaatpa mille tahansa opiskelualalle. 

Päivitetty 19.5.2022