Hyppää sivuvalikkoon

Hakijalle

Tampereen lyseon lukion iloisia opiskelijoita.

Yhteishaku

Tampereen lyseon lukion kaikille linjoille haetaan sähköisessä yhteishaussa Opintopolussa. Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 21.2. - 21.3.2023.

Tampereen kaupungin lukioissa ei hakuvaiheessa kysytä ainevalintatietoja. 

 

Tule tutustumaan Relluun!

  • IB-Day ti 13.12.2022 klo 9 - 12.30. Ilmoittaudu päivään oman oposi kautta, ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen [email protected]
  • Yhteiskuntatiedelinjan päivä ti 17.1.2023 klo 9 - 12. Ilmoittaudu päivään oman oposi kautta. ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen [email protected]
     
  • Yleislinjan ja Yhteiskuntatiedelinjan esittelyilta ke 25.1.2023 klo 18
  • IB-linjan esittelyilta to 26.1.2023 klo 18


Kevään 2023 yhteisvalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Tulokset saa Oma Opintopolun kautta sekä sähköpostitse siitä oppilaitoksesta, johon opiskelija on hyväksytty. 

Oma Opintopolku -palvelu

Palvelussa voit mm. hakea koulutuksiin, ottaa opiskelupaikan vastaan ja tarkastella opintosuorituksiasi. Palvelu edellyttää suomi.fi-tunnistautumista, joten tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin. 

Yleislinja

Tampereen lyseon lukion hakukoodi on 1067.

Tampereen lyseon lukion yleislinjalle otetaan vuosittain 117 opiskelijaa lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.
 

Yhteiskuntatiedelinja

Yhteiskuntatiedelinjan (entinen Eurooppalinja) hakukoodi on 1067 501.

Opiskelijoita valitaan vuosittain 25 painotetun lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Painokertoimella 2 painotetaan englannin, historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen arvosanoja.
 

IB-linja

IB-linjan hakukoodi yhteishaussa on 809.

IB:n valmistavalle luokalle otetaan vuosittain noin 50 opiskelijaa päättötodistuksen keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Opiskelijat valitaan niiden hakijoiden joukosta, joiden keskiarvo on vähintään 8,2. Lisäksi vaatimuksena on, että englannista ja matematiikasta on päättötodistuksessa vähintään arvosana 8.

Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia tai sen vertailukelpoisuudessa muiden päättötodistusten kanssa on ongelmia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin, joka antaa sinulle ohjeet hakemista varten.

Normaalisti opiskelijat hakeutuvat ensin valmistavan vuoden opintoihin ja jatkavat sen vuoden jälkeen varsinaiselle IB:lle. Jos kuitenkin tilanteesi on sellainen, että haluaisit hakeutua suoraan IB:lle, ole hyvä ja ota yhteyttä IB-koordinaattoriin. Tällaiset hakemukset käsitellään yksittäistapauksina. Tutustu hakuohjeisiin myös englanninkielisillä sivuilla.

Päivitetty 22.2.2023