Tietoa lukiostamme

Tamlu on pieni maailmankaikkeus

Koulumme sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valoisat ja viihtyisät tilat on varustettu nykyaikaisella esitysteknologialla, joka vastaa esimerkiksi sähköistyneen ylioppilaskokeen asettamiin vaatimuksiin. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin myönteinen ja suvaitsevainen ilmapiiri. Tamluun on helppo tulla!

Tammerkosken lukiossa voit valita opintoja laajasta opintojaksovalikoimasta ja nauttia opiskelusta moderneissa ja hyvin varustetuissa luokissa. Harva lukio voi luokkatilojen lisäksi tarjota mahdollisuuden näyttämön, kahvilan, auditorion, kuntosalin ja kaupungin sivukirjaston käyttöön.

Talossamme toimii yleislukio ja valtakunnallisen erityistehtävän saanut kuvataide ja design -linja. Tamlussa on tarjolla yleislukion aineita ja halutessasi voit valita opintojaksoja laajasta kuvataiteen ja designin tarjonnasta.

Tammerkosken lukio tarjoaa sinulle turvallisen ja tulevaisuuteen katsovan oppimisympäristön, jossa moni löytää samanhenkistä seuraa. Koetpa itsesi erityisen tavalliseksi tai tavattoman erityiseksi, Tamlussa sinun on hyvä olla. Sekä opiskelijoidemme että opettajiemme mielestä Tamlu on pieni maailmankaikkeus.

Tammerkosken lukion keskeisiä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa. Näiden lisäksi toimintaamme ohjaavat totuus, tasa-arvo, tulevaisuudenusko, joustavuus ja kohtuullisuus. Arvostamme tietoa ja sivistystä sekä taitoa, luovuutta ja kulttuurimyönteisyyttä.

Lukiossamme opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan tekemään, kokemaan ja oppimaan yhdessä. Erilaiset lähtökohdat, taidot ja kyvyt nähdään voimavarana. Opiskelijat ottavat vastuuta omasta opiskelustaan, työympäristöstään ja itsestään kouluyhteisön jäseninä ja hyvän työilmapiirin rakentajina.

Suorituskeskeisyyden sijaan kannustamme opiskelijoita sinnikkyyteen: yritän, teen, osaan.

 

Faktoja Tammerkosken lukiosta

  • Opiskelijoita noin 860
  • Opettajia noin 50
  • Aloituspaikkojen määrä (yleislukio) 195
  • KUDE-linjalla aloittaa joka vuosi 75 opiskelijaa
  • Laaja kielivalikoima
  • Koulumme on esteetön
  • Sijaitsemme Tampereen maantieteellisessä 0-pisteessä

 

Koulumme kieliohjelma

A1 kielet: englanti, kiina, saksa, venäjä, ranska (yhteistyössä Tampereen lyseon lukion kanssa), espanja (yhteistyössä Sammon keskuslukion kanssa)

B1 kieli: ruotsi

B2 kielet: saksa, ranska

B3 kielet: espanja, kiina, ranska, saksa, venäjä, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa)

Päivitetty 22.11.2023