Eskareiden suunnitelmat toteutuivat oikeiksi istutuksiksi

Eskareiden kuvataidepajoissa tekemät istutussuunnitelmat muuttuivat oikeiksi kukkasiksi Tampereen Infran osaavien puutarhureiden käsissä. Taideistutuslaatikot ovat nähtävillä Hämeenpuiston pohjoispäässä koko kesän.

Aiemmin keväällä eskariryhmiä osallistui Taidekaaren Piipahdetaan puistossa -kokonaisuuden kuvataidepajoihin ja ympäristökierroksille Sorsapuistossa. Työpajoissa suunniteltiin omia istutuksia Tampereen Infran kasvivalikoimaa hyödyntäen kuvataiteilija Laura Laurilan ohjauksessa. Taidekaari välitti suunnitelmat puutarhureille, jotka muunsivat suunnitelmat oikeiksi istutuksiksi. Lasten visioista syntyi upeita kukka- ja kasvi-iloitteluita, joita kaikki kaupungilla liikkuvat pääsevät ihastelemaan kesän ajan Hämeenpuistossa. Nähtävillä olevien istutusten suunnittelijat olivat Sorilan, Juhannuskylän, Talvitien, Tammelan, Sammon, Karosen, Metsäniityn ja Etelä-Hervannan esiopetusryhmistä. 


Taideistutuslaatikoilla juhlistetaan sekä Tampereen puistojen 150-vuotisjuhlaa että Kirsi Kunnas 100 - juhlavuotta. Laatikot on sijoitettu lähelle Näsinpuistoa, koska siellä on vastauudistettu Tiitiäisen satupuisto. Tiitiäisen kasvi- ja eläinystävät olivat aiheena laatikoiden reunuksiin kiinnitetyissä koristeissa, joita taiteiltiin Metso goes green -tapahtumassa.


Laatikot ovat osa Lasten gallerian toimintaa, jonka tavoitteena on nostaa esiin lasten taidetta julkiseen tilaan. Taideistutuslaatikot on toteutettu Tampereen kaupungin Taidekaari kulttuurikasvatusohjelman ja vihersuunnittelun ja Tampereen Infran yhteistyönä.
 

Teksti: Janina Ahlfors
Kuvat: Janina Ahlfors
Jaa sosiaalisessa mediassa