Nuorten gallerian ensimmäinen näyttely nähtävillä Laikussa

Laikun käytävägalleriassa aukesi ensimmäinen nuorten näyttely. Lielahden töherryksiä -näyttely on nähtävissä 7.3.-2.4. 2024 kulttuuritalon aukioloaikoina.

Nuorten gallerian Lielahden töherryksiä -näyttelyssä on esillä Lielahden koulun 7. luokkalaisten tussipiirroksia. Oppilaat osallistuivat kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren Sanoista kuviksi -kokonaisuuteen. Museokierroksella tutustuttiin Tove Janssonin ja Kirsi Kunnaksen taiteeseen Muumimuseossa. Erityisesti keskityttiin tarkastelemaan, miten Muumi- ja Tiitiäis-kirjoissa teksti on muuttunut kuvituksiksi ja millaista jälkeä kuvittajat ovat luoneet. Työpajassa oppilaat tekivät omia kuvituksia yhteispiirtämisen kautta. Aluksi oppilaat piirsivät viivoja ja muotoja papereita toistensa kanssa vaihdellen. Arvotun tekstilainauksen avulla kukin loi oman hahmonsa. Näin syntyi mainioita, sattuman ja oman idean yhdistäviä hahmoja.
Näyttelyssä nähtävät teokset ovat 7F, 7E ja 7A luokkien oppilaiden tekemiä. Näyttelyn nimi on oppilaiden keksimä. Teoksissa nähtävät tekstilainaukset ovat Janssonin hahmojen lausahduksia tai pätkiä Kunnaksen runoista.

Lastenkulttuurin väki haluaa nostaa vuonna 2024 lasten taidetta esiin julkiseen tilaan ja Laikun näyttelyt ovat yksi osa tätä tavoitetta. Lasten ja nuorten gallerian näyttelyt:
19.1.-27.2. Ilosurusateenkaari -lasten taidetta, 1.-2. luokkalaisten maalauksia
7.3.–2.4. Lielahden töherryksiä, 7. luokkien kuvituksia
4.4.–7.5. Eläinystävät, Rullan Taidetuntien osallistujien maalauksia
10.5.–20.6. Vauvojen värikylpy -maalauksia

Teksti: Janina Ahlfors
Kuvat: Janina Ahlfors
Jaa sosiaalisessa mediassa