Yhteisöllisyyskoordinaattori

Olen Ilkka Valpasvuo, yhteisöllisyyskoordinaattori, kehittämässä lukioille yhteisöllisyyttä edistäviä menetelmiä.

Käytännössä teen matalan kynnyksen kohtaamistyötä, päähommana suunnitella ja toteuttaa säännöllistä välituntitoimintaa yhdessä opiskelijoiden kanssa. Eli olen hankkeen puitteissa kerran viikossa samaan aikaan samassa paikassa, ohjelmana viikkokisoja, pelejä lainattavana tai minun kanssani pelattavana, mahdollisesti mukana tekemässä myös opiskelijoita ja henkilökuntaa. Tamlulla olen joka keskiviikko Välituntiolohuoneessa kello 11-14.45. Paikkana on toiminut 2.kerroksen aulan Patsas.

Olohuoneiden toimintoja koitetaan linkittää koulujen toimintakalenteriin – mitä tehdään vappuna, miten Wanhojen tanssit näkyy, mitä sisältöjä vaikkapa Ympäristöviikolla? Olohuoneen ulkopuolella pyrin olemaan esillä toiminnassa, ryhmäytyksissä, yhteisissä toiminnoissa Opiskeluhuollon kanssa, koulun tapahtumissa…

Lisäksi olen kehittämässä yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa uusia tai uusvanhoja pelinavauksia, kuten lisäryhmäytyksiä, yksinäisten ryhmää, muualta muuttaneiden alkuinfoa tai muita tarpeen mukaan kehitettäviä pienryhmätoimintoja. Kokoan hyvistä toimintatavoista kaikkien lukioiden käyttöön menetelmäsalkkua.

T: Ilkka Valpasvuo
Yhteisöllisyyskoordinaattori
Lukiokoulutus
[email protected]
puh: 040 538 2130

Jaa sosiaalisessa mediassa