Kielileikkiä, lukuiloa ja sanataidetta

Hyvää kansainvälistä lukutaitopäivää! Lukemiseen innostaminen ja lukutaidon kohentaminen on monen tahon ja hankkeen tavoite tänä lukuvuonna. Taidekaari kantaa kortensa lukemisen kannustamiseen useammassa kokonaisuudessa.

Ohjelmastamme löytyy viskareiden vierailut Sanna Pelliccionin Onni-kirjasarjaan liittyvässä näyttelyssä Rullassa ja teatterikäynnit Katri Kirkkopellon Molli-sarjaan pohjautuvassa esityksessä Ahaa Teatterilla. 1. luokkalaiset ottavat varaslähdön Kirsi Kunnaksen juhlavuoteen jo tänä syksynä Tiitiäisen unia -kokonaisuudessa. Varsinainen sanataidevuosi Taidekaaressa on aina 3. luokalla, jolloin mennään teatteriin ja nautiskellaan itse sanoilla taiteilemisesta Sanataideyhdistys Yöstäjän työpajoissa. Tämän lukuvuoden kolmoset suuntaavat Tampereen työväen teatterin Merimonsterit-musiikkinäytelmään, jonka perustana Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan runomuotoinen kuvakirja.

Kirjaimiin, sanoihin ja tekstiin liittyvää intoa etsitään iloa, leikin ja oman ilmaisun kautta. Kielestä voi nauttia, vaikka ei vielä osaisi kirjoittaa ja lukea tai sanat menisivät välillä solmuun. Taidekaaressa harjoitellaan aina toki myös esim. kuvanlukutaitoa, luonnonlukutaitoa ja medialukutaitoa. Lukutaito on kansalaistaito, jota tarvitaan monimuotoisessa maailmassamme ja haluamme tukea lasten ja nuorten osaamista sen saralla.

Teksti: Janina Ahlfors
Kuvat: Kirsi Karvonen
Jaa sosiaalisessa mediassa