Kaupunkilaiset kuraattoreina - Tampereen kaupungin kehittäjäpalkinto

Tampereen kaupunki jakaa joka vuosi Henkilöstö kehittäjänä -palkinnot tunnustuksena innostuksesta kehittää omaa työtä. Kehittäminen on oivaltamista, asioiden tekemistä uudella tavalla ja uskallusta ajatella toisin. Torstaina 15.6.2023 kehittäjäpalkinnot jaettiin Raatihuoneella yhteensä 19 työntekijälle ja työryhmälle.
Palkitun työryhmän neljä edustajaa palkinnonjakotilaisuudessa.
Palkinnon kävivät pokkaamassa Kristiina Tenhovirta, Paula Maunu, Janina Ahlfors ja Tiina Kuivalainen.

Taidekaari oli aloitteentekijänä palkitussa työryhmässä, joka suunnitteli ja toteutti Kuntalaiset kuraattoreina -yhteistyöprojektin. Tampereen taidemuseon, Taidekaaren, Lastenkulttuurikeskus Rullan, Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n ja Konkarien yhteistyönä syntyi syksyllä 2022 ja talvella 2023 kolmen taidenäyttelyn sarja, joka oli eri ikäisten tamperelaisten kuratoima. Esikoululaiset valitsivat teokset Lastenkulttuurikeskus Rullassa pidettyyn taidenäyttelyyn, yläkouluikäiset Monitoimitalo 13:n näyttelyyn ja ikäihmisten kuratoima näyttely nähtiin Laikun galleriassa.

Kaksi kuntalaisten kuratoimista näyttelyistä oli myös osana viime lukuvuoden Taidekaarta. Pienemmille suunnattu Lastenkulttuurikeskus Rullan näyttely oli mukana ykkösten ja valmistavan opetuksen kokonaisuuksissa Sakke ja kaverit. Nuorten Kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n näyttely tarjottiin isommille valmistavan opetuksen oppilaille ja seiskaluokkalaisille kokonaisuudessa Mun Top 5. 


Työryhmässä olivat mukana Janina Ahlfors (Taidekaari), Lila Heinola (Konkarit), Tiina Kuivalainen (Tampereen taidemuseo), Paula Maunu (Lastenkulttuurikeskus Rulla) ja Kristiina Tenhovirta (Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13). Suuret kiitokset kaikille näyttelykuraattoreina toimineille kuntalaisille!

Teksti: Liisa Aholainen, Kirsi Karvonen
Kuvat: Piia Karkkola
Jaa sosiaalisessa mediassa