Ohjeita uusille lukio-opiskelijoille, 2023 yhteishaku

Tämä ohje on tarkoitettu opiskelijoille, jotka vuoden 2023 yhteishaussa on hyväksytty Hatanpään lukioon. Ohjeet sähköpostitetaan valituille opiskelijoille torstaina 15.6. Valittujen nimilistoja ei enää julkaista lukion www-sivulla.

HATANPÄÄN LUKION OHJE OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMISESTA OPINTOPOLUSSA, ILMOITTAUMISESTA WILMAAN, LUKIOLAISEN LÄPPÄRISTÄ JA MUISTA ASIOISTA

Sinut on valittu opiskelijaksi Hatanpään lukioon. Onneksi olkoon!

Muista varmistaa opiskelupaikkasi 1) ottamalla paikka vastaan Opintopolussa (ohjeet alla) sekä 2) ilmoittautumalla Hatanpään lukioon Wilmassa (ohjeet alla).

Jos lukiomme ei ole sinulle rakennuksena tuttu, tai haluat käydä muuten vain etukäteen tapaamassa muita uusia opiskelijoita ja mukavia tutoreitamme paikan päällä, toivotamme mielellämme lukioon hyväksytyt uudet opiskelijat tutustumiskierrokselle Hatanpään lukioon joko perjantaina 16.6. tai maanantaina 19.6. kello 12-13. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä joko tutoreilta tai lukion opoilta, lukiosihteeriltä tai rehtorilta. Autamme tarvittaessa myös ilmoittautumisessa Wilmaan.

 

1) Tieto valinnasta ja opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa

Opintopolku lähettää kaikille yhteishakuun osallistuneille sähköpostilla 15.6.2023 tiedon saadusta opiskelupaikasta ja tarkat tiedot valintatilanteesta. Opintopolkuun voi kirjautua vahvalla kirjautumisella, mutta sähköpostiin tulevan linkin kautta kirjautumaan pääsevät myös ne, joilla ei ole esim. pankkitunnuksia. 

Ota paikka vastaan Opintopolussa sähköpostin ohjeen mukaan.

Hatanpään lukioon valitut saavat Hatanpään lukiosta torstaina 15.6.2023 myös sähköpostin Hatanpään lukio: Päätös opiskelijavalinnasta 2023.


2) Kirjautuminen Wilmaan (opiskelijan tunnukset) ja Ilmoittautuminen Wilmassa

  • Tunnuksen Tampereen kaupungin toisen asteen Wilmaan saat lukiolta sähköpostissa Hatanpään lukio: tunnus Wilmaan.
  • Salasana tulee erillisessä sähköpostissa Salasana: Tampereen 2. asteen Wilma (Tredu ja lukiot).
  • Jos et heti löydä jotain sähköposteista, tarkista myös roskapostikansio.
  • Kirjaudu Wilmaan heti, kun saat tunnuksesi ja salasanasi!

Jos et onnistu kirjautumaan:

  1. Muista kirjautua osoitteessa https://edutampere.inschool.fi. Älä yritä kirjautua perusasteen Wilmaan.
  2. Käytä selainta. Mobiilisovelluksen voit ottaa käyttöön myöhemmin, mutta nämä toiminnot eivät löydy sovelluksesta.
  3. Tarkista, että kirjoitit salasanan kaikki erikoismerkit, isot ja pienet kirjaimet oikein.
  4. Muista, että opiskelijat kirjautuvat painamalla alempaa harmaata nappia "Opiskelijoiden ja henkilökunnan kirjautuminen"! Älä käytä vihreää "Kirjaudu sisään" -nappia.
  5. Ota tarvittaessa yhteys lukiosihteeriin sähköpostilla tai soittamalla. ([email protected]; 044 4309360)


Ilmoittautuminen lukioon
Lukioon ilmoittaudutaan sähköisesti Wilmassa täytettävällä lomakkeella ”Lukioon ilmoittautuminen”.  Kun olet päässyt kirjautumaan Wilmaan, löydät kohdan ”Lomakkeet” Wilmassa joko sinisestä yläpalkista tai palkissa olevien kolmen pisteen kautta avautuvasta alasvetovalikosta. Käytä edelleen selainversiota. Mobiilisovelluksesta et löydä ilmoittautumislomaketta.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään mm. 

  • lukiossa opiskeltavat kielet (A -kielet, B2 -kielet, B3 -kielet)  
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt) 
  • uskonnon tai elämänkatsomustiedon opiskelu 
  • osallistuminen suomi toisena kielenä (S2) opetukseen 
  • huoltajien yhteystiedot ja sähköpostiosoitteet 
  • sitoutuminen opiskelukäyttöön lainattavien digitaalisten laitteiden sekä tietojärjestelmien ja tietoliikenneverkon käyttösääntöihin


Täytäthän ilmoittautumislomakkeen tiedot huolellisesti ja mielellään yhteistyössä huoltajasi kanssa! Ilmoittaudu lukioon viipymättä, viimeistään ma 19.6. klo 12!

Jos ilmoittautumislomakkeen täyttäminen ei onnistu, opinto-ohjaajista Arja Nikkasen tavoitat to 15.6., pe 16.6. ja ma 19.6. klo 9-15 numerosta 040 4814694 ja Riikka Mikkolan pe 16.6, ma 19.6. ja ti 20.6. klo 9-15 numerosta 040 5415952 . 

Halutessasi voit tulla käymään lukiolla perjantaina 16.6. klo 12-13 tai maanantaina 19.6. kello 12-13.

Jos et ota vastaan opiskelupaikkaa tai perut jo varmistamasi paikan, ilmoita siitä viipymättä lukiolle (rehtori Ville Vuorisalmi 040 5872849 tai lukiosihteeri Minna Laine / Jaana Gustafsson 044 430 9360).


Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 9.8.2023
Voit tutustua kouluun jo etukäteen osoitteessa www.tampere.fi/hatanpaanlukio ja Instagram: hatanpaan.lukio, Facebook: hatanpaanlukio.

Www.tampere.fi/hatanpaanlukio sivujen Opiskelijalle-osiosta löydät mm:

  • Lukuvuoden 2023-2024 Opinto-oppaan. Jaamme Opinto-oppaan paperiversion kaikille 1. lukiopäivänä.
  • Lukuvuoden 2023-2024 työ- ja loma-ajat.
  • Tapahtumakalenterin, jossa on tietoja mm. periodeista, päättöviikoista, tapahtumista ja retkistä.

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 9.8.2023 kello 9 uusien opiskelijoiden tilaisuudessa 2. kerroksen Mediateekissä. Siellä jaamme opiskelijat ohjausryhmiin ja tapaat muut uudet opiskelijat, tutorit ja ryhmänohjaajasi. Uusien opiskelijoiden ryhmänohjaajat ovat: 23A: Neea-Sofia Filpus, 23B Mirva Ikola, 23C Annika Alapiha ja 23D Mari Vares. Ensimmäinen lukiopäivä kestää osalla opiskelijoita noin kello 12:een saakka, osalla hieman pidempään, koska porrastamme läppärien jakoa päivän ajalle.

Lukuvuosi on jaettu viiteen periodiin. Kahden ensimmäisen periodin lukujärjestys on jo tehty puolestasi valmiiksi. Saat siis valmiit lukujärjestykset ykkös- ja kakkosperiodiin. Ne näkyvät wilmassa valmiina juhannuksen kieppeillä. Rehtori Ville laittaa sinulle tästä kesällä erikseen wilmaviestin. Periodien 3-5 opinnot valitaan itse kurssitarjottimelta kakkosperiodin aikana. OPO:t auttavat.

Tampereen kaupungin lukioiden yhteinen oppituntikaavio on lukion opinto-oppaassa. Oppitunnit ovat 75-minuuttisia. Työpäiväsi alkavat siis aikaisintaan kello 8.15 ja päättyvät viimeistään kello 15.55. Osa päivistä on tietysti lyhyempiä. Maanantain ensimmäinen tunti alkaa kaikilla vasta kello 9.30.



Lukiolaisen tietokone ja oppimateriaalit
Kaikki oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat käyttöönsä läppärin ja tarvittavat oppikirjat digitaalisina oppimateriaaleina. Läppäri on opiskelijalla lainassa koko lukioajan. Läppärit jaetaan ja niitä tarvitaan heti ensimmäisenä koulupäivänä. Huolehdi, että sinulla on riittävän tukeva kassi läppäriä varten mukana jo ensimmäisenä lukiopäivänä. Läppärin voi saada vain, jos HUOLTAJA on täyttänyt lainauslupa -lomakkeen Wilmassa! Tästä lisää alla.

Heti opintojen alussa kaikki Hatanpään lukion uudet opiskelijat osallistuvat OP1 (Minä opiskelijana) sekä OP3 (Digikurssi) – opintojaksoille. Näillä oppitunneilla ja osin kotona tehtävien tehtävien avulla opetellaan jaettavan tietokoneen ja siinä käytettävien ohjelmistojen käyttöä, opetellaan USB -abittitikun päivitys sekä harjoitellaan opiskeluun liittyvien sähköisten ympäristöjen käyttöä. 

Jo ilmoittautumislomakkeella opiskelijaa edellytetään sitoutumaan seuraaviin käyttösääntöihin:

Opiskelukäyttöön lainattavien digitaalisten laitteiden käyttösäännöt Tampereen kaupungin lukiokoulutuksessa

Tampereen seudun ammattiopiston ja Tampereen kaupungin ylläpitämien lukioiden tietojärjestelmien ja tietoliikenneverkon käyttösääntö


Ohjeet uuden lukiolaisen huoltajalle
Alaikäisen lukiolaisen jokaisen huoltajan on seurattava Wilman kautta huollettavansa asioita.

1) Huoltaja: Luo itsellesi tunnukset Wilmaan: ohjeet huoltajatunnusten luomiseen 

2) Huoltaja: Täytä omassa Wilman näkymässäsi lomake Lukio: Tietokoneen lainauslupa. Jos et ole täyttänyt tätä, opiskelijalle ei voida luovuttaa tietokonetta aloituspäivänä. 

Lukiollamme on huoltajille oma www-sivu Perheille ja huoltajille. Siellä on ajankohtaista tietoa mm. Perheiden illoista ja Hatanpään lukion vanhempainyhdistys ry:n toiminnasta.
 


Ruokailu ja erityisruokavaliot
Päivittäin kouluruokailuun kirjaudutaan Tuudo -sovelluksella. Tuudo on sähköinen, virallinen opiskelijakortti, joka toimii puhelimeen ladattavan maksuttoman sovelluksen kautta. Sovelluksella opiskelija voi osoittaa oikeutensa myös Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin.  Lukiolaiset lataavat kortin puhelimeensa heti lukuvuoden alkaessa Play Storesta tai App Storesta. Linkki latausohjeisiin.

Koululounaasta lukiollamme vastaa Pirkanmaan Voimia.  Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu Tampereen kaupungin ohjeisiin jo etukäteen ja palauta erityisruokavaliolomake itse keittiölle joko käydessäsi ruokailemassa tai [email protected].



Koulumatkatuki
Koulumatkatukea jokainen lukio-opiskelija hakee itse verkkohakemuksella OmaKelassa. Hae tukea jo ennen uuden lukuvuoden alkamista niin saat sen heti 1. lukiopäivästä alkaen. Lisäohjeita Kelan sivulla.

 

Tampereella 14.6.2023
Ville Vuorisalmi
Hatanpään lukio, rehtori
040 587 2849, [email protected]

Minna Laine
Hatanpään lukio, lukiosihteeri 20.6.2023 saakka
044 4309360, [email protected]

Jaana Gustafsson, lukiosihteeri 31.7.2023 alkaen
044 4309360, [email protected]

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa