Hyppää sivuvalikkoon

Haku viestintälinjalle

Sammon keskuslukion viestintälinjalle otetaan vuosittain 25 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Viestintälinjalle hakevan opiskelijan tulee palauttaa myös ennakkotehtävä. Ennakkotehtävä toimitetaan Sammon keskuslukioon yhteishaun aikana eli viimeistään 21.3.2023 klo 15.00.

Hakupisteet koostuvat opiskelijan painotetusta keskiarvosta ja ennakkotehtävästä saatavista pisteistä. Ennakkotehtävä tuottaa maksimissaan 10 pistettä. Painotettu keskiarvo, jossa lähtökohtana on lukuaineiden keskiarvo, lasketaan siten, että äidinkielen ja yhteiskuntaopin arvosanat kerrotaan kahdella. Myös kuvataiteen ja musiikin arvosanat huomioidaan. Lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7,75.

Hakupisteiden maksimimäärä on 20 pistettä.

Jos opintojaksolla on tilaa, Sammon keskuslukion viestinnän opintojaksot ovat avoimia myös yleislinjan opiskelijoille. Yleislinjan opiskelijat voivat suorittaa myös vähintään 8 opintopisteen laajuisen puolipitkän viestinnän, josta annetaan erillinen todistus.

Jos opiskelija tulee hyväksytyksi viestintälinjalle, on valinta sitova. Viestintälinjan opiskelijalle ei voida taata mahdollisuutta osallistua urheiluvalmennukseen lukujärjestyksellisistä syistä.

Päivitetty 14.10.2022