Laikunlava

Aurinko paistaa kesäisessä maisemassa. Suurella ulkoilmalavalla esiintyy orkesteri. Yleisö istuu penkeillä lavan edessä.

Laikunlava on katettu esiintymislava Kirjastonpuistosta Kulttuuritalo Laikun välittömässä läheisyydessä Tampereen keskustassa (osoite Puutarhakatu 1), lähellä Tammerkosken rantaa ja Keskustoria. Lava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille, joita siellä järjestetäänkin lähes päivittäin vapusta elokuun loppuun.

Lavan saa käyttöönsä maksutta kaikille avoimien tapahtumien järjestämiseen. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat.

Laikunlavan edustalla on kiinteä noin 350 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta. Kulttuuritalo Laikun tiloja voi tarvittaessa yhdistää puistossa järjestettäviin tapahtumiin.

Tapahtuman järjestäminen

Laikunlava varataan Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista.

Jos tapahtuman ennakkoon arvioitu osallistujamäärä on vähintään 200 henkilöä, tapahtumalle tulee laatia pelastussuunnitelma, joka toimitetaan Pirkanmaan pelastustoimelle viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Lisäksi tapahtumasta tulee tehdä yleisötilaisuusilmoitus poliisille viimeistään 5 vuorokautta ennen tapahtumaa.

Yli sadan hengen tilaisuuksiin suosittelemme hankkimaan järjestyksenvalvonnan. Usean sadan hengen tilaisuuksiin suosittelemme myös ensiapupalvelun tilaamista. 

Laikunlavan varaukseen kuuluu tapahtuman järjestäminen vain lavalla ja sen edustalla olevalla, tekonurmialueella olevalla katsomoalueella. Jos haluat järjestää tapahtumasi myös muualla Kirjastonpuistossa (esimerkiksi sijoittaa myyntipisteitä nurmi- ja kivetysalueille), tulee sitä varten hakea erillistä tapahtumalupaa.

Lisää vinkkejä tapahtuman järjestämiseen voit lukea Tampereen kaupungin julkaisemasta tapahtumajärjestäjän oppaasta.

Puistokonsertit

Kaupunkikulttuuriyksikkö järjestää kesällä Laikunlavalla Puistokonsertteja. Esiintyjiksi haetaan harrastajayhtyeitä, kuoroja ja tanssiryhmiä eri genreistä. Konsertteja järjestetään myös muissa tapahtumapaikoissa, kuten Haiharan taidekeskuksessa, Hiedanrannassa ja Amurin museokorttelissa.

Esiintymisistä maksetaan 100 euron palkkio. Laikunlavan ja Hiedanrannan esiintyjille tarjotaan myös täysi äänitekniikka ja miksaus.

Lue lisää Puistokonserteista.

Varaa Laikunlava

Kulttuuritalo Laikku

Puhelin:
040 8062330 (puhelin, pvm/mpm)
Aliisa Piirla
Tapahtumajärjestäjien neuvonta Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134

Laikunlavan tapahtumat

Katso tästä lähimmät tulevat tapahtumat. Tapahtumat avautuvat Tampereen tapahtumakalenteriin. Tapahtumia järjestävät Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö ja muut tapahtumajärjestäjät. Tampereen kaupunki ei vastaa muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumista.

Päivitetty 15.9.2023