Laikunlava

Aurinko paistaa kesäisessä maisemassa. Suurella ulkoilmalavalla esiintyy orkesteri. Yleisö istuu penkeillä lavan edessä.

Perustiedot Laikunlavasta

Laikunlava on katettu esiintymislava Kirjastonpuistosta Kulttuuritalo Laikun välittömässä läheisyydessä Tampereen keskustassa (osoite Puutarhakatu 1), lähellä Tammerkosken rantaa ja Keskustoria. Lava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille, joita siellä järjestetäänkin lähes päivittäin vapusta elokuun loppuun.

Lavan voi varata kuka tahansa maksutta kaikille avoimien ja maksuttominen tapahtumien järjestämiseen. Tapahtumien tulee olla Tampereen kaupungin tilojen yleisten varaus- ja käyttöehtojen ja Laikunlavaa koskevien täydentävien varausehtojen mukaisia. Lisäksi Laikunlavalla ei saa järjestää uskonnollisia tilaisuuksia, mutta hengelliset laulutilaisuudet ovat sallittuja. 

Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tila. Laikunlavalle voi myös ostaa erillisen äänitekniikkapalvelun, johon kuuluu teknikko, PA-laitteisto ja livemiksaus. 

Laikunlavan edustalla on kiinteä noin 350 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta. Kulttuuritalo Laikun tiloja voi tarvittaessa yhdistää puistossa järjestettäviin tapahtumiin. 

Tapahtuman järjestäminen

Laikunlava varataan Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista.

Jos tapahtuman ennakkoon arvioitu osallistujamäärä on vähintään 200 henkilöä, tapahtumalle tulee laatia pelastussuunnitelma, joka toimitetaan Pirkanmaan pelastustoimelle viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Lisäksi tapahtumasta tulee tehdä yleisötilaisuusilmoitus poliisille viimeistään 5 vuorokautta ennen tapahtumaa.

Yli sadan hengen tilaisuuksiin suosittelemme hankkimaan järjestyksenvalvonnan. Usean sadan hengen tilaisuuksiin suosittelemme myös ensiapupalvelun tilaamista. 

Laikunlavan varaukseen kuuluu tapahtuman järjestäminen vain lavalla ja sen edustalla olevalla, tekonurmialueella olevalla katsomoalueella. Jos haluat järjestää tapahtumasi myös muualla Kirjastonpuistossa (esimerkiksi sijoittaa myyntipisteitä nurmi- ja kivetysalueille), tulee sitä varten hakea erillistä tapahtumalupaa.

Lisää vinkkejä tapahtuman järjestämiseen voit lukea Ohjeita Laikunlavan käyttäjälle -tiedostosta sekä Tampereen kaupungin julkaisemasta tapahtumajärjestäjän oppaasta (linkit alla).

Laikunlavan varausehdot ja ohjeita lavan käyttäjille

Nämä varausehdot täydentävät Tampereen kaupungin tilojen yleisiä varaus- ja käyttöehtoja. Ohjeissa on myös esitelty lavan koko, varustelu, järjestäjän vastuut, lavalle pääsy ja tapahtumailmoituksen teko.

Puistokonsertit

Kaupunkikulttuuriyksikkö järjestää kesällä Laikunlavalla Puistokonsertteja. Esiintyjiksi haetaan harrastajayhtyeitä, kuoroja ja tanssiryhmiä eri genreistä. Konsertteja järjestetään myös muissa tapahtumapaikoissa kuten Haiharan taidekeskuksessa, Hiedanrannassa ja Amurin museokorttelissa.

Esiintymisistä maksetaan 150 euron palkkio. Laikunlavan, Hiedanrannan ja Hervannan esiintyjille tarjotaan myös täysi äänitekniikka ja miksaus.

Lue lisää Puistokonserteista.

Varaa Laikunlava

Laikunlava varataan Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta joko sähköpostitse tai puhelimitse. 

Mainitse viestissäsi ainakin

  • milloin haluaisit varata Laikunlavan (päivämäärä ja kellonaika)
  • millaisesta tapahtumasta on kyse 
  • tarvitaanko tapahtumassa äänentoistoa.

Kulttuuritalo Laikku

Puhelin:
040 8062330 (puhelin, pvm/mpm)
Aliisa Piirla
Tapahtumajärjestäjien neuvonta Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134

Laikunlavan tapahtumat

Katso tästä lähimmät tulevat tapahtumat. Tapahtumat avautuvat Tampereen tapahtumakalenteriin. Laikunlavalla tapahtumia järjestetään pääsääntöisesti touko-elokuussa. Tapahtumia järjestävät Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö ja muut tapahtumajärjestäjät. Tampereen kaupunki ei vastaa muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumista.

Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/laikunlava

Päivitetty 18.4.2024