Hullu prinssi 2.4 -musikaali sai ensi-iltansa pe 12.4. - Aamulehti kirjoittaa: “Opiskelijoiden huima taituruus täyttää TTT:n Suuren näyttämön”

Musikaalin ensimmäiset viisi esitystä esitettiin varsin haltioituneelle yleisölle, ja nuoria esiintyjiä, soittajia, maskeeraajia sekä puvustajia on ylistetty niin kritiikeissä kuin sosiaalisen median puskaradiossa. Toukokuussa on vielä kaksi esitystä, joihin on vielä jonkin verran lippuja jäljellä.
Hullu prinssi -esitys ihastutti katsojia.
Värikäs hoviväki tanssii, kun Juhana-herttua päättää, kuka Puolan prinsessoista on hänen tuleva morsiamensa.

Musikaalin työryhmä harjoitteli kolme viikkoa ennen ensi-iltaa Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Tätä ennen harjoitukset pidettiin Hatanpään lukion mediateekissa tai liikuntasalissa. Teatterin harjoituksissa saatiin käyttöön puvustaja Joanna Weckmanin luotsaaman puvustustiimin (Tamlu) tekemät upeat puvut esiintyjille, ja Susan Vehniäisen maskeeraustiimi Tredusta loihti upea kampaukset ja maskit kaikkiin harjoitusläpimenoihin ja esityksiin. Harjoituksissa yhdistettiin kaikki nämä elementit ja harjoiteltiin liikkumaan lavan nostimilla turvallisesti. 

Martina matkaa ajan verhon läpi suoraan 1500-luvulle.
Martina (Senni Raappana) siirtyy ajan verhon läpi 1500-luvulle, jossa kaikki on hyvin erilaista.
Kirjuri kertoo historiasta, vaan ei voi muuttaa sitä.
Kuvassa kirjuri Finneä näyttelevä Ukko-Ilmari Majamaa. Samken viestintälinjan opiskelijat ovat tehneet musikaalin somemarkkinointia ja ottaneet upeita kuvia.
Pimeä-laulun aikana ensemble tanssii.
Tanssijoita ja ensemble Pimeässä-kappaleen aikana.
Kaarina Hannuntytär laulaa lapselleen.
Ida Lahnajärvi soittaa avainviulua ja Kaarina Hannuntytär (Riina Mattila) laulaa lapselleen.
Juhana Herttuan ja Katariinan vihkiäiset
Kuvassa Piispa (Alma Himanen) vihkii Suomen herttua Juhanan (Aaro Strömmer) ja Katariina Jagellonican (Aino Ingalsuo).
Hullu prinssi -näytelmän livebändi
Kuvassa musikaalin livebändi. Kuva: Kari Sunnari

Ennen ensi-iltaa tunnelma oli innostunut ja jännitystäkin oli ilmassa. Esitys sulatti yleisön sydämet, ja sana alkoi kiiriä siitä, kuinka Nessu-paketti on tarpeellinen varustus katsomoon. Musikaali kiinnosti myös mediaa, ja arvioita kirjoittivat mm. Tamperelainen, Kulttuuritoimitus ja Sydän-Hämeen Lehti. Katariina Fleming kirjoittaa arviossaan (Tamperelainen 15.4. 2024) Hullu prinssi 2.4 on huikea taidonnäyte – "Nuoret ovat erinomaisia näyttelijöitä ja laulajia, että “[k]un kuusi tamperelaista oppilaitosta yhdistää voimansa, tuloksena on ennennäkemättömän upea historiallinen fantasiamusikaali”.

Jos et ole vielä nähnyt tätä kiiteltyä versiota Hullu prinssi –musikaalista, hanki liput toukokuun viimeisiin esityksiin, jotka ovat ti 28.5. ja ke 29.5. klo 19.00.

Liput ja lisätietoja.

Lue arvioita:

Aamulehti

Tampelainen

Kulttuuritoimitus

Sydän-Hämeen Lehti

Kuvat: Hilla Viljamaa Sammon keskuslukio / Tampereen työväen teatteri
Jaa sosiaalisessa mediassa