Hullu prinssi -musikaalin harjoituskausi on puolivälissä - lue mitä työryhmälle kuuluu nyt

Hullu prinssi -musikaalin (ohj. Mikko Bredenberg) intensiivinen harjoituskausi on suunnilleen puolessa välissä. Pukuja luodaan paraikaa Joanna Weckmanin luotsaaman työryhmän kanssa, jossa on mukana Tammerkosken lukiolaisia. Pukuja päästään testaamaan ensi vuoden puolella. Juuri ennen joululomaa koko työryhmä pääsi harjoittelemaan esityspaikalle Tampereen Työväen Teatterin Suurelle näyttämölle.
Senni Raappana ja Sini Besis
Senni Raappana ja Sini Besis tekevät pääroolin Hullu prinssi -musikaalissa

Musikaalin työryhmä on harjoittelut intensiivisesti koko syksyn 3-4 kertaa viikossa kohtauksia, liikeilmaisua ja tanssia sekä tietenkin laulua ja musiikkia lukion tiloissa. Esityksen Martina-päähahmolla, lukiolaistytöllä, on kaksoisroolitus. Sini Besis ja Senni Raappana tekevät molemmat Martinan roolin ja esiintyvät vuorotellen esityksissä. “Me olemme päässeet harjoittelemaan, miten hoidetaan kaksoisroolitusta eli mitä siihen kuuluu ja miten luoda kuitenkin omannäköistä roolihahmoa ja tulkintaa, vaikka on samat vuorosanat ja melkein samat roolivaatteet ja kaikki kuviot, joita tekee näyttämöllä”, Raappana kuvailee heidän saamaansa oppia produktiossa.

Joululoman jälkeen harjoitukset jatkuvat lukiossa, mutta maaliskuussa työryhmä siirtyy kokonaan teatterin tiloihin. “Siellä päästään harjoittelemaan paljon laajemmin, koska meillä on se tila, mitä me tullaan hyödyntämään esityksissä, jota koulun tilat eivät täysin vastaa. Mä olen tosi innoissani siitä, että me päästään kokeilemaan niitä erilaisia nostimia ja mikityksiä ja sitä, miten bändi soi laulun kanssa ja kaikki tuollaiset”, Besis kuvailee.

Iida Tallberg
Iida Tallberg on saanut tutustua nukketeatteritaiteen saloihin.

Musikaalissa nähdään nukketeatteritaiteilija Mira Taussin ohjauksessa rakennettavat valtavat nuket, joita on tehty kuvataiteen opintojaksolla opiskelijavoimin. Nukkerakennuksen ydintiimissä toimiva Iida Tallberg kertoo, että nukettajat ovat tähän mennessä tehneet nukkejen käsiä ja silmiä. “Vaikka sunnuntaisinkin tehdään, niin on tämä ollut jotenkin rentouttavaa ja ehkä vähän terapeuttista”, Tallberg iloitsee. Nuket rakennetaan erilaisista pahveista, ne päällystetään sanomalehdillä ja vahvistetaan kestomassalla. Kädet ja silmät on nyt maalattu, ja ne ovat valmiit. “Työviksellä keskitytään tällä viikolla harjoittelemaan sitä, miten niillä silmillä ja käsillä elehditään ja kuinka nukkeja liikutetaan”, Tallberg lisää.

Alvar Karjalainen
Alvar Karjalainen soittaa bändissä viulua.

Myös lähes 20 henkilöstä koostuva bändi on harjoitellut tiiviisti koko syksyn. “Me olemme käyneet kaikki biisit läpi vähän vaihtelevassa määrin. Ensimmäistä puoliaikaa on nyt käyty paljon enemmän, mutta toiseltakin puolelta ollaan käyty muutamia biisejä, viulisti Alvar Karjalainen kertoo ja jatkaa, “odotan sitä, että seuraavaksi tehdään vähän enemmän yhteissoittoa laulaja-näyttelijöiden kanssa, koska tässä porukassa on hyvä ryhmähenki.”

Kiyana Darand
Kiyana Darand on osa suurikokoista ja näyttävää ensembleä.

Ensemblessa laulava ja tanssiva Kiyana Darand on samoilla linjoilla: “Työskentely tässä ryhmässä on tosi mukavaa. Mä olen oppinut olemaan enemmän yhteistyössä ja kuuntelemaan toisten mielipiteitä, koska jokaisella meillä on oma mielipide ja vaihtoehtoinen idea. Kaikkia kuunnellaan ja myös voidaan vaihtaa joitain tiettyjä juttujakin näiden vaihtoehtojen jälkeen.”

Produktio opettaakin yhteistyötaitoja ja tutustuttaa ammattiteatterissa työskentelyyn. Suuren näyttämön kokoinen tila on myös ainutlaatuinen kokemus. “Tuntuu, että se suurin palkinto tulee sitten, kun pääsee teatterilla kokeilemaan, miltä tuntuu oikeasti nousta niillä nostimilla 3 metriin ja miltä tuntuu laulaa siellä ja miltä tuntuu juosta siellä lavalla ja ottaa haltuun isoja tiloja ja mittasuhteita”, Raappana pohtii. “Tällä hetkellä ehkä palkitsevinta on ollut se, että meillä on oikeasti ollut tosi hauskaa yhdessä. Se on mun mielestä tärkeintä ja palkitsevinta.”

Hullu prinssi 2.4 - eli totuus siitä miten haarukka tuli Suomeen Tampereen Työväen Teatterissa 2024

Ensi-ilta pe 12.4. Suurella näyttämöllä 
Esitykset 29.5.2024 asti

Teksti: Aina Löyttyjärvi, Mikaela Taimi ja Johanna Kaipainen
Kuvat: Mikaela Taimi
Jaa sosiaalisessa mediassa