kuva

Tekstiilien keräys- ja hyötykäyttöpajalle 30 000 euron avustus

13.08.2015 kello 17:45

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry saa tekstiilien keräys- ja hyötykäyttöpajan käynnistämiseen ja vuoden 2015 toimintaansa 30 000 euroa. Avustuksesta päätti Tampereen kaupungin osaamis- ja elinkeinolautakunta 13.8.2015. Kustannukset maksetaan kaupungin työllisyydenhoidon määrärahasta.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry aikoo käynnistää elokuussa tekstiilien keräystä ja hyötykäyttöä tekevän pajatoiminnan Nekalan kierrätyskeskuksessa. Tavoitteena on kerätä vuosittain 20 000–25 000 kiloa tekstiilejä, joista osa palautetaan uudelleenkäyttöön ja osa kierrätetään materiaalina. Paja antaa materiaalia koulujen ja päiväkotien askartelukäyttöön maksutta. Lisäksi pajan tavoitteena on mahdollistaa osaltaan tekstiilialan innovaatioita tarjoamalla materiaalia edelleen sitä jalostaville yrityksille ja taiteilijoille.

Tekstiilien keräys- ja hyötykäyttöpaja tarjoaa myös uusia työtilaisuuksia kaupungin työllisyydenhoidon palveluiden asiakkaille. Pajalle aiotaan työllistää erilaisilla työllistämistoimenpiteillä vuosittain 40–50 henkilöä. He sijoittuvat pajalle pääosin kuntouttavaan työtoimintaan (1–4 päivää per viikko), mutta myös työkokeiluun ja palkkatukityöllistetyksi.

– Tässä on mahdollisuus yhdistää työttömien aktivointitoimenpiteitä, kierrätystoimintaa ja myös mahdollistaa uusia palveluavauksia ja innovaatioita aivan ainutlaatuisella tavalla, iloitsee osaamis- ja elinkeinolautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Lautakunnan myöntämä avustus menee pajan toiminnan käynnistämiseen liittyvään koulutukseen ja konsultointiin sekä tilavuokriin ja palkkoihin. Vuosittain toiminnasta arvioidaan aiheutuvan tila- ja henkilöstökustannuksia noin 60 000 euroa.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:llä on kierrätyskeskukset Nekalassa, Hervannassa ja Lielahdessa. Yhdistys on valmistellut tekstiilipajatoimintaa yhteistyössä Ekokumppanit Oy:n kanssa. Taustalla on lakimuutos, jonka mukaan 1.1.2016 alkaen tekstiilijätettä ei saa viedä kaatopaikalle, vaan sille on löydettävä hyötykäyttöä. Perustettava tekstiilipaja tukee omalta osaltaan tämän tavoitteen toteutumista.

Teksti: Raija Lindell

Lisätietoja

vs. suunnittelupäällikkö
Tuula Mikkonen
Puhelin 040 800 4962
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi