kuva

Tehdään Tesomaa! -päivillä luodaan alueen tulevaisuutta

13.08.2015 kello 10:17

Tesomalla on maanantaista torstaihin 17.–20.8.2015 kaikille avoimet Tehdään Tesomaa! -suunnittelupäivät alueen liikekeskuksessa kello 10-19. Nelipäiväiseen tapahtumaan kutsutaan mukaan alueen yritykset, asukkaat ja yhteisöt miettimään yhdessä Tesoman vahvuuksia ja miten niitä voidaan hyödyntää. Jokaisella päivällä on oma teemansa.

Tehdään Tesomaa! -päivillä osallistujat pääsevät luomaan alueen tulevaisuutta. Vaikuttaa voi joko osallistumalla intensiivisiin työpajoihin tai poikkeamalla paikalle kertomaan teemoihin liittyviä ajatuksia ja ideoita. Kaikki näkemykset ovat tervetulleita.


Maanantai on erityisesti yritysten päivä, jolloin alueen yrittäjät keskustelevat siitä, millainen Tesoma tukee yritysten uudistumista. Tiistain ja keskiviikon teemoina ovat Tesoman hyvä arki ja elinvoimaisuus. Torstaina keskitytään pohtimaan sitä, millaisia palveluja Tesoman hyvinvointikeskuksessa voisi olla tarjolla ja millaiset digitaaliset palvelut voisivat tukea asukkaiden hyvinvointia.

Useista kaupunginosista muodostuva kerrostalovaltainen mutta luonnonläheinen Tesoma on voimakkaasti uudistuva: muun muassa rakennuskantaa kohennetaan korjaus-, täydennys- ja uudisrakentamisella. Tampereen kaupunki on valinnut Tesoman alueeksi, jossa kehitetään ja kokeillaan uusia tapoja luoda palveluja ja hyvinvointia yhdessä alueen yritysten, asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Noin 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevan alueen palvelujen vaikutuspiirissä on 20 000 asukasta.

Tehdään Tesomaa! -suunnittelupäivät
Maanantaista torstaihin, 17.–20.8.2015, Tesoman liikekeskuksessa, Tesomankatu 2, Tampere. Ovet avoinna päivittäin kello 10–19.

Suunnittelupäivien aiheet
Ma 17.8. Millainen Tesoma tukee yritysten uudistumista?
Klo 10.00 tilaisuuden avaa kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.
Ti 18.8. Millainen Tesoma tarjoaa toimivan arjen asukkaille?
Ke 19.8. Mistä rakentuu elinvoimainen Tesoma?
To 20.8. Millainen hyvinvointikeskus tarvitaan Tesomalle?
Suunnittelupäivien yhteenveto klo 16.30 alkaen.
Päätössanat johtaja Kari Kankaala, Tampereen kaupunki.

Työpajojen tarkempi aikataulu on Facebookissa Tehdään Tesomaa! -sivulla.

Tilaisuudet vetää Ideascout Oy. Tehdään Tesomaa! -päivät toteuttaa Tampereen kaupungin 6Aika – Avoimet innovaatioalustat -projekti, jonka rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto ja Tampereen kaupunki. Projekti on osa laajaa Oma Tesoma -hankekokonaisuutta.

» Oma Tesoma -hanke

» Tehdään Tesomaa! -Facebook-sivu

Teksti: Johanna Kurela ja Raija Lindell

Lisätietoja

projektipäällikkö/6Aika -Avoimet innovaatioalustat -projekti
Nina Mustikkamäki
Puhelin 040 138 9234
Ideascout Oy, toimitusjohtaja
Pekka Ketola
Puhelin 050 553 4783