Tampereen seudun työväenopisto / Kurssit / Yleisluennot / filosofian illat/kansalaistaidot

Filosofian illat / Kansalaistaidot

Millainen on luova ja kriittinen kansalainen? Mistä niin kansalainen kuin kansalaistaitokin juontavat juurensa? Kuinka voi edistää valistunutta poliittista toimijuutta kansanvallan nykyoloissa?

Paraikaa kansalaistaidot kiinnostavat sekä politologeja ja sosiologeja että kasvatustieteen tutkijoita ja käytännön pedagogeja. Kielitieteilijä Vesa Heikkisen ja politiikantoimittaja Tapio Pajusen Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ja lukusuosikiksi noussut yleistajuinen Kansalaistaito (2016) osoitti aiheen laajan kantavuuden.

ke 13.9. klo 18 Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
FT Mona Mannevuo & YTT Hanna Ylöstalo
"Kansalaistaito – kriittisyyttä vai alamaisuutta?"

ke 11.10. klo 18.00 Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
FT Jarkko S. Tuusvuori
"Kansalaisen ja kansalaistaitojen käsitehistoriasta ja nykykeskustelusta"

ke 8.11. klo 18.00 Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali
KT Leena Lestinen
"Kansalais- ja demokratiakasvatuksesta koulussa"

Filosofiat illat on kirjastonhoitajana ja filosofian professorina työskennelleen Raili Kaupin (1920–1995) 1985 perustama keskustelutilaisuuksien sarja. 30-luvulla kokoontuneen filosofisen kirjastokerhon eräänlaisena perillisenä se on viime vuosina tarjonnut yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti painavaa asiaa yleistajuisina alustuksina ja ajatustenvaihtoina. Tapahtumasta on 1998 alkaen vastannut filosofinen aikakauslehti niin & näin (1994–) yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa.

Yhteistyössä Filosofinen aikakauslehti niin & näin, Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen seudun työväenopisto.


Sivun alkuun