Musiikki

Opistossa on erilaisia kursseja sekä aloitteleville että pidempään musiikkia harrastaneille.
Laulukursseja on sekä Tampereella, Ylöjärvellä että Viljakkalassa.

Kurssitarjotin ja ilmoittautuminen

Laulu ja äänenmuodostus

Opistossa on erilaisia kursseja sekä aloitteleville laulajille että pidempään laulua harrastaneille.
Laulukursseja on sekä Tampereella, Ylöjärvellä että Viljakkalassa.

Tampereen yksinlaulukursseilla opiskelu on ryhmämuotoista. Äänenavaus suoritetaan yhdessä ja jokainen saa sen jälkeen oman lauluhetkensä, mutta on läsnä oppimassa myös muiden laulamisesta.

Ylöjärven yksinlaulukurssilla opiskelija voi jatkaa opiskeluaan kolme vuotta ilmoittautumalla jatkavien ilmoittautumisaikana.

Soittokurssit

Tampereella on mahdollista opiskella kanteleen-, kitaran-, pianon-, ja viulunsoittoa. Ylöjärvellä voi opiskella harmonikan-, saksofonin-, kitaran-, rumpujen- tai pianonsoittoa. Lisäksi Ylöjärvellä ja Viljakkalassa voi opiskella yhteissoittoa.

Yksilösoittokursseilla paikan saanut voi jatkaa opiskeluaan kolme vuotta ilmoittautumalla jatkavien ilmoittautumisaikana. Kolmen vuoden jälkeen paikka laitetaan haettavaksi normaalin netti-ilmoittautumisen kautta.

Muskarit

MUSIIKKILEIKKIKOULUN tavoitteena Tampereen seudun työväenopistossa on

  • lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen tukeminen
  • rytmisoittimiin tutustuminen
  • rytmi- ja melodiatajun kehittäminen
  • suullisen laulu- ja leikkiperinteen siirtäminen
  • kielellisen ja liikunnallisen kehityksen tukeminen
  • oppia toimimaan ryhmässä
  • kuuntelun harjaannuttaminen

Muskaritunti on yhteinen musiikkituokio lapsille ja heidän äideilleen tai isilleen. Alle vuoden ikäisten ryhmissä mukaan pieni huopa tai paksu pyyhe alustaksi ja yli vuoden vanhoille tossut. Muskarit pidetään arkipäivisin Sampolassa, Tampereella. Käynti Severi-saliin Sampolan kirjaston pääovista kirjaston alakertaan.

Muskarien ikäryhmät ovat ohjeellisia. Jos lapsesi täyttää esimerkiksi vuoden syyskuun lopulla, mietit kenties, kumpi ryhmä, 8 - 12 kk vai 1 - 1,5 v, olisi sopivampi. Ryhmää valitessasi voit miettiä seuraavia asioita:

  • oletko lapsesi kanssa ollut aiemmin musiikkileikkikoulussa: lapsesi on jo tottunut muihin lapsiin ja hän on oppinut joitakin muskaritaitoja, jolloin vanhempien ikäryhmä voi olla sopivampi. Jos ette ole olleet aiemmin muskarissa, voi pienempien lasten ryhmä olla sopivampi.
  • mikä on lapsesi kehitystaso ikäisiinsä nähden
  • kumpi ryhmä ajankohdallisesti sopii paremmin lapsen päiväunirytmiin

Sivun alkuun