KOLMIVUOTINEN KIRJOITTAJAKOULU

Ensimmäisen vuoden aikana tutustutaan kirjoittamisen eri puoliin, etsitään omia vahvuuksia ja tehdään aluevaltauksia. Pääasiallinen työskentelytapa on tekstipaja sekä ryhmässä tehtävät kirjoitusharjoitukset. Kirjoittamisen teoria tulee tutuksi harjoitusten ja tekstipalautteen yhteydessä.

Kirjoittajakouluun valitaan vuosittain enintään 15 kirjoittajaa pääasiassa tekstinäytteiden perusteella. Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä lähitapaamiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin. Kirjallisten taipumusten lisäksi otetaan huomioon kirjoittajan motivaatio ja halu sitoutua ryhmätyöskentelyyn, mikä tarkoittaa mm. toisten ryhmäläisten tekstien lukemista ja palautteen antamista.

Haku syksyllä 2017 alkavaan kirjoittajakouluun

Viita-akatemian kolmivuotiseen kirjoittajakoulutukseen haki tänä vuonna 67 hakijaa. Koulutukseen otetaan vuosittain 15 opiskelijaa.

Tänä vuonna valituiksi tulivat: Noora Friman, Erkki Isoaho, Marika Jakobsson, Elina Keinänen, Sanna Kivikoski, Aino-Kaisa Koistinen, Kari Koljonen, Panu Kouri, Kirsi-Maria Luonua, Kerttu Mattila, Helena Murtonen-Leppä, Päivi Sirkka, Jemina Ståhle, Salla Syvänen ja Annika Tapaila.

Lisäksi valittiin kolme varasijoille: Laura Finska (1. Varasija), Jenni Kuivajärvi (2. Varasija) ja Nina Benguerrah (3. Varasija).

Valinta oli yksimielinen. Raatiin kuuluivat kirjailijat ja Viita-akatemian opettajat Johanna Hulkko ja Jyrki Vainonen. Raati ei kommentoi päätöksiä.

Kirjoittajakoulun lukujärjestys 2017-2018 (pdf, 13 KB)


Sivun alkuun