Irjalan päiväkoti ja koulu, uudisrakennus

Irjalaan rakennetaan uusi päiväkoti- ja koulurakennus. Uudessa päiväkodissa on 190 hoitopaikkaa, ja koulu on mitoitettu 140 oppilaalle. Lisäksi rakennuksessa on tilat avoimen varhaiskasvatuksen 20 lapsen ryhmälle.

Irjalan vanha päiväkoti ja sen yhteydessä oleva siirtokelpoinen päiväkotirakennus on purettu uuden päiväkoti- ja koulurakennuksen tieltä kesäkuussa 2017. Uusi rakennus sijoittuu osin purettujen rakennusten kohdalle. Rakennustyön aikana päiväkoti toimii tontilla olevissa väistötiloissa, erillisessä siirtokelpoisessa rakennuksessa ja perusparannetussa vanhassa kartanossa.

Rakennus on kaksikerroksinen. Päivähoidon tiloja on sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa. Esi- ja alkuopetuksen tilat ovat toisessa kerroksessa. Korkea aulatila toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys ryhmä- ja opetustiloista ja henkilökunnan tiloista. Rakennuksessa on henkilöhissi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

1.kerros

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, avoimen varhaiskasvatuksen tilat, hallinnon tilat, ruokasali linjastoineen ja sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus ja kodinhoitotila sekä sähköpääkeskus ja teletila sekä lämmönjakohuone. Iltakäytön tilat (sali ja ruokasali, monitoimitila/pienkeittiö ja eteistila) ovat rajattavissa muista tiloista. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Salin yhteydessä on oppilaskäyttöön tarkoitetut pukuhuoneet. Kaikista ryhmätiloista on suora yhteys yhteistiloihin sekä leikkipihalle märkäeteisen kautta. Märkäeteisissä on erilliset kuivaushuoneet. Henkilökunnan sosiaalitilat sijaitsevat väestönsuojassa. Hallinnon tilat ovat yhteiskäyttöiset koko rakennuksen henkilökunnalle.

2.kerros

Toisessa kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, opetustilat sekä ilmastointikonehuone. Lasten kulku päiväkodin sisällä ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä tapahtuu sisäportaiden kautta. Yhteys ryhmätiloista leikkipihalle on katetun terassin ja kylmän ulkoportaan kautta. Opetustiloihin on oma sisäänkäyntiporras ja sisäänkäynti.

Aikataulu: Irjalan päiväkodin ja koulun rakennustyöt alkavat loka-marraskuussa 2017. Rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2018.

Kustannusarvio: Hankkeen kustannusarvio on 7,983 M€ (alv 0 %).

Rakennuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Sinikka Vähämaa

Sijainti: Irjalankatu 4 / Pekankatu 2, 33560 Tampere