Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Etusivu Palveluhakemisto Yhteystiedot Tampere-info RSS

Etusivu
Tampere-info
Asiointi ja neuvonta
Usein kysytyt kysymykset
Asuminen ja rakentaminen

Normaali versio

Asuminen ja rakentaminen

Asunnon hakeminen

Kysymys
Mistä saan tietoa kaupungin vuokra-asunnoista?

Vastaus
Ajantasaista tietoa vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasunnoista saa Asuntotorilta. Asuntotori sijaitsee asuntotalossa Puutarhakatu 8:ssa katutasolla. Asuntotorilta saa tietoa myös mm. opiskelija-asunnoista ja vanhuksille suunnatuista asunnoista.

» Asuntotori

Sivun alkuun

Home- ja kosteusvaurioepäilyt

Kysymys
Epäilen kosteusvauriota asunnossani, miten minun tulee toimia?

Vastaus
Asuntojen home- ja kosteusvaurioasioissa yleisneuvontaa saa Palvelupiste Frenckellistä. Asiakaspalvelusihteerit ohjaavat tarvittaessa asiantuntijoiden puoleen. Asuminen ja terveys -sivuilta löytyy lisätietoa myös muista asumisterveyteen liittyvistä asioista.

» Home- ja kosteusvauriot

» Asuminen ja terveys

Sivun alkuun

Lumityöt

Kysymys
Saako taloyhtiö kolata lumia talvella omalta tontiltaan kaupungin puolelle alueelle, joka on täysin joutomaata eikä missään käytössä?

Vastaus
Lumia ei saa kolata kaupungin puolelle, ei edes joutomaalle. Mikäli lumet eivät mahdu omalle tontille, lumet voi toimittaa kaupungin lumen vastaanottopaikalle.

» Maan ja lumen vastaanotto

Sivun alkuun

Puiden istuttaminen ja kaataminen

Kysymys
Naapurillamme on suuria puita tontillaan. Muutaman sentin päästä rajaa on kaksi suurta puuta, joiden juuret ulottuvat tontillemme ja oksat roikkuvat keskellä pientä pihaamme. Roskaa tulee vuoden ympäri. Voimmeko saada naapurimme kaatamaan puut?

Vastaus
Suuria puita ei pidä istuttaa naapurin rajan tuntumaan, jos puut täysikasvuisina varjostavat naapuria tarpeettomasti. Vähimmilläänkin etäisyyden naapurin rajasta tulee olla 5 m.

Vaikutuksiltaan vähäisissä tapauksissa lupa puiden kaatoon ei ole tarpeen ( MRL 128 §). Vähäisenä pidetään rakennettujen tonttien normaalia ylläpitoon liittyvää puunkaatoa silloin, kun puut eivät ole kaavalla suojeltuja tai muutoin maisemallisesti merkittäviä ja naapurit ovat antaneet toimenpiteelle suostumuksensa. Puiden kaatoa tulee välttää lintujen pesimäaikana 10.4. – 31.7.

Rakennusvalvonnan tarkastajilta on pyydettävä lupa puun kaatamiseen maisemallisesti merkittävien sekä suurien jalopuiden osalta. Heillä on soittoaika ma-pe klo 11.30 - 13.00. Tässä tarkastajien nimet alueittain.

Läntinen alue: Juha Miettinen, p. 03 5656 3904
Eteläinen alue: Timo Laitinen, p. 040 773 1662
Itäinen alue: Jouni Rantala, p. 040 806 2889
Pohjoinen alue: Pekka Rantanen, p. 0400 749 840, tiistaisin Kämmenniemessä klo 11.30-13.00

» Puiden istutus ja kaato rakennetuilla tonteilla

Sivun alkuun

Talousvesiasiat

Veden laatua koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä virka-aikana Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen laboratorioon, puh. 040 800 4371. Virka-ajan ulkopuolella voi soittaa Tampereen Veden maksuttomaan päivystysnumeroon 0800 90 172.

Tampereen Veden vesitilauksiin ja sopimuksiin sekä vesilaskutukseen liittyviä asioita voi tiedustella puhelimitse 03 5656 3600, ma 8.30-15.45, ti-pe 8.30-12.00 tai sähköpostilla vesi.asiakaspalvelu@tampere.fi.

Veden jakelukatkoksista, putkirikoista ja viemäritukoksista voi soittaa maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 90172. Numero palvelee 24 h.

» Asiakkaalle

Tampereen Vesi, usein kysyttyä:

» Usein kysyttyä

Sivun alkuun

Tonttiarvonta

Kysymys
Milloin kaupunki järjestää tonttiarvonnan?

Vastaus
Tonttihaku järjestetään kerran tai kaksi vuodessa keväällä ja/tai syksyllä. Tietoa seuraavasta tonttihausta löytyy internetistä

» Tontit

Sivun alkuun

Tuholaiset ja tuholaisten torjunta

Kysymys
Onko kotona vilistävä otus sokeritoukka vai mikä?

Vastaus
Apua kodin tuholaisten tunnistamisessa ja niiden torjunnassa saa Palvelupiste Frenckellistä. Tuholaisnäytteen voi ottaa talteen esim. lasipurkkiin ja toimittaa sen Palvelupisteeseen tunnistamista varten.

» Tuholaiset

Sivun alkuun

Muut

» Rakentaminen, usein kysyttyä

» Asuminen, usein kysyttyähttp://www.tampere.fi/tampereinfo/asiointi/ukk/asuminen.html
Päivitetty 18.06.2015
© Tampereen kaupunki 2015