Toimeentulotuki

Seuraa kirjallisen toimeentulotukihakemuksesi käsittelyaikaa!
Perjantaina 9.10. käsitellään pääsääntöisesti toimeentulotukihakemuksia, jotka ovat saapuneet
- 5.10. Uusien toimeentulotukiasiakkaiden yksikköön, uudet hakemukset
- 5.10. Toimeentulotuen yksikköön, jatkohakemukset

Toimeentulotukihakemus käsitellään viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä laskematta määräaikaan hakemuksen saapumispäivää.
Käsittelyajat eivät koske niitä hakemuksia, joihin on pyydetty lisäselvityksiä. Jonotilanne päivitetään kerran päivässä.

Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki: sitä voi saada henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Toimeentulotuen määrä lasketaan vähentämällä tuloista toimeentulotuessa hyväksyttävät menot. Erotus myönnetään toimeentulotukena.

Toimeentulotuen myöntää se kunta, jonka alueella henkilö tai perhe vakinaisesti oleskelee. Tampereella toimeentulotukea haetaan Sarviksen sosiaaliaseman toimeentulotuen palveluista. Uusille toimeentulotukea hakeville asiakkaille ja tukea aiemmin saaneille asiakkaille on omat palvelunsa.

Toimeentulotuen uusien asiakkaiden yksikön aula Sarviksen sosiaaliasemalla.

Toimeentulotuen uusien asiakkaiden yksikön aula Sarviksen sosiaaliasemalla.

Näin haet toimeentulotukea

Uudet asiakkaat
Ensimmäistä kertaa toimeentulotukea hakevat asiakkaat otetaan vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella, mutta toimeentulotukea voi hakea myös kirjallisesti tai sähköisesti.

Toimeentulotukea aiemmin saaneet asiakkaat
Toimeentulotuen tarpeen jatkuessa, toimeentulotukea haetaan kirjallisesti tai sähköisen asioinnin kautta Toimeentulotuen yksiköstä täyttämällä toimeentulotuen jatkohakemus ja toimittamalla se tarvittavine liitteineen Toimeentulotuen yksikköön.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Hakeminen-sivulta:

» Hakeminen

Ajankohtaista
Aktiivipassi