Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Laikunlava

Vanhan kirjastotalon puisto
Puutarhakatu 1
040 806 2330

Laikunlava Facebookissa

Twitterlogo
#Laikunlava

» Esteettömyys ja saapumisohjeet

Katso myös

Laikunlava

Kaupunkilaisten oma kesäestradi sykkii tapahtumia toukokuusta alkusyksyyn aivan kaupungin sydämessä! Vilkkaimpana tapahtumakautena lavalla järjestetään ohjelmaa päivittäin.

Keskustorin kupeessa sijaitseva lava tilavine katsomoineen tarjoaa tapahtumille loistavat puitteet.

Laikunlavalle on helppo tulla viihtymään. Kuva: Jaakko Laurila

Tapahtumat kesällä 2017

Pe 28.7. klo 18.30–21.30 Yhteistä ylistystä

Kaiken kansan yhteislauluilta. Uutta ja vanhaa hengellistä musiikkia yli seurakuntarajojen vanhoista klassikoista upouusiin sävellyksiin.

La 29.7. klo 15–22 Puistoreggae

Puistoreggae tuo jälleen suloisimmat rytmit ja mehevimmät bassot Laikunlavalle. Roots-reggaen, one dropin ja dancehallin äärelle puistokansan johdattavat tänä kesänä 10-vuotiskiertuettaan tekevä Spittin' Fiyah Sound, tuoreita biisejä keväällä takonut laulajatar Maria Aleksandra sekä reggaen rokkaaja Renegade. Livehommien välissä soundeista huolehtivat Puistoreggaen omat selektoriitat jammyG, Jahna & Selecta Bondais!

Su 30.7. klo 14 Hengellisiä lauluja

Hengellisiä lauluja laulavat ja laulattavat Sirpa Koskinen & co. Tapahtuman järjestää Hämeen ev. lut. Kansanlähetys ry.

Su 30.7. klo 17.30 Hop in the Park

Kesä on parasta aikaa tanssia lindy hopia. Tule nauttimaan jazzsävelistä tanssien! Jos tanssiminen ei ole ennestään tuttua, ei hätää; ensimmäinen puolituntinen koostuu aloittelijoillekin sopivasta opetuksesta, jonka jälkeen tanssit jatkuvat iltayhdeksään asti. Tällä kertaa tanssitunnilla päästään kokeilemaan swingtansseihin lukeutuvaa balboaa.

Ma 31.7. klo 18.30 Puistokonsertit: Laikunlava laulaa

Lavalle nousee Tampereen naislaulajat. Esityksen jälkeen tunnelmoidaan Sulasol-yhteislaulujen tahtiin klo 19. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ti 1.8. klo 18 Puistokonsertit: Bändi-ilta

Tätä kesäillan punkkia ei tarvitse pelätä. Lavalle nousevat ÅK-47? klo 18, Tragic Kids klo 19 ja Yhteiskunnan Mutantit klo 20. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

To 3.8. klo 18 Puistokonsertit: Tanssitorstai

Tanssitaidetta tarjoilevat Mihrimah sekä Fusia Performing Arts. Esitysten jälkeen yleisökin pääsee pistämään jalalla koreaksi, kun tanssitaan salsayhdistys Azúcarin järjestämiä kesäsalsoja klo 19–23. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

La 5.8. klo 12–18 Tampere on Stage

Monenlaista ohjelmaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi: lavahaasteita klo 13–14, lavashow ja lasten teltta klo 14–18 sekä ruokateltat klo 12-17.30.

Ma 7.8. klo 18.30 Puistokonsertit: Laikunlava laulaa

Lavalle nousee Nota Bene Nokia ry. Esityksen jälkeen tunnelmoidaan Sulasol-yhteislaulujen tahtiin klo 19. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ti 8.8. klo 18 Puistokonsertit: Bändi-ilta

Tänään Laikunlavalla kuullaan poppia ja indiemusiikkia, kun yleisölle esiintyvät Annie klo 18, mariAtom klo 19 ja L.Berryland klo 20. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ke 9.8. klo 13.30 Kattilatoimisto

Rouva Pöljänder on päässyt Kattilatoimistoon töihin. Tule ja näe, mitä toimistossa oikein puuhaillaan. Koominen miniteatteriesitys kaiken ikäisille. Esityksen kesto noin puoli tuntia.

Hinta alle 100-vuotiaille ilmainen, 100-vuotiaille maksamme euron osallistumisesta.

Mona Ratalahti on tamperelais-kansainvälinen koomikko, klovni ja performanssitaiteilija. Performansseissa esiintyy rohkea, mutta lämminverinen Mona Ray, joka saa esityksissään aikaiseksi terapeuttista, jopa hysteeristä ja tarttuvaa naurua.

To 10.8. klo 13.30 Kattilatoimisto

Rouva Pöljänder on päässyt Kattilatoimistoon töihin. Tule ja näe, mitä toimistossa oikein puuhaillaan. Koominen miniteatteriesitys kaiken ikäisille. Esityksen kesto noin puoli tuntia.

Hinta alle 100-vuotiaille ilmainen, 100-vuotiaille maksamme euron osallistumisesta.

Mona Ratalahti on tamperelais-kansainvälinen koomikko, klovni ja performanssitaiteilija. Performansseissa esiintyy rohkea, mutta lämminverinen Mona Ray, joka saa esityksissään aikaiseksi terapeuttista, jopa hysteeristä ja tarttuvaa naurua.

To 10.8. klo 16 Tapahtumien yön ohjelmaa

Klo 16 Nokian voimisteluseura
Klo 17 Runoimprovisaatioryhmä Muuntaja
Klo 18 Tampereen kuntoliikunta ry Supikas

Katso Tapahtumien yön koko ohjelma www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/tapahtumien-yo/.

To 10.8. klo 18 Puistokonsertit: Tanssitorstai

Tanssitaidetta tarjoilevat Supikas sekä Salonkitanssiryhmä Taipuisat. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

To 10.8. klo 20 Puistokonsertit: Bändi-ilta. Tapahtumien yön special

Pertti Palm ja Tummat tunteet esittää Suomalaista ja kansainvälistä mustalaismusiikkia suurella tunteella. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ma 14.8. klo 18.30 Puistokonsertit: Laikunlava laulaa

Lavalle nousee Kamarikuoro Camena. Esityksen jälkeen tunnelmoidaan Sulasol-yhteislaulujen tahtiin klo 19. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ti 15.8. klo 18 Puistokonsertit: Bändi-ilta

Bändi-ilta tarjoaa musiikkia moneen makuun, kun lavalle nousevat rap-yhtye Gynä ja Rike klo 18, pop-rock-bändi Teemu & Påjat klo 19 sekä suomirokkia soittava Kormus klo 20. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

To 17.8. klo 18 Puistokonsertit: Tanssitorstai

Tanssitaidetta tarjoilevat Haaremin Helmet sekä Raqs Jamila. Esitysten jälkeen yleisökin pääsee pistämään jalalla koreaksi, kun tanssitaan salsayhdistys Azúcarin järjestämiä kesäsalsoja klo 19–23. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

Ma 21.8. klo 18 Puistokonsertit: Laikunlava laulaa

Kuorojen jäähyväiset kesälle. Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti esiintyy klo 18, Mansen laulajat klo 18.30, Viihdekuoro Sauriat klo 19 ja Mieskuoro Laulajien Seniorikuoro Konkelot klo 19.30. Päätöskonsertin jälkeen ei ole yhteislaulutilaisuutta. Tapahtuma on osa koko kesän kestävää puistokonserttisarjaa. Katso kesän tapahtumapaikat ja esiintyjät www.puistokonsertit.fi.

To 24.8. klo 19 Azúcarin kesäsalsat

Yleisö pääsee pistämään jalalla koreaksi, kun tanssitaan salsayhdistys Azúcarin järjestämiä kesäsalsoja klo 19–22.

Pe 25.8. klo 16–18 Valtakunnallinen Wanhojen Toverien retkipäivän yhteislaulutilaisuus

Tilaisuus on osa Suomen Wanhojen Toverien valtakunnallisen retkeilypäivän ohjelmaa, ja sen juontaa Ilmo Korhonen.

La 26.8. klo 1114 Poliisin päivä

Poliisin päivässä on mukana Helsingin poliisisoittokunta solistinaan Johanna Försti sekä poliisileijona. Lavan läheisyydessä on poliiseja ja lupapalveluhenkilöstöä esittelemässä toimintojaan. Myös poliisin kalustoa on esillä. Meillä on rajallinen määrä heijastimia ja ilmapalloja lapsille, joten tulethan ajoissa!

Su 27.8. Nääshelppi

Hyväntekeväisyystapahtuma vähäosaisille.

To 31.8. klo 19 Azúcarin kesäsalsat

Yleisö pääsee pistämään jalalla koreaksi, kun tanssitaan salsayhdistys Azúcarin järjestämiä kesäsalsoja klo 19–22.

Pe 1.9. Evankeliumiyhdistyksen nuorten bändit

Lisätiedot tarkentuvat lähempänä.

Ti 5.9. Yhteislaulutilaisuus Suomi 100 -teemalla

Tapahtuman järjestää Lyseon lukio. Lisätiedot tarkentuvat lähempänä.


Tapahtumakalenteria päivitetään jatkuvasti tapahtumien tietojen tarkentuessa. Ole siis kuulolla!