Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Merja Kostamovaara
kulttuuriohjaaja
050 527 1442
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Tapahtumasi kalenteriin?

Tilaa lastenkulttuurin uutiskirje

Kootusti tietoa lastentapahtumista Pirkanmaalla sähköpostiisi 1–2 kertaa kuukaudessa.

» Tilaa kirje!

Lasten menot Pirkanmaalla

Lasten tapahtumakalenterista saat kootusti lapsiperheiden menovinkkejä Tampereella ja Pirkanmaalla. Ajankohtaiset lastenkulttuurin tapahtumat saat helposti myös suoraan sähköpostiisi kaksi kertaa kuukaudessa lähetettävässä Lastenkulttuurin uutiskirjeessä.

Tapahtumakalenteria päivitetään viikoittain tapahtumatuottajien ilmoitusten perusteella. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan tapahtumatiedot myös järjestäjän omilta sivuilta.

Näytelmät, leirit, kurssit, näyttelyt ja toistuvat tapahtumat on listattu näille sivuille viimeiseksi.

Tammikuu

La - su 20.-21.1. Animaatiotyöpajat ja toiminnallinen nukketeatterinäyttely lapsille

Kulttuurikeskus PiiPoo, Ideaparkinkatu 4, Lempäälä. Työpajoissa tutustutaan nukkeanimaation maailmaan: miten nuket liikkuvat kuin itsestään? Työpajan aikana valmistetaan yhteinen pieni elokuva. Työpajat ohjaa mediakasvattaja Leena Lehti. Työpaja soveltuu yli 5-vuotiaille, pienemmät voivat osallistua oman aikuisen kanssa.

Animaatio-työpajat
la klo 12, 14 ja 16
su klo 13 ja 15

PÄÄOSASSA NUKKE
Pääosassa nukke -näyttelyssä tutustutaan nukketeatterin maailmaan elämyksellisellä tavalla.

Näyttelykierrokset
la klo 10.15, 13 ja 15
su klo 12.15 ja 14
Lue lisää>>

La 20.1. klo 10.30 Täti Taikakynän kuvitettu, pehmoinen tarinatuokio
Täti Taikakynä

Hämeenkyrön kirjasto, Kyrönsarventie 16, Hämeenkyrö. Täti Taikakynän kuvitettuun satutuokioon voivat lapset ottaa ne omat unilelut ja pehmolelukaveritkin mukaan! Unilelut mm. nallet ja puput pääsevät oman kaverin sylissä kuuntelemaan Täti Taikakynän eläinsatua. Leikkisän tarinatuokion jälkeen Täti Taikakynä piirtää muotokuvia yleisön omista uni- ja pehmolelukavereista.

Kuvitetun satutuokion kesto n. 35 min. Ikäsuositus yli 3 vuotiaille. Ei yläikärajaa. Tervetuloa lapset ja unilelut yhdessä tarinoimaan ja taikakynäilemään! Lue lisää>>

La 27.1. klo 10-11 Lasten akatemian luento: Miten Muumipeikko syntyi?

Tampere-talon Maestro-sali, Yliopistonkatu 55, Tampere. Lasten akatemian seuraava luento on Valoa pimeyteen –tiedetapahtumassa. Museolehtori Minna Honkasalo kertoo: Miten Muumipeikko syntyi?

Muumipeikko itse on kaikkien tuntema, mutta harvempi tietää, miten Muumipeikko aikoinaan syntyi. Muumikirjojen kirjoittaja ja kuvittaja Tove Jansson oli hyvä kertomaan tarinoita, ja hän kertoi myös hauskoja juttuja siitä, miten keksi Muumipeikon. Luennolla kuulet, miten kesämökin huussi, aikuisten pilapiirroslehti ja mustat punasilmäiset hahmot liittyvät Muumipeikon syntyyn.

Lue lisää>>

La 27.1. klo 11–11.45 Satutunti Valkeakosken kirjastossa

Valkeakosken kirjasto, Kauppilankatu 2, Valkeakoski. Leijona kirjastossa! Satutunnin kirjana on Michelle Knudsenin tarinan Kirjaston leijona. Saako kirjaston sääntöjä rikkoa jos auttaa pulassa olevaa ystävää? Kertojana Salla Repo. Yli 3-vuotiaille. Lue lisää>>

La - su 27.-28.1. Kädentaitotyöpajat ja toiminnallinen nukketeatterinäyttely lapsille

Kulttuurikeskus PiiPoo, Ideaparkinkatu 4, Lempäälä. Tule tekemään hauska käsinukke käsineestä tai sukasta. Käsinuken kanssa teatterileikkejä voi jatkaa myös kotona! Työpajat ohjaa kädentaidonohjaaja Anna Kärkkäinen.

Kädentaitotyöpajat
la klo 12, 14 ja 16
su klo 13 ja 15

PÄÄOSASSA NUKKE
Pääosassa nukke -näyttelyssä tutustutaan nukketeatterin maailmaan elämyksellisellä tavalla.

Näyttelykierrokset
la klo 10.15, 13 ja 15
su klo 12.15 ja 14
Lue lisää>>

La 27.1. klo 15 Rytmiorkesteri Orffit: Tam-tam-tammikuu 2.0
Orffit

Haiharan taidekeskus, Haiharankatu 30, Tampere. Konsertti koko perheelle, kesto 40 min.
Konsertin aikana tarjoillaan kohtuullisen suuri kattaus erilaisia soittimia, kuten saksofonit, cajon-rummut, huuliharppu, tinapilli, haitari, kitarat, kantele ja nyckel-pulkka. Orkesteri on televisiosta tuttu, mutta ei ole siitä moksiskaan! Lue lisää>>

La - su 27.-28.1. Rullan läksiäisviikonloppuohjelmaa

On tammikuun viimeinen viikonloppu ja Rulla on viimeistä kertaa auki Finlaysonin alueella.
Kohta alkaa pakkaaminen, muutto ja rakentaminen. Sitä ennen kuitenkin juhlitaan kunnolla.
Läksiäisviikonlopun ohjelmassa on esityksiä ja työpajoja sekä muuta mukavaa. Sunnuntaina Rullasta lähdetään isolla kulkueella kohti Vanhan Kirjastotaloa, jonne avautuu uusi Kulttuuritalo Laikku huhtikuussa.

Läksiäisviikonlopun ohjelma:

La 27.1.
klo 13 Sorin Sirkuksen nuorten esitys
Luvassa tasapainoilua yksipyöräisellä sekä rolabolalla, akrobatiaa ja vannetaiteilua.

Su 28.1.
Klo 13.00 ja klo 14.00 Metsän kuningas Tapio saapuu Rullan Metsänpeitto-näyttelyyn! Tapio nukkuu yleensä pitkiä talviunia, mutta muutto on herättänyt Tapionkin. Tapio leikittää lapsia ja kertoo metsän tapahtumista.

Klo 15.00 Höpinätötterö esiintyy

Klo 16.00 Metsän kuningas Tapio johdattaa läksiäiskulkueen kohti uutta Rullaa. Kulkueen mukana kulkee myös lasten taiteilema Rulla-hahmo.

Kulttuuritalo Laikun edustalla on tarjolla mehua ja keksejä kulkueväelle ja muillekin.

Koko viikonlopun ajan työpajassa valomaalausta!

Läksiäistyöpajassa voi koko tammikuun ajan maalata kangassorimiväreillä tai piirtää kangastusseilla terveisiä isoon kankaaseen. Lasten piirustuksista ja viesteistä syntyy kiemurteleva ja värikäs otus Rullan läksiäiskulkueeseen.Helmikuu

1.-28.2. Lasten Pirkkaset - Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi
Lasten Pirkkaset 2018

Olipa kerran ja mitä sitten tapahtuikaan? Mistä sanat oikein tulevat ja kuka keksii tarinat?

Lasten Pirkkasten vuoden 2018 teema "sanoilla seikkailuun" kannustaa sekä lapsia että aikuisia tarttumaan kirjoihin ja
tutkimaan tarinoita. Meistä jokainen osaa varmasti keksiä jännittäviä,
satumaisia ja tunteellisia tarinoita. Annetaan sanoille ja tarinoille tilaa,
silloin voi tapahtua mitä tahansa! Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukausi on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Kuukauden aikana järjestetään eri taiteenalojen tapahtumia, esityksiä, kursseja, näyttelyitä ja paljon muuta lapsille ja perheille ympäri Pirkanmaata. Kuukauden tavoitteena on tarjota helposti lähestyttävää kulttuuria ja taidetta sekä nostaa esiin kunnissa tehtävää lastenkulttuurityötä. Katso täältä tapahtumalistaus ja lisätietoja>>

Keksitään tarinoita ja hypätään sanoilla seikkailuun!

Ti - to 6.-15.2. Täti Taikakynä Kangasalan lähikirjastoissa
Täti Taikakynä

Täti Taikakynän kuvitetut tarinatuokiot ovat ilahduttaneet lapsia yli kymmenen vuoden ajan. Helmikuussa Täti Taikakynä saapuu vierailulle Kangasalan lähikirjastoihin.

Vatialan kirjasto ti 6.2.2018 klo 18
Sahalahden kirjasto ma 12.2.2018 klo 18
Kuhmalahden kirjasto to 15.2.2018 klo 18


Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Tervetuloa, vapaa pääsy!

Pe 9.2. klo 8.30–11.30 Pop up Rulla

Helmikuussa Lastenkulttuurikeskus Rulla jalkautuu Tampereen kirjastoihin! Koivistonkylän kirjasto, Lehvänkatu 9, Tampere. Pirkkasten sanataideteeman mukaisesti Rullan työpajassa keksitään sanoja, raapustetaan tarinoita ja kuvitetaan satuja. Tehdään pikkuinen kirja omilla tarinoilla! Non-stop työpaja on suunnattu 3–12-vuotiaille lapsille.

Ti 13.2. klo 17 ja 18 Nukketeatteri Pikku Kulkuri: Satusafari
Nukketeatteri Pikku Kulkuri: Satusafari

Ylöjärven pääkirjasto Leija, Koivumäentie 2, Ylöjärvi. Nukketeatteri Pikku Kulkuri saapuu kirjasto Leijaan ilahduttamaan perheen pienimpiä Satusafari-esityksellään kahden näytöksen verran.

Siellä missä tarinamme kulkee, taivas on korkealla kuin kuu ja maa on punainen kuin ketun turkki. Satusafari vie Sinut mukanaan Afrikkaan, savannin eläinsankareiden maailmaan. Matkalla tapaamme mm. helmikanan, kirahvin, virtahevon ja tietysti norsun.

Rainer Kauniston upeasti visualisoima esitys on kertomus siitä miten pieni voikin olla suuri. Se on myös tarina avunannosta ja viisaudesta,
kauneutta ja kutkuttavaa jännitystä unohtamatta.

Ilmaiset liput tulevat jakoon kirjastoon 30.1.
Esitykset klo 17 ja 18. Kesto noin 40 min.

Lue lisää>>

Pe 16.2. klo 12–15 Pop up Rulla

Helmikuussa Lastenkulttuurikeskus Rulla jalkautuu Tampereen kirjastoihin! Peltolammin kirjasto, Säästäjänkatu 16, Tampere. Pirkkasten sanataideteeman mukaisesti Rullan työpajassa keksitään sanoja, raapustetaan tarinoita ja kuvitetaan satuja. Tehdään pikkuinen kirja omilla tarinoilla! Non-stop työpaja on suunnattu 3–12-vuotiaille lapsille.

Su 18.2. klo 15-18 Lasten SuperDisko
Super Disko Kuivaamolla

Kuivaamo (Hiedanranta), Lielahdenkatu 10, Tampere. Talven parhaat lastenbileet juhlitaan ystävänpäiväviikolla! Naamiaiset, lasten diskomusiikkia, seinille heijastettavaa liikkuvaa kuvaa, skeittausnäytös, leikkipaikka, PellePändi, kasvomaalausta, pelikoneita, herkkubuffetti hattaroineen ja paljon muuta Hiedanrannan
Kuivaamolla koko perheelle!

Ikäsuositus 0-12v. Lapset vain aikuisen seurassa.

Kuivaamo sijaitsee Hiedanrannan tehdasalueella osoitteessa Lielahdenkatu 10. Bussi nro 3. Opasteet Lielahdenkadulta. Henkilöautojen parkkialue sijaitsee myös tehdasalueella.
Tapahtuma facebookissa>>

To 22.2. klo 9.30–12.30 Pop up Rulla

Helmikuussa Lastenkulttuurikeskus Rulla jalkautuu Tampereen kirjastoihin! Härmälän kirjasto, Nuolialantie 47, Tampere. Pirkkasten sanataideteeman mukaisesti Rullan työpajassa keksitään sanoja, raapustetaan tarinoita ja kuvitetaan satuja. Tehdään pikkuinen kirja omilla tarinoilla! Non-stop työpaja on suunnattu 3–12-vuotiaille lapsille.

Maaliskuu

Pe - la 16.-17.3. Rullan "tirpparit"

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Rullan muutto lähestyy ja vuosien varrella tavaroita ja varastoitunut vaikka mitä. Nyt onkin hyvä aika lahjoittaa ja antaa tavaroita eteenpäin. Rullan "tirpparilla" on tarjolla askartelutarvikkeita ja muuta sekalaista tavaraa.


Näytelmät, leirit, kurssit, näyttelyt ja toistuvat tapahtumat

Teatteriesitykset ja musikaalit

13.-21.1. KEHOKO - moniaistinen esitys Lielahdessa
Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU: Kehoko-esitys

Lielahden kartano, Lielahdenkatu 10-12, Tampere. Suomalais-slovenialaisen Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n esitys KEHOKO vierailee kolmannella Suomen kiertueellaan Lielahden kartanossa Hiedanrannassa Tampereella tammikuussa 2018. Kehoko on moniaistinen esitys kehon toiminnoista. Se yhdistelee nukketeatteriesityksen, taidenäyttelyn ja leikin rakenteita. Kehoko koostuu elintoimintoja kuvaavista interaktiivisista veistoksista, joihin liittyy hauskoja, osallistavia ja toiminnallisia kehoon ja aisteihin liittyviä tehtäviä. Kehoko leikittelee elimistön "noloilla" toiminnoilla ja kauniilla orgaanisilla muodoilla. Lapset pääsevät kirurgian erikoislääkäri Ruven seurassa mm. ryömimään paksusuolessa, vierailemaan majoituspalvelu Kohdussa ja täyttämään tyhjän pään ajatuksilla.

Esitykset Lielahden kartanossa
LA 13.1. klo 10:30 ja 15:00
SU 14.1. klo 15
LA 20.1. klo 10:30 ja 15:00
SU 21.1. klo 15

Liput: 8 EUR

Ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa. Yhteen esitykseen mahtuu enintään 30 henkilöä.
Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut: info(a)aeiou.si
Lue lisää>>

23.10.2017-11.2.2018 Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa
Tampereen Komediateatteri: Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa

Tampereen Komediateatteri, Lapintie 3 a, Tampere. Ella ja kaverit James Bondin jalanjäljillä! Opettajan unelmat käyvät toteen ja hänestä tulee rehtori rehtorin paikalle. Perinteisiä opetusmenetelmiä rakastava opettaja on kuitenkin pulassa uutukaisen digitekniikan kanssa. Onneksi uskolliset oppilaat, Ella ja kaverit ilmoittautuvat hänen rehtoriutensa salaiseen palvelukseen ja ryhtyvät aitojen kouluagenttien tavoin ratkomaan koko koulua uhkaavan, salaperäisen
"digiluudigilei" -monsterin arvoitusta. Supersuosittu Ella -sarja naurattaa koko perhettä!

PÄÄNÄYTTÄMÖ
Ensi-ilta 24.10.2017
Kesto noin 1 h 30 min sisältäen väliajan.
Suosittelemme yli 3-vuotiaille.
Tuotanto Suomen Teatteriopisto
LIPUT 17,50 €.

Lue lisää>>

18.1.-16.5.2018 Adalmiinan helmi

Tampereen Työväen Teatteri (Eino Salmelaisen näyttämö), Hämeenpuisto 28-32, Tampere. Adalmiinan helmi on Topeliuksen rakastettu satu prinsessasta, jolla on yllin kyllin kaikkea. Kaiken loistonsa keskellä Adalmiina tuntee itsensä lohduttoman yksinäiseksi ja karkaa kotoa. Mitä sitten tapahtuu…? Sen saat nähdä ja kuulla lumoavassa esityksessä, joka tuo Topeliuksen tarinan tähän päivään Anna Krogeruksen käsikirjoituksena.

Anne Rautiaisen ohjaus loihtii näyttämölle visuaalisesti rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä tunnistettavia pohdintoja rajojen asettamisesta ja siitä, mikä elämässä on lopulta kaikkein tärkeintä

Ensi-ilta 18.01.2018
Lastenteatteri
Ikäsuositus: alkaen 6-vuotiaille
Eino Salmelaisen näyttämö

Liput 23 €
Koululaisryhmät opettajan johdolla 15 €/lippu
Tarkemmat esitystiedot ja liput>>

To - la 8.-10.2. Santeri Sammakon seikkailut
Tanssiteatteri MD: Santeri Sammakon seikkailut

Tanssiteatteri MD (Hällä-näyttämö), Hämeenkatu 25, Tampere. Santeri Sammakon seikkailut on aivan perheen pienimmille suunnattu tanssiesitys, jossa Santeri seikkailee läpi vaihtuvien vuodenaikojen ja tapaa ystäviään. Samuli Roinisen koreografiassa graafikko Leena Junnilan Lits läts lätäkkö! -kirjan lorut ja iki-ihanat katselukorttien hahmot heräävät tanssimaan. Esitys nähdään Hällä-näyttämön pienessä salissa.

Kesto 30 minuuttia
Suosittelemme 0-5-vuotiaille

Esitykset
To 8.2. klo 10
Pe 9.2. klo 10
La 10.2. klo 11

LIPUT 7 €

LIPPUVARAUKSET
liput(a)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 www.lippu.fi

15.-28.2. Sankari Moilanen ja Eve
Tanssiteatteri MD: Sankari Moilanen ja Eve

Tanssiteatteri MD (Hällä-näyttämö), Hämeenkatu 25, Tampere. Voisivatko ihan pienetkin teot olla tärkeitä? Jopa pelastaa maailman? Hessu Moilanen, Eveliina Juurivaha ja Kaapo Kaalilaho ovat ihan tavallisia 8-vuotiaita ystävyksiä. He pelaavat lätkää, uppopalloa ja harjoittelevat uutta biisiä Idols-kilpailuja varten. Mutta miksi myssypingviini on joutunut jättämään kotinsa ja onko Eve sittenkään ihan tavallinen tyttö?

Sankari Moilanen ja Eve on koko perheen tanssiseikkailu, jossa pohditaan vauhdikkaasti tanssin, tekstin ja laulujen kautta sankaruutta, ystävyyttä sekä keinoja pelastaa maailma. Esityksessä absurdi ja hauska lyövät kättä.

Esitykset
To 15.2. klo 18 Hällä-näyttämön ensi-ilta
Ke 21.2. klo 10
Ke 21.2. klo 18 (esityksen jälkeen yleisökeskustelu)
To 22.2. klo 10
Pe 23.2. klo 10
La 24.2. klo 14
Ke 28.2. klo 18

Kesto n. 40 minuuttia
Suosittelemme esitystä 5-12-vuotiaille.

AVOIMET HARJOITUKSET ma 12.2. klo 16-17, vapaa pääsy.

LIPUT 22 / 15 / 10 €
Ryhmäliput väh. 5 hengen ryhmille 12 / 10 / 8 €
(peruslippu / alle 17v ja eläkeläinen / opiskelija ja työtön)

LIPPUVARAUKSET
liput(a)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 / ryhmämyynti p. 050 550 7019 www.lippu.fi
Lue lisää>>

To - la 2.-5.5. Taikalaatikko
Tanssiteatteri MD Taikalaatikko

Tanssiteatteri MD (Hällä-näyttämö), Hämeenkatu 25, Tampere. Ahneiden merirosvojen aarteen etsintä lennähtää mielikuvituksen siivin sipsukkaisten taikametsästä aina paahtavan kuumaan Afrikkaan asti. Vuorovaikutteinen esitys yhdistelee mielikuvituksellisesti tanssia, laulua ja leikkiä. Esitys nähdään Hällä-näyttämön pienessä salissa.

Koreografia Anniina Kumpuniemi
Kesto 25 minuuttia
Suosittelemme 2-7-vuotiaille

Esitykset
To 3.5. klo 10
Pe 4.5. klo 10
La 5.5. klo 11

LIPUT 7€

LIPPUVARAUKSET
liput(a)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 www.lippu.fi
Lue lisää>>


Näyttelyt

14.10.2017–28.1.2018 Metsänpeitto-näyttely
Metsänpeitto-näyttely

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama Metsänpeitto-kiertonäyttely pohjautuu kansanperinteeseen ja tarjoaa tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely kertoo katsojalle miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat maailman sekä tarinoita metsän eläimistä, taruolennoista ja ihmisten kunnioituksesta metsää kohtaan.

Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta kun katsoo tarkemmin, niin huomaa, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Metsänpeitto onkin haltijoiden ja maahisten salainen maailma,
jossa kaikki on erilaista ja jännittävää. Metsässä näät kuinka suuri on taivasta kannatteleva vanha maailmanpuu ja ketä sen suurissa oksissa asustaa. Voit tasapainoilla upottavan suon pitkospuilla ja illan tullen lämmitellä karhuvanhuksen luolassa nuotion äärellä ja kertoa tarinoita. Saatat kohdata myös metsän salaisia asukkaita ja tarkastella metsälammen asukkaiden elämää.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä kävijöiden uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada heidät ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla innostetaan tutkimaan perinteitä ja historiaa. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta, metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Näyttely tulee kiertämään lastenkulttuurikeskuksissa ja muissa näyttelytiloissa ympäri Suomen.

Metsänpeitto -näyttely on osa Suomi100 -juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Toiseksi se luo yhteisen kokemuksen ja elämyksen suomalaisesta metsästä. Tärkeä osa kokonaisuutta on yhteinen teos, jonka tekemiseen kaikki kävijät voivat osallistua.

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 14.lokakuuta 2017 klo 11.30.

Ryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen sähköisen järjestelmän kautta. Varaaminen alkaa ma 9.10. 2017 erityiskouluille ja -päiväkodeille sekä ti 10.10. klo 14.00 sivulla Ryhmille>>


Muut toistuvat tapahtumat

Satutunnit kirjastoissa

Katso tarkemmin eri kirjastojen ajat täältä >>


Kurssit, leirit ja kerhot

Ilmoittautuminen LUMATEn kerhoihin keväällä 2018

LUMATE-keskuksen kevään kerhokalenteri on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Tarjolla on erisisältöisiä tiedekerhoja, elektroniikkaa sekä ohjelmointia alakouluikäisille lapsille Tampereen teknillisellä lukiolla sekä Tampereen yliopistolla.

Tule mukaan tutkimaan luonnontieteellisiä ilmiöitä innostavasti ja elämyksellisesti!
Aikataulut ja ilmoittautuminen 21.1.2018 mennessä. Ilmoittautumiseen ja lisätietoja>>

Hipan lasten ohjattujen tuntien kevätkausi käynnistyy!
Perheliikuntakeskus Hipan Kevät 2018

Kausi käynnistyi 15.1. mutta mukaan mahtuu vielä! Hipassa lapset liikkuvat liikkumisen riemusta, ilman kilpailutavoitteita ja suorituspaineita.

Ohjattuja tunteja löytyy kaiken ikäisille. Liikuntatunnit kehittävät lapsen motoriikkaa, lihaskuntoa, tasapainoa, ketteryyttä, koordinaatiota ja yhteistyötaitoja. Lisäksi lapset saavat tunneilla upeita onnistumisen kokemuksia. Hipassa myös aikuiset voivat liikkua lasten liikuntatuntien aikana ryhmäliikuntatunneilla, kuntosalilla tai SimulaattoriGOLFissa. Keskittämällä koko perheen liikkumisen Hippaan, saat perhealennuksen ja lisää yhteistä aikaa arkeen.

Perhetunneilla vanhemmat liikkuvat yhdessä lasten kanssa, tämä on parasta yhdessäoloa lapsen kanssa!

Tule tutustumaan!
Lue lisää>>

26.-28.2.2018 Talviloman luontoleiri alakoululaisille

Oli lunta tai ei (toivotaan että on!), talvileirillä viihdytään pihalla puuhaten ja nukutaan lämpimästi sisätiloissa. Tutkaillaan, kuka jättää tassunjälkensä lumihankeen ja mitä muuta hangen ja maan alla, puiden suojissa tai taivaalla tapahtuu. Kaikki eivät suinkaan nuku talviunta! Taiteillaan, retkeillään, leikitään, lämmitellään nuotion ääressä ja nautitaan yhdessäolosta.

Leiri on tarkoitettu alakouluikäisille ja järjestetään Vahderpään leirikeskuksessa Kangasalla, jonne yhteiskuljetus lähtee Tampereelta klo 10. Bussi ottaa leiriläisiä kyytiin myös Kangasalan linja-autoasemalta. Paluu Tampereelle, Kangasalan kautta, noin klo 13. Paikalle voi toki tulla eri suunnasta myös omalla kyydillä.

Leirimaksu: 100e/80e Luonto-Liiton jäsenet. Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi, materiaalit, ruuat, kuljetukset ja tapaturmavakuutuksen.

Huom! Voit liittyä Luonto-Liiton jäseneksi ennen leiriä ja saat leirimaksuedun heti käyttöösi.
Lisätiedot: hlp(a)luontoliitto.fi, p. 044 566 5899, www.luontoliitto.fi/hlp
Ilmoittautumiset 11.2. mennessä tänne>>

Leirin järjestää Luonto-Liiton Hämeen piiri yhteistyössä Kangasalan luonto ry:n kanssa

26.2.-3.3. Lasten kesän Talvilomaleiri 2

Talven parhaita leiriviikkoja jo vuodesta 1952! Lasten Kesän leirit järjestetään Hauhon Lomakeskuksella Hämeenlinnassa. Leirillä on sisämajoitus neljän hengen huoneissa ja Lomakeskuksen alueella löytyy sisä- ja ulkotiloja liikuntahallista rantasaunaan. Osaavat ja koulutetut ohjaajat ovat lasten kanssa ympäri vuorokauden ja luvassa on tekemistä muurikkalettujen paistosta bofferimiekkailuun, diskoiluun ja Mutantin Munien Metsästykseen. Leirille järjestetään maksullinen yhteiskuljetus Helsingistä, Hyvinkäältä, Hämeenlinnasta, Tampereelta, Kangasalta, Valkeakoskelta, Pälkäneeltä ja Hauhon kirkonkylältä.

Leiri on lasten- ja nuortenleiri 6-15-vuotiaille ja leirin VEIKKAUS-tuettu hinta on 160 €.Lisätietoja leireistä ja hakulomakkeen löydät www.lastenkesa.fi.

Talvileiri II järjestetään Hämeen ja Pirkanmaan lomaviikolla 26.2.-3.3.2018 ja haku on nyt avoinna! Leirikirjeet postitamme noin kuukautta ennen leiriä.

Lisätietoja Lasten Kesän toimistolta: 050 400 1992 tai toimisto(a)lastenkesa.fi

28.2.-2.3. Talviloman perheluontoleiri

Talvitaiteilua ja reipasta retkeilyä, leikkiä, naurua ja luonnon taikaa! Oli lunta tai ei (toivotaan että on!) perheleirillä saadaan nauttia yhdessä raikkaasta ulkoilmasta vailla arkisia ruuanlaittohuolia ja tiskivuoria.

Leiri on tarkoitettu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille aikuisen/aikuisten seurassa. Tervetuloa siis vanhemmat, isovanhemmat, kummit tai vaikka naapurit, nauttimaan yhdessäolosta ja yhteisistä seikkailuista lasten kera.

Leiri järjestetään Vahderpään leirikeskuksessa Kangasalla, jonne yhteiskuljetus lähtee Tampereelta klo 11. Bussi ottaa leiriläisiä kyytiin myös Kangasalan linja-autoasemalta. Paluu Tampereelle, Kangasalan kautta, noin klo 13. Paikalle voi toki tulla eri suunnasta myös omalla kyydillä.

Leirimaksu: 1. perheenjäsen 120e/100e Luonto-Liiton jäsenet + 30e seuraavat perheenjäsenet. Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi, materiaalit, ruuat, kuljetukset ja tapaturmavakuutuksen.

Huom! Voit liittyä Luonto-Liiton jäseneksi ennen leiriä ja saat leirimaksuedun heti käyttöösi. Yhden perheenjäsenen jäsenyys riittää, mutta muistathan, että samaan hintaan liität jäseneksi koko perheen :)

Lisätiedot: hlp(a)luontoliitto.fi, p. 044 566 5899, www.luontoliitto.fi/hlp
Ilmoittautumiset 11.2. mennessä tänne>>

Leirin järjestää Luonto-Liiton Hämeen piiri yhteistyössä Kangasalan luonto ry:n kanssa

Scuuttivuoro sisäskeittihallissa ma ja su 17-20

Hiedanrannan sisäskeittihalli, Lielahdenkatu 10-12, Tampere. Talvikaudella innokkaat scuuttiharrastajat ovat olleet Tampereella vailla harrastuspaikkaa, mutta nyt Väliaikaisessa Hiedanrannassa sijaitseva Kenneli D.I.Y sisäskeittihalli on avannut ovensa myös kaikille innokkaille scuuttiharrastajille ikään ja taitotasoon katsomatta. Scuuttamaan pääsee maanantaisin ja sunnuntaisin klo 17-20. Käytössä on betonipooli, ramppi sekä perheen pienimmillekin sopiva käytävä. Kertamaksu 10 € maksetaan saapuessa valvojalle. Kypärä päähän ja kurvailemaan! Lue lisää>>

Sirkusrakkauspumpumin katutaidekurssit
PumPum PelleBändi

Aloita katutaideharrastus ammattilaisten ohjauksessa. Monipuoliset kurssisisällöt ja lapsille soveltuvat maalit. Opastusta turvallisen ja vastuullisen spraymaalaamisen lisäksi suojauksissa, maali- ja tarvikehankinnoissa sekä luvallisten maalauspaikkojen hyödyntämisestä lähiympäristöissäsi! Ammattitaiteilijoiden ja lastenohjaajien kehittämä lapsilähtöinen konsepti mahdollistaa iloiset ja siistit taiteilupäivät niin synttäreille, päiväkodeille, kouluille kuin erilaisille ryhmille ja tapahtumiin! Tervetuloa innostumaan vauvasta vaariin! Kaikki toiminta on esteetöntä, ja maalata voi myös pyörätuolista käsin. Kysy lisää ja varaa sopiva kurssiaika vaikka koko perheelle! Yhteydenotot: Tomi Lastunen p. 040 836 7137, tomi.lastunen(a)gmail.com Katso lisää www.sirkusrakkauspumpum.fi ja facebooksivut >>