Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Merja Kostamovaara
projektityöntekijä
050 527 1442
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Tapahtumasi kalenteriin?

Tilaa lastenkulttuurin uutiskirje

Kootusti tietoa lastentapahtumista Pirkanmaalla sähköpostiisi 1–2 kertaa kuukaudessa.

» Tilaa kirje!

Lasten menot Pirkanmaalla

Lasten tapahtumakalenterista saat kootusti lapsiperheiden menovinkkejä Tampereella ja Pirkanmaalla. Ajankohtaiset lastenkulttuurin tapahtumat saat helposti myös suoraan sähköpostiisi kaksi kertaa kuukaudessa lähetettävässä Lastenkulttuurin uutiskirjeessä.

Tapahtumakalenteria päivitetään viikoittain tapahtumatuottajien ilmoitusten perusteella. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan tapahtumatiedot myös järjestäjän omilta sivuilta.

Näytelmät, leirit, kurssit, näyttelyt ja toistuvat tapahtumat on listattu näille sivuille viimeiseksi.

Marraskuu

13.-26.11.2017 Kirjaston juhlaviikkojen ohjelmaa lapsille
Kirjaston Juhlaviikot 13.-26.11.2017

Tampereen kaupunginkirjasto juhlii marraskuun lopussa pääkirjasto Metson mittavan remontin valmistumista, 100-vuotiasta Suomea ja sen sivistyksen kivijalkaa, kirjastoja. Juhlaviikkojen monipuolinen ohjelma on rakennettu asiakkaiden toiveita kuunnellen ja jokaiselle jotakin -periaatetta noudattaen. Lapsille luvassa mm. erilaisia nukketeatteriesityksiä ja konsertteja

Lue lisää>>

Pe - la 17.-18.11. Talviaiheinen kuvauspiste Rullassa
Rulla -animaatiohahmo

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Sisustussuunnittelija-opiskelija, visualisti ja lifestyle-blogin kirjoittaja Sonja Aalto tuo Rullan satunurkkaan talviaiheisen kuvauspisteen, jossa voi käydä nappaamassa kuvat vaikkapa joulukortteihin. Huom! Kuvat otetaan itse, joko omalla kameralla tai kännykällä.

Lue lisää>>

Kuvauspiste avoinna pe klo 9-14 ja la klo 11-16.

La 18.11. klo 10-14 Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma

Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, Tampere. Hyväntuulisessa tapahtumassa lapset voivat yhdessä tuttujen aikuisten kanssa puuhailla monenlaisia asioita. Ohjelmassa on muun muassa rintamerkkien ja heijastinten tekoa, yhteisötaidetta, temppurata ja keilausta, tarinoita, loruilua, leikkiä, kangaskassien koristelua ja yhdessä lautapeleillä pelailua sekä muuta kivaa puuhaa. Liikkuvasta kirjastosta voi lainata kirjoja ja pelejä.

Lue lisää>>
Tapahtuma facebookissa>>

Su 19.11. klo 16 Tampere tanssii - Tamperelaisten kansantanssiryhmien konsertti
Tampere tanssii Pakkahuoneella 2017

Tullikamarin Pakkahuone, Tullikamarinaukio 2, Tampere. Tamperelaiset kansantanssiryhmät – lapset ja aikuiset – sekä pelimannit valtaavat Tullikamarin Pakkahuoneen. Väliajalla herkkuja Tampereen Nuorisoseuran puffetista. Vapaa pääsy. Tervetuloa konserttiin!

Esiintymässä:
Tampereen Työväenopiston Tanhuajat
Riemukkaat
Sorokoska
Tampereen Nuorisoseuran lapsiryhmät
Vinkkarit
Hämeen maakuntaryhmä
Ahjolan Tanhuajat: Maanantai-ryhmä, Tiistai-ryhmä, Bygarit
Tapahtuma facebookissa>>

Järj. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Ke 22.11. klo 18-20 Koivistonkylän iloinen perhetapahtuma

Koivistonkylän koulu, Lehvänkatu 22, Tampere. Tapahtuman ohjelmassa mm. Täti Taikakynä, eläinhahmoja, oppilaiden musiikkiesityksiä, askartelu, pelimaailma ym. puffetti.

Järj. paikalliset toimijat sekä kulttuuri- ja nuorisopalvelut

Pe 24.11. klo 10-10.30 Elokuvamusiikkia Rullassa
Huilu ja nuotit

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Rullassa tunnelmoidaan elokuvamusiikin sävelin. Tampereen konservatorion Annaleena Ilveskiven nuoret huilunsoiton oppilaat esittävät tuttuja elokuvasävelmiä. Konsertin kesto on n. 30 minuuttia ja konserttiin on vapaa pääsy!

Ryhmille ennakkoilmoittautuminen puhelimitse Niina Niiniluodolle p. 050 364 6134
Ryhmiä mahtuu mukaan rajoitettu määrä.

Su 26.11. klo 12-14 Lastenviikon Perhetemppu
Tampereen Lastenliiton nuoret vaparit

Pyynikin (Aleksanterin) kirkkopuiston leikkipaikka, Tampere. Ilmaistapahtuma koko perheelle! Nuoret ohjaavat leikkejä ja temppuratoja lapsille. Tarjolla kuumaa mehua ja ilmapalloja. Tervetuloa!
Tapahtuma facebookissa>>

Järj. Tampereen Lastenliiton nuoret vaparit

Ti 28.11. klo 10 Lasten elokuvahetki Kangasalla

Kangasalan pääkirjaston Harjula-sali, Keskusaukio 2, Kangasala. Katsomme yhdessä suomenkielisen piirroselokuvan, joka sopii myös perheen pienimmille. Kysy lisätietoja kirjastosta. Kesto noin 30 min. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Järj. Kangasalan kirjasto

Joulukuu

Su 3.12.klo 14 Mumeniid diidadálvi - Muumien taikatalvi -elokuva pohjoissaameksi

Arthouse Cinema Niagara, Kehräsaari B-talo, Tampere. Joulukuun alussa ensi-iltaan tulevasta Muumien taikatalvi -elokuvasta on tehty pohjoissaameksi dubattu versio nimeltään Mumeniid diidadálvi. Tampereella Arthouse Cinema Niagara järjestää elokuvan pohjoissaamenkielisen näytöksen yhteistyössä Sisä-Suomen Saamelaisyhdistys Bárbmu ry:n kanssa. Elokuva on tekstitetty suomeksi. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä uusi Muumi-elokuva pohjoissaamenkielellä.

Jakub Wronski ja Ira Carpelan: MUUMIEN TAIKATALVI (Suomi/Puola 2017) -S- 82 min.
Liput 8 e
Tapahtuma facebookissa>>

Ke 6.12. klo 14-17 Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset
Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset

Tampere-talon Sorsapuistosali, Yliopistonkatu 55, Tampere. Tampere-talo ja kulttuuripalvelut kutsuvat lapset ja perheet juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea. Tapahtumassa voi ihastella tanssiesityksiä, tanssahdella itse ja osallistua taidepajoihin.

Tapahtuman avaa pormestari Lauri Lyly ja isäntäväkenä toimivat Lasten Parlamentin nuoret.

Työpajoja pitävät Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lasten Parlamentti ja Kulttuurikasvastusyksikkö Taite. Juhlissa on mukana myös Muumimuseo, Juhlaprinsessa ja Taikurimarko. Musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri, ja tanssiesityksiä ja tanssinopetusta antaa Tanssistudio Razzmatazzin oppilaat. Juontajana toimii Pikku Kakkosestakin tuttu Veera Degerholm, joka juontaa tapahtuman yhdessä Lasten Parlamentin nuorten kanssa. Tapahtuman tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Kahviota pitää nuorisopalveluiden Huippujengin nuoret ja lapset.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle erityisesti 4 - 12-vuotiaille ja on osa Suomi100-ohjelmistoa. Pukukoodi on juhlava, mutta lapsen omia näkemyksiä kunnioittava.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampereen Lasten Parlamentti, Tampere-talo sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy!

Ti 12.12. klo 12-14 Lahjapaja lapsille

Samotti, Tapolantie 2, Vesilahti. Onpas jouluna ihanaa, kun omin käsin koristaa, oven, kuusen, ikkunat, monet kodin sopukat. Tonttu sisään kurkistaa, iloisena huudahtaa, onpas tässä talossa, lapset tosi taitavat. Valmistamme keraamisia koristeita jouluiseen kotiin. Hinta 15 €. Lue lisää>>

La 16.12. klo 11-14 SuperSamin Tonttuseikkailu
SuperSam

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Joulu kolkuttelee jo ovella, ja saatat nähdä vilahduksen tontusta! Rullan Metsänpeitto-näyttelyyn on hypähtänyt joukko tonttuja piilosille. Tule mukaan SuperSamin Tonttuseikkailulle etsimään piilottelevia tonttuja ja kurkkaamaan mitä muita metsän olentoja näyttelystä löytyy!Näytelmät, leirit, kurssit, näyttelyt ja toistuvat tapahtumat

Teatteriesitykset ja musikaalit

16.9.-2.12. Mitä tehtäis?
Tampereen Työväen Teatteri: Mitä tehtäis?

Tampereen Työväen Teatteri (Kellarieteatteri), Hämeenpuisto 28 - 32, Tampere. Uusi lorunäytelmä kutsuu lapset ja aikuiset sanojen rikkaaseen maailmaan. Mitä kaikkea sanoilla voikaan tehdä? Mihin kaikkeen sanoilla on valta? Lasten lorunäytelmä Mitä tehtäis? innoittaa ja näyttää, mihin kaikkeen sanat taipuvat. Sanailijoina ovat täti ja koira, jotka riimittelevät päivät pitkät arkisten askareiden lomassa.

Lorut on kerätty Jukka Itkosen, Anna-Mari Kaskisen, Kirsi Kunnaksen, Tuula Korolaisen, Leena Laulajaisen, Tittamari Marttisen ja Kaarina Pihlajamäen runoista sekä suomalaisen suullisen kansanperinteen vanhoista ja uusista lastenloruista.

Vinkki! Tämä ihastuttava näytelmä sopii erinomaisesti myös runoista pitäville aikuisille.

Rooleissa Eriikka Väliahde ja Eeva-Riitta Salo. Ohjaus Maarit Pyökäri.
Liput 13 €
Lue lisää>>

13.10.-26.11.2017 Fauni - Uusi, lumoava musikaali

Sampolan juhlasali, Sammonkatu 2, Tampere. Fauni on kenties Suomen ensimmäinen alusta loppuun kotimaisin voimin toteutettu fantasiamusikaali. Sampolan juhlasalin syksyn ohjelmiston kohokohta on toteutettu poikkeuksellisen modernilla tekniikalla: lavastus luodaan pääosin videotykeillä. Näyttävä laulun ja tanssin riemu täyttää loka-marraskuun viikonloput 15 esityksellä.

Fantasiamaailmaa ja musiikkia yhdistelevä tarina kertoo ihmissuden puremasta faunista, joka tarvitsee parannuskeinon täysikuuhun mennessä. Fauni on toteutettu eritaustaisten ja eri-ikäisten näyttelijöiden, laulajien ja muusikoiden sekä taustatiimin saumattomana yhteistyönä. Musikaalissa nähdään huikeita lavastuksia, upeaa puvustusta ja sooloesityksiä sekä taitavia koreografioita.

Musikaalin ohjauksesta vastaa FM Disa Kamula, jonka viimeisin suuri näyttämöteos Parsifal kantaesitettiin Tampere-talon Isossa salissa keväällä 2015.

Ensi-ilta perjantaina 13.10. klo 19
Esityksen kesto n. 2,5 tuntia väliajalla.
Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja.
Suositusikäraja 7 vuotta.
Esitysajat ja lisätietoja>>

23.10.2017-11.2.2018 Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa
Tampereen Komediateatteri: Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa

Tampereen Komediateatteri, Lapintie 3 a, Tampere. Ella ja kaverit James Bondin jalanjäljillä! Opettajan unelmat käyvät toteen ja hänestä tulee rehtori rehtorin paikalle. Perinteisiä opetusmenetelmiä rakastava opettaja on kuitenkin pulassa uutukaisen digitekniikan kanssa. Onneksi uskolliset oppilaat, Ella ja kaverit ilmoittautuvat hänen rehtoriutensa salaiseen palvelukseen ja ryhtyvät aitojen kouluagenttien tavoin ratkomaan koko koulua uhkaavan, salaperäisen
"digiluudigilei" -monsterin arvoitusta. Supersuosittu Ella -sarja naurattaa koko perhettä!

PÄÄNÄYTTÄMÖ
Ensi-ilta 24.10.2017
Kesto noin 1 h 30 min sisältäen väliajan.
Suosittelemme yli 3-vuotiaille.
Tuotanto Suomen Teatteriopisto
LIPUT 17,50 €.

Lue lisää>>

28.10.-24.11.2017 Äiti-Aurinko ja Fuusiolapset -lastennäytelmä
Äiti-Aurinko ja Fuusiolapset -lastennäytelmä

Tukkateatteri, Laukontori 2, Tampere. Katri Hyötyläisen näytelmän pääosassa on ihmiskunnan koti: Maapallo. Se ei huolehdi siitä, mitä tänään syötäisiin. Mielessä on hieman isompia pähkinöitä. Miten huolehtia pinnalla asuvista ihmisistä? Miten ratkaista maailman energiapulma?

Maapalloa auttavat toinen toistaan hullunkurisemmat hahmot. Myrskyistä menneisyyttään muisteleva äiti Aurinko, piinkova bisnesnainen Venus ja savolaismurteita suoltava Pluto. Löytääkö
Maapallo heidän avullaan ratkaisun - vai onko ihmiskunnan aika etsiä uutta kotia?

Äiti-Aurinko ja fuusiolapset on n. 5-10-vuotiaille lapsille suunnattu tiedeseikkailu ja näytelmä sopii hyvin koululuokille. Eikä aikuisillekaan tule näytelmässä tylsää. Halusin kirjoittaa näytelmästä moniulotteisen kokonaisuuden, josta löytyy huumoria ja pohdittavaa myös aikuisille.

Lippujen hinnat: 5 / 10 € ( yli 10 hlön ryhmän lipuista 0,50 € alennus)

Lippuvaraukset
lippuvaraukset(a)tukkateatteri.fi
041 440 5022

Esitysaikataulujen suunnittelussa on otettu lapsiryhmät erityisellä tavalla huomioon. Esityksistä neljä on ryhmille suotuisaan päiväsaikaan. Ryhmille suunnatut esitykset pidetään 8.11., 15.11., 17.11. ja 22.11 klo 13. Katsomoon mahtuu 40 henkilöä. Esityksen kesto on 1 h 15 min.

Tiedustelut
Sini Kuparinen
sinieve.kuparinen(a)gmail.com
Lue lisää>>

Ke - la 22.-25.11. Tanssiva Muumilaakso
Tanssiteatteri MD, Tanssiva Muumilaakso

Tanssiteatteri MD, Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, Tampere. Rakastetut muumihahmot ihastuttavat visuaalisesti häikäisevässä koko perheen tanssiseikkailussa, jossa kroolataan, tassutellaan ja valssataan oikein olan takaa!

Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -teoksen pohjalta käsikirjoitettu tanssiteos, joka avaa Janssonin teoksista tuttuja näkymättömyyden, toiseuden ja erilaisuuden teemoja. Tanssi, musiikki ja visuaaliset elementit kietoutuvat toisiinsa luoden kokonaisvaltaisen ja valloittavan maailman, joka on kaikille tuttu Janssonin tarinoista.

ESITYKSET
Ke 22.11. klo 10
To 23.11. klo 10
To 23.11. klo 18
La 25.11. klo 14


Kesto 50 min
Suosittelemme yli 3-vuotiaille
Liput 22 / 15 / 10 €
Ryhmäliput (väh. 5 hlöä) 12 / 10 / 8 €
Lippuvaraukset: liput(a)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 / www.lippu.fi
Lue lisää>>

27.11.2017-6.1.2018 Ransun Joulutarina
Tampereen Komediateatteri: Ransun joulutarina

Tampereen Komediateatteri, Lapintie 3 a, Tampere. Ransu Karvakuonon odotettu nouseminen teatterin lavalle on viimein totta. Alle 10 vuotiaille tarkoitettu seikkailu toteutetaan perinteisen teatterin sekä nukketeatterin keinoin. Jouluhässäkkä vie Ransun aina Korvatunturille asti, missä itse Joulupukki saa Ransulta suuren avun ja viimein kaikkien joulu pääsee alkamaan.
Mukana seikkailussa ovat tietysti myös Eno-Elmeri ja Riku.

PÄÄNÄYTTÄMÖ
Ensi-ilta 28.11.2017
Arvioitu kesto 40 min, ei väliaikaa
Tuotanto Tampereen Komediateatteri, Teatteri Mukamas ja Ransu ry
LIPUT 16 €.

Lue lisää>>

7.-16.12.2017 Tonttuopisto
Ahaa Teatteri: Tonttuopisto

Ahaa Teatteri, Hatanpään valtatie 6, Tampere. Mistä on hyvät tontut tehty? Oletko koskaan miettinyt, miten oikeaksi tontuksi tullaan? Mennäänkö pajaan suoraan apuriksi vai vaatiiko Joulupukki tontuiltaan koulutusta? Tontuksi voi päästä jokainen, joka käy erityisen tonttukoulun ja jolla on aitoa joulun taikaa sydämessään. Musiikki, tutut joululaulut ja yllätykset siivittävät matkaa tonttukokelaiden kohelluksista Joulupukin oikeiksi apureiksi.

kesto 50 min.
ikäsuos. 3 v alk.

Esitykset
to 7.12. klo 18 ensi-ilta
pe 8.12. klo 10 ja 18
la 9.12. klo 12 ja 14
ti 12.12. klo 10
ke 13.12 klo 10 ja 12.30
to 14.12. klo 10
pe 15.12. klo 10 ja 18
la 16.12. klo 12 ja 14
Lue lisää>>


Näyttelyt

14.10.–28.1.2018 Metsänpeitto-näyttely
Metsänpeitto-näyttely

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere. Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama Metsänpeitto-kiertonäyttely pohjautuu kansanperinteeseen ja tarjoaa tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely kertoo katsojalle miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat maailman sekä tarinoita metsän eläimistä, taruolennoista ja ihmisten kunnioituksesta metsää kohtaan.

Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta kun katsoo tarkemmin, niin huomaa, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Metsänpeitto onkin haltijoiden ja maahisten salainen maailma,
jossa kaikki on erilaista ja jännittävää. Metsässä näät kuinka suuri on taivasta kannatteleva vanha maailmanpuu ja ketä sen suurissa oksissa asustaa. Voit tasapainoilla upottavan suon pitkospuilla ja illan tullen lämmitellä karhuvanhuksen luolassa nuotion äärellä ja kertoa tarinoita. Saatat kohdata myös metsän salaisia asukkaita ja tarkastella metsälammen asukkaiden elämää.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä kävijöiden uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada heidät ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla innostetaan tutkimaan perinteitä ja historiaa. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta, metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Näyttely tulee kiertämään lastenkulttuurikeskuksissa ja muissa näyttelytiloissa ympäri Suomen.

Metsänpeitto -näyttely on osa Suomi100 -juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Toiseksi se luo yhteisen kokemuksen ja elämyksen suomalaisesta metsästä. Tärkeä osa kokonaisuutta on yhteinen teos, jonka tekemiseen kaikki kävijät voivat osallistua.

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 14.lokakuuta 2017 klo 11.30.

Ryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen sähköisen järjestelmän kautta. Varaaminen alkaa ma 9.10. 2017 erityiskouluille ja -päiväkodeille sekä ti 10.10. klo 14.00 sivulla Ryhmille>>


Muut toistuvat tapahtumat

23.10.-27.11. Runokylpylä - eli loruja ja leikkejä pikkulapsiperheille
Taite ja Yöstäjä: Runokylpylä ja Loru-piknikit

Kaukajärven kirjasto, Käätykatu 6, Tampere. Tule tutustumaan suomalaisiin loruihin ja runoihin, leikittelemään kielellä ja nauttimaan yhdessäolosta sanojen, kirjojen ja rytmien äärellä.Runokylpylät ohjataan kahdella kielellä: suomeksi ja persiaksi. Monikulttuurisiin tuokioihin ovat tervetulleita suomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset äidit 1-5-vuotiaiden lasten kanssa. Opitaan yhdessä eri kulttuurien loruleikkejä!

Runokylpylät maanantaisin klo 10-11. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen osoitteeseen taite(a)tampere.fi 18.10. mennessä.

Lue lisää>>

Satutunnit kirjastoissa

Katso tarkemmin eri kirjastojen ajat täältä >>

30.11.-28.12.2017 Koiramäen joulu
Koiramäen joulu 2017

Koiramäki (Särkänniemi), Laiturikatu 1, Tampere. Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa. Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan, ja se onkin muodostunut tamperelaisten ja Tampereen-matkailijoiden jokavuotiseksi perinteeksi. Jokaisen Koiramäen joulun aukiolopäivän huipentaa tänä vuonna tulishow.

Lue lisää>>

Vauvaoruttelut Metsossa

Pääkirjasto Metson Satuhuone, Pirkankatu 2, Tamepere. Vauvaloruttelu on suunnattu alle 1-vuotiaille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Ota vauvalle oma alusta mukaan.

Loruttelut:
ma 11.9. klo 10.15
ma 2.10. klo 10.15
ma 6.11. klo 10.15
ma 4.12. klo 10.15


Järj. Parasta Lapsille Ry

Perheliikuntakeskus Hipan syyskausi
Perheliikuntakeskus Hippa

Perheliikuntakeskus Hippa, Vestonkulma 2, Tampere. Hipan syyskausi alkaa 21.8. Koe liikkumisen ilo ja riemu ohjatuilla lastenliikuntatunneillamme. Lisätietoja>>


Kurssit, leirit ja kerhot

Scuuttivuoro sisäskeittihallissa ma ja su 17-20

Hiedanrannan sisäskeittihalli, Lielahdenkatu 10-12, Tampere. Talvikaudella innokkaat scuuttiharrastajat ovat olleet Tampereella vailla harrastuspaikkaa, mutta nyt Väliaikaisessa Hiedanrannassa sijaitseva Kenneli D.I.Y sisäskeittihalli on avannut ovensa myös kaikille innokkaille scuuttiharrastajille ikään ja taitotasoon katsomatta. Scuuttamaan pääsee maanantaisin ja sunnuntaisin klo 17-20. Käytössä on betonipooli, ramppi sekä perheen pienimmillekin sopiva käytävä. Kertamaksu 10 € maksetaan saapuessa valvojalle. Kypärä päähän ja kurvailemaan! Lue lisää>>

Masseista mahiksia - Lasten ja nuorten toimintaraha

Lasten ja nuorten toimintarahan haku on nyt käynnissä! Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut sekä liikunta- ja nuorisoyksikkö jakavat yhteensä 30 000€ lasten ja nuorten omaehtoiseen toimintaan vuonna 2018. Toimintarahalla halutaan tukea 7-29-vuotiaiden lasten ja nuorten itse ideoimaa tamperelaisille lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa. Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa tulee olla lasten ja nuorten itse mukana.

Lasten ja nuorten toimintarahan hakuaika on 13.11.-8.12.2017.

Lue lisää>>

2.-14.12.2017 Tonttukurssi Samotissa

Samotti, Tapolantie 2, Vesilahti. Tontut punanenäiset, toiset pitkäpartaiset. Saunaan, kotiin, mummulle, vaarille ja tutuille. Omin käsin valmistuu, lahjansaaja ilahtuu. Tällä savikurssilla voit tonttujen lisäksi valmistaa myös suositun tontunoven. Kurssimaksu 20 euroa/hlö.

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista 2.12 klo 12-14, 7.12 klo 12-14 tai 14.12 klo 17-19. Astu aikaan rauhaisaan Samotin joulutunnelmaan. Lue lisää>>

Sirkusrakkauspumpumin katutaidekurssit
PumPum PelleBändi

Aloita katutaideharrastus ammattilaisten ohjauksessa. Monipuoliset kurssisisällöt ja lapsille soveltuvat maalit. Opastusta turvallisen ja vastuullisen spraymaalaamisen lisäksi suojauksissa, maali- ja tarvikehankinnoissa sekä luvallisten maalauspaikkojen hyödyntämisestä lähiympäristöissäsi! Ammattitaiteilijoiden ja lastenohjaajien kehittämä lapsilähtöinen konsepti mahdollistaa iloiset ja siistit taiteilupäivät niin synttäreille, päiväkodeille, kouluille kuin erilaisille ryhmille ja tapahtumiin! Tervetuloa innostumaan vauvasta vaariin! Kaikki toiminta on esteetöntä, ja maalata voi myös pyörätuolista käsin. Kysy lisää ja varaa sopiva kurssiaika vaikka koko perheelle! Yhteydenotot: Tomi Lastunen p. 040 836 7137, tomi.lastunen(a)gmail.com Katso lisää www.sirkusrakkauspumpum.fi ja facebooksivut >>