Tampere Filharmonia
In English
Tekstiversio
 

Tampere Filharmonia

18.9. klo 19 Tampere-talo

TRAGEDIAN INNOITTAMAT

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Yulianna Avdeeva, piano
Tšaikovski: Romeo ja Julia -alkusoitto
Rahmaninov: Rapsodia Paganinin teemasta op. 43
Prokofjev: Romeo & Julia (Rouvalin kokoama sarja)

Teokset tutuiksi Sopraanossa klo 18.

Syyskuun toisen kausikorttisarjan konsertissa teemana on Romeo ja Julia: tragedia, jota ovat sävellyksissään tulkinneet lukuisat mestarit kautta aikojen. Tšaikovski kirjoitti alkusoittofantasiansa vuonna 1869. Sen toistuva ydinteema on yksi musiikinhistorian tunnetuimmista – ja populaarikulttuuriinkin lainatuista – sävelaiheista. Venäläisromanttisen illan helmiin lukeutuu myös Sergei Rahmaninovin rapsodia, joka Yulianna Avdeevan otteessa perustelee yleisölle sen, miksi Rahmaninovia on ylistetty nimenomaan virtuoosisesta pianokirjastostaan.

Voitettuaan kansainvälisen Frederic Chopin -kilpailun Varsovassa vuonna 2010, on pianisti Yulianna Adveeva saavuttanut nopeasti suosiota intensiivisen musikaalisena, syväluotaavana ja älykkäänä tulkitsijana, sekä teknisenä taiturina. Adveevan laaja ohjelmisto ulottuu Bach-tulkinnoista aikamme musiikkiin ja hänet tunnetaan myös periodisoitinten taitajana. Sooloresitaalien ja lukuisten orkesterivierailuiden lisäksi Adveeva suhtautuu intohimoisesti kamarimusiikkiin.

SANTTU-MATIAS ROUVALI JATKAA TAMPEREELLA KESÄÄN 2019 SAAKKA.

Tampere Filharmonian ylikapellimestarin ja taiteellisen johtajan Santtu-Matias Rouvalin kolmivuotiseen sopimukseen liittyvä optio kolmen vuoden jatkosta otetaan käyttöön.

Rouvali jatkaa ylikapellimestarina toiset kolme vuotta, eli ainakin kesään 2019 saakka. Jatkosopimuksessa on vielä yhden vuoden lisäoptio.

Sopimuksen mukaan Santtu-Matias johtaa orkesteriaan vähintään kahdeksan konserttia sekä mahdolliset levytykset ja kiertueet, eli saman verran kuin alkuperäisessä sopimuksessa.

Rouvali aloitti ylikapellimestarina syksyllä 2013. Ensimmäinen kausi oli menestyksekäs, ja sekä orkesteri että yleisö ottivat Santun vastaan erittäin hyvin. Uutta, myös nuorta yleisöä kävi konserteissa aiempaa enemmän. Nyt alkavan syksyn konserteista monet ovat jo lähes loppuunmyytyjä ja kausikortteja on myyty yli 20% enemmän kuin viime kaudella.

Santtu-Matias Rouvali perustelee jatkoa hyvillä kehitysnäkymillä ja halullaan pitkäjänteiseen yhteistyöhän näiden muusikoiden kanssa. «Orkesterista saa niin hyvän fiiliksen irti. Viime aikoina kaikki tunnelmaltaan parhaat konserttini ovat olleet täällä Tampereella», hehkuttaa Rouvali.

Orkesterivaltuuskunnan puheenjohtaja Petri Mäkiharju kiteyttää muusikoiden iloisia tunnelmia todeten, että on hienoa kun Santtu haluaa jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä Tampereella, vaikka arvatenkin kysyjiä on ollut muitakin. Hän uskoo, että Santun ja orkesterin energioiden yhdistäminen tuottaa tulevien vuosien myötä aina vain korkeatasoisempia tuloksia.

Jatkosopimus allekirjoitetaan virallisesti kauden 2014-15 ensimmäisen sarjakonsertin yhteydessä 4.9., kun Rouvalin agentuurin HarrisonParrottin edustajat, varatoimitusjohtaja Linda Marks ja manageri Ed Milner saapuvat Tampereelle.

Kausi alkaa!

Kaudella 2014­­‑2015 Tampere Filharmonia soi venäläistä sävelkirjoa ja juhlii kansallissäveltäjämme 150-vuotisjuhlaa. Ohjelmistoa rikastuttaa myös tanskalaisen Carl Nielsenin (1865-1931) juhlavuosi. Tulevalla kaudella yleisölle tarjotaan yli kuusikymmentä erilaista musiikkitilaisuutta!

Uuden kausiesitteen löydät alla olevasta linkistä!

» KAUSIESITE 2014-2015
» Kausi 2014-2015

Tampere Filharmonian pääestradina toimii Tampere-talon Iso sali. Orkesterin uusi ylikapellimestari on Santtu-Matias Rouvali.

 
MIRJAM HELIN KILPAILUN VOITTAJAT TAMPEREELLE
Lippu.fi -sivulle

ORKESTERIN KOESOITOT
Avoimet työpaikat -sivulle

UUTISKIRJE
Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

FACEBOOK Facebook
Tampere Filharmonian Facebook-sivulle

ORKESTERIN BLOGI
Blogiin

PARTITUURIT AUKI!
Tutustu tulevaan konserttiin to klo 18.03 (uusinta pe klo 15.33) Radio Moreenin kanavalla 98,4/101,5 MHz.

KURKISTUKSET KONSERTTIIN
Pro Orchestran kurkistukset kenraaliharjoitukseen Lue lisää...

RUOKAGALLERIAT
Café Soolon buffetit ennen konserttia Lue lisää...

VARAA VÄLIAIKATARJOILU
Puhelimitse, netissä tai paikan päällä Lue lisää...

Tampere-talo
Tampere-talon sivuille