Mainoslaitteita koskevaa rakentamistapaohjetta päivitetty

Mainoslaitteita koskevaa rakentamistapaohjetta on päivitetty ympäristö- ja rakennusjaoston päätöksellä 14.3.2023. Päivitetty ohje korvaa aikaisemman, rakennusvalvontapäällikön 16.6.2021 antaman ohjeen.

Olennaisin muutos ohjeessa koskee toimenpideluvanvaraisten mainosnäyttöjen asentamista. Ohjeessa määritellään nyt se, millä alueilla mainosnäytöt eivät ole sallittuja tai missä niiden sijoittamista on rajoitettu. Ohjeessa annetaan myös esim. mainosnäyttöjen kirkkauteen/valoisuuteen, asuinrakennusten läheisyydessä sijaitsevien mainosnäyttöjen yönaikaiseen sulkemiseen sekä mainosten vaihtumistapaan liittyviä määräyksiä.

Myös julkisivuille ja katoille sijoitettavien mainosten osalta ohjeistusta on täsmennetty jonkin verran. Julkisivuille ja katoille sijoitettavan mainonnan tulee liittyä lähtökohtaisesti rakennuksessa tapahtuvaan toimintaan, mutta tuotemerkkimainonta on mahdollista kaupallisessa ympäristössä ja näyteikkunoissa. 

Päivitetyn ohjeen mukaan julkisivulle yli kuukauden pituiseksi ajaksi sijoitettava valoprojisointi edellyttää jatkossa toimenpideluvan.

Tutustu päivitettyyn ohjeeseen sivulla Mainoslaitteet.

Jaa sosiaalisessa mediassa