Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun

Julkaistu 22.9.2021 14.06

Yleisöopastus Marcel Dzaman näyttelyyn Tonight We Dance

Aika: 28.11.2021 13.00 – 14.00
Paikka: Sara Hildénin taidemuseo

Tapahtumalaji: Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: 14/5 € tai Museokortti
Ilmoittautuminen: Vello-ajanvarausjärjestelmään
Järjestäjä: Sara Hildénin taidemuseo

Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen.

Marcel Dzama, Behind the curtain, 2014 (det). Muste, vesiväri, öljy, lehtikulta, grafiittikynä ja kollaasi paperille, 56,5 x 77,8 cm. Courtesy the artist & David Zwirner © Marcel Dzama
 

Näyttely Tonight We Dance esittelee Marcel Dzaman tanssiaiheisia teoksia. Esillä on piirustuksia, maalauksia, kollaaseja, videoita, veistoksia ja installaatioita 2000-luvun alusta tähän päivään.

Marcel Dzama (s. 1974, Winnipeg, Kanada) asuu ja työskentelee New Yorkissa. Dzama tutkii kiehtovan ja välittömästi tunnistettavan kuvakielensä kautta todellisen ja alitajuisen häilyvää suhdetta, hyvän ja pahan taistelua sekä vallankäytön moninaisia muotoja.

Dzaman teoksissa ihmishahmot, eläimet ja niiden hybridit asettuvat samalle näyttämölle. Vaikutteet eri aikakausilta yhdistyvät osaksi nykytodellisuutta sekä unen ja fantasian maailmaa. Unen logiikka korvaa rationalismin ja absurdismi välittää totuuden – paikoin hyvinkin viiltävästi. Ajankohtaisten yhteiskunnallisten tapahtumien ohella aiheet löytyvät saduista ja mytologioista, sarjakuvista ja elokuvista sekä taiteen historiasta.

Näyttelyn sivulle