Page 41 - Digia koneeseen
P. 41

 dollisimman selkeä ja helposti lähestyttävä kokonaisuus, joka vastaisi osaamistarpeiden ohella suosituksiin ja olisi jokaiselle kirjaston työntekijälle mahdollinen suorittaa. Digiajokortin rakenteessa otettiin huomioon keskeiset palvelut ja osaamisen kehittämisen alueet, jotka asetet- tiin pakolliseksi osioksi. Vaihtoehtoiset osiot rakennet- tiin niin, että niistä löytyi jokaiselle sopiva kokonaisuus. Mahdollisuudet vaikka koko kortin suorittamiseen, tai eri osioiden suorittamiseen työyhteisössä jaetusti haluttiin säilyttää, ja näihin tilaisuuksiin myös tartuttiin. Koulu- tusten järjestelyjä räätälöitiin siten, että koko kehittämis- kirjastoalueelta olisi niihin mahdollista osallistua. Kevään 2020 pandemiatilanteessa koko koulutustarjonta siirret- tiin etänä suoritettavaksi.
Kehittämiskirjasto toteutti myös digikiertueen, jolla puhuttiin Digi-PiKe -projektista, keskusteltiin muutok- sesta, kirjastojen laitteistoista sekä e-aineistoihin liitty-
vistä teemoista. Digi-PiKe projekti muodostui lopulta kaksivuotiseksi ja sitä tuli tukemaan myös erillinen, pienten kuntien kirjastoille suunnattu Yleisten kirjastojen digihanke lisärahoituksella. Näin digiajokortin suoritta- minen levisi koko PiKe-alueelle ja saimme koulutuksiin mukaan kirjastoväkeä koko laajalta kehittämiskirjasto- alueeltamme.
(Rikkilä et al: Asiakaspalvelu PiKe-kirjastoissa – uusin askelin kohtaamisiin, 2018)
(Asiakaspalvelussa toimivan digitaidot pöytäkoneella ja mobiilisti, 2019)
   YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTON SUOSITUS KIRJASTOHENKILÖSTÖN DIGITAIDOISTA LÖYTYY KIRJASTOT.FI – PALVELUN DIGIOPASTUS –SIVULTA. PIKEN DIGIAJOKORTISTA JA AKEPIKEN DIGIHANKKEESTA LÖYDÄT LISÄTIETOA SIVUSTOLTA AKEPIKE.FI
Digiä koneeseen
       39
    1992
Nokia esittelee 10. marraskuuta 1011 –käsipuhelimensa mainoslauseena ”digitaalitekniikka on ilo korville”. Puhelimen ovh-hinta on 7 650 markkaa.
    
























































































   39   40   41   42   43