kuva

Sarka Oy palkkaa työttömiä korjaus- ja kausitöihin

09.10.2015 kello 13:21

Tampereen kaupungin ulkoalueiden täydentäviä korjaus- ja kausitöitä hankitaan Tampereen Sarka Oy:ltä. Töihin palkataan kuusi yli 300 päivää työmarkkinatukea saanutta työtöntä kuudeksi kuukaudeksi. 76 017 euron kustannukset maksetaan työllisyydenhoidon työllisyyspaketin määrärahasta. Osaamis- ja elinkeinolautakunta päätti asiasta 8.10.2015.

Hankinnan hinta sisältää palkkauskustannusten lisäksi työnjohdon, työssä tarvittavan huoltoajoneuvon, työvälineet ja varusteet. Tampereen Sarka tarjoaa palkattaville henkilöille myös työhönvalmennusta jatkotyöllistymisen tueksi.

Palkattavat työntekijät tulevat tekemään ulkoalueiden korjaustöitä, keskusta-alueen käsilumitöitä ja liukkauden torjuntaa, syystöitä ja puistoalueiden raivaustöitä. Työt on tarkoitus aloittaa marraskuun alussa.

Tampereen Sarka on Tampereen kaupungin perustama voittoa tavoittelematon sosiaalinen yritys. Sen tehtävänä on tuottaa avustavia palveluita kaupungin yksiköille ja tytäryhtiöille sekä tarjota samalla työmahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille ja vajaakuntoisille työnhakijoille.

Osaamis- ja elinkeinolautakunta on aikaisemmin hankkinut Tampereen Sarka Oy:ltä kaupungin keskustaan täydentävää siivousta. Hankinnan tavoitteena on ollut kohentaa keskustan siisteyttä täydentämällä kaupungin järjestämää normaalia siivousta. Samalla on edistetty työllisyydenhoidon tavoitteita palkkaamalla tehtävään pitkään työttömänä olleita. Toiminnasta saadut kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Teksti: Raija Lindell

Lisätietoja

vs. suunnittelupäällikkö
Tuula Mikkonen
Puhelin 040 800 4962
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi