Tampereen maauimalan rakentaminen

Tampereen maauimala rakennetaan Tampereen uintikeskuksen yhteyteen. Uintikeskus sijaitsee Kalevan kaupunginosassa keskellä Kalevan keskuspuistoa.

Tampereen maauimalaan toteutetaan laaja allaskokonaisuus, joka koostuu yhdestä 50 metrin pituisesta altaasta, jossa on 8 uintirataa, hyppyaltaasta, lastenaltaasta ja pienten lasten kahluualtaasta. Hyppyaltaaseen tulee 10 metrin, 7,5 metrin ja 3 metrin korkuiset hyppytasot sekä 3 metrin ja 1 metrin korkuiset ponnahduslaudat. Lisäksi maauimalaan rakennetaan myyntitilat kioskille sekä pukeutumis- ja peseytymistilat. Maauimala rakennetaan esteettömäksi ja kaikille käyttäjille soveltuvaksi.


Maauimala on suunnattu kaikille ikäryhmille. Uima-altaissa on koko kesäkauden ajan lämmin uintivesi, joten esimerkiksi pienten lasten uimakoulut on helppo järjestää maauimalassa.

Asiakkaat voivat käyttää uintikeskusta ja maauimalaa monella eri tavalla: asiakas voi tulla uimaan ainoastaan maauimalaan, käyttää uimakeskuksen palveluja sekä maauimalaa samalla käyntikerralla tai pelkästään uintikeskusta. Eri käyttötavoille tulee omat maksunsa. Maauimalaan toteutetaan sekä oma erillinen sisäänkäynti ulkokautta että yhteys sisäaltaille ja uintikeskuksen pukeutumis- ja pesutiloihin.


Toteutus, kustannukset ja aikataulu:

Maauimala-hanke käynnistyy toden teolla toukokuussa 2017. Hankkeeseen haettiin joulukuussa 2016 liikuntapaikkojen rakentamiseen osoitettua valtionavustusta, jota voi saada enimmillään 1 milj. euroa. Tätä avustusta ei kuitenkaan myönnetty. Toukokuun 2017 alussa kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että 1,3 miljoonaa euroa kootaan siirtämällä perusliikuntapaikkojen perusparannuksia. Esitys hyväksyttiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.5.2017.

Kilpailutuksessa 17.1.2017 saatujen tarjousten kokonaiskustannukseksi tuli 10,9 milj. euroa. Maauimala-hankkeen yhteydessä tehdään myös Tampereen uintikeskuksen uimahallin energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviä investointeja ja nämä 0,3-0,4 milj eur katetaan liikuntapaikkojen perusparannukseen osoitetuista määrärahoista.

Päivitetyllä aikataululla maauimala saadaan käyttöön elokuussa 2018.

Rakennuttaja
: Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Panu Hirvonen

Suunnittelu:
Arkkitehtisuunnittelu FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
Maauimalan rakennesuunnittelu WSP Finland Oy
Uintikeskuksen rakennesuunnittelu Ramboll Finland Oy
GEO-suunnittelu Geopalvelu Oy
LVI- ja RAU-suunnittelu Ramboll Finland Oy
Sähkösuunnittelu Sähkölinna Oy

Urakoitsijat:
Rakennusurakoitsija: Suomen Maastorakentajat Oy
LVI-urakoitsija: Consti Talotekniikka Oy
Sähköurakoitsija: ESP Tekniikka Oy
vedenkäsittelyurakoitsija Suomen Allaslaite Oy
vedenkäsittelyn automaatiourakoitsija: Insta Automation Oy
rakennusautoimaatiotyöt: Schneider Electric Finland Oy

Sijainti: Joukahaisenkatu 7, 33500 Tampere