Tampere-talon toiminnallinen uudistushanke

Tampere-talo on liikevaihdoltaan, pinta-alaltaan ja sisällöntuotannoltaan Pohjoismaiden suurin yhdistetty kongressi- ja konserttikeskus. Tampere-talo rakennettiin vuosina 1988−1990. Tampere-talossa järjestetään vuosittain noin 700 tapahtumaa, joissa vierailee vuosittain yli 250 000 kävijää. Tampere-talon tiloissa järjestetään monenlaisia tapahtumia: palavereja, seminaareja, konsertteja, perhejuhlia, kotimaisia ja kansainvälisiä kongresseja, näyttelyitä, messuja, yritysjuhlia ja erikoistapahtumia.

Tampere-talon kiinteistön uudistamiseen kuuluu Muumilaakson käyttöön tulevien tilojen toteuttaminen Tampere-talon nykyisiin tiloihin (Rondo ja Studio). Muumilaakso edellyttää taidemuseorakentamisen vaatimusten mukaisia erikoistiloja, joissa on kattava, automaattinen, koneellinen ilmastointi ilmankosteuden ja lämpötilan kontrolloimiseksi. Lisäksi aulaan tehdään muutoksia, kuten Muumimuseon sisäänkäynnin läheisyyteen rakennettava aulan katkaiseva liukulasiseinä, joka mahdollistaa museon toiminnan myös muun talon ollessa suljettuna.

Tuleviin laajennusosiin sijoittuvat uudet kongressi-, kokous- ja juhlatilat, pienen salin uudet puku-/harjoittelutilat sekä uusi myymälätila ja ryhmämyynnin tilat. Uudistushankkeessa myös Tampere-talon aula muuttuu. Lipputoimisto uudistetaan ja aulaan tehdään nykyisen asiakaspalvelupisteen, infotiskin ja puhelinvaihteen toiminnot kokoava asiakaspalvelun monipalvelupiste. Lisäksi aulaan toteutetaan liike- ja myymälätila, joka palvelee myös Muumilaakson museokauppana. Nykyinen Cafe Soolo muutetaan kaksikerroksiseksi ravintolamaailmaksi.

Kustannusarvio:
18,8 milj. euroa.

Laajuustiedot:
Hankkeen huoneistoala 4852htm2 ja bruttoala 5501brm2 Rakennuksen kokonaishuoneistoala on 23 177htm2 ja -kerrosala 31 131kem2. Kokonaistilavuus on 200 000m3, josta laajennuksen osuus 20 400 m3.

Aikataulu:
Hankkeen rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi syksyllä 2015. Työt tehdään ja ne valmistuvat useassa vaiheessa. Koko hanke on valmis keväällä 2017.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilakeskus Liikelaitos, projektipäällikkö Jukka Kauppinen

Suunnittelijat:
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Esa Piironen Oy
LVI-suunnittelu: Hepacon Oy
Rakenne- ja akustiikkasuunnittelu: A-insinöörit Suunnittelu Oy
Sähkösuunnittelu: Ramboll Finland Oy
Konseptimuotoilu: Suunnittelutoimisto Amerikka Oy ja WSP Suomi
Kustannussuunnittelu: Sweco Oy
Mekaniikkasuunnittelu: Akumek Oy

Sijainti:
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere


» Tampere-talon toiminnalliset uudistukset, hankesuunnitelma (pdf, 8 MB)