Hervannan terveysaseman perusparannus käynnistyy maaliskuussa

18.02.2015 10:20

Hervannan terveysaseman perusparannustyöt alkavat maaliskuussa. Terveysasema jatkaa toimintaansa rakennuksessa koko remontin ajan. Hervannan terveysasema on osa Insinöörinkadun varrella sijaitsevaa Hervannan toimintakeskusta.

Terveysaseman toiminnat siirtyvät rakennuksen sisällä remontin edetessä. Sen sijaan rakennuksessa toimivat äitiys- ja lastenneuvola sekä fysioterapia siirtyvät remontin ajaksi Hervannan vanhan lukion tiloihin, osoitteeseen Opiskelijankatu 31. Neuvola aloittaa toimintansa lukion tiloissa 2.3. ja fysioterapia 9.3. Neuvola ja fysioterapia ovat väistötiloissa kevääseen 2016 saakka, jonka jälkeen ne muuttavat takaisin remontoituihin tiloihin terveysaseman yhteyteen.

Kotihoito siirtyy nykyisistä tiloistaan Hervannan toimintakeskuksen K-osaan viikolla 9. Apteekki jatkaa toimintaansa entisellä paikallaan niin remontin ajan kuin remontin jälkeen. Hervannan hammashoitola on jo siirtynyt väistötiloihin: Hammashoitolan toiminnat ovat jakautuneet Vuoreksen koululle, Pohjois-Hervannan koululle ja Liisanpuiston koululle. Hammasneuvola on siirtynyt Hervannan lukioon. Fimlab Oy siirtyy väistötiloihin syksyllä 2015.

Terveysaseman perusparannus tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa uusitaan ilmanvaihto sekä tiivistetään alapohja-, välipohja- ja seinäliittymät sekä ikkunoiden ja ovien ympäristöt sekä korjataan vesikatto. Ensimmäinen vaihe valmistuu keväällä 2016. Toisessa vaiheessa tehdään julkisivuremontti, joka valmistuu kesällä 2017.

Ensimmäinen vaihe aloitetaan remontoimalla terveysaseman Lindforsinkadun puoli. Toiminta remontoiduissa tiloissa alkaa lokakuussa 2015. Tämän jälkeen remontoidaan keskusaukion puoli, jonka remontoidut tilat otetaan käyttöön toukokuussa 2016.

Jatkossa terveysaseman toiminta keskittyy ensimmäiseen kerrokseen. Vastaanottohuoneet on suunniteltu lääkäri−hoitaja-työparimallin käyttöönottoa silmälläpitäen. Merkittävimmät tilamuutokset tehdään aula- ja odotustiloihin. Esimerkiksi ilmoittautumis- ja neuvontatoiminta keskitetään kokonaan ensimmäisen kerroksen pääsisäänkäynnin yhteyteen avattavaan aulatilaan. Yläkerrassa tulevat toimimaan neuvola ja fysioterapia. Hammashoitola ja Fimlab Oy jatkavat remontin valmistuttua entisillä paikoillaan rakennuksen toisessa kerroksessa.


Lisätietoja

Terveysaseman saneeraus:
Hankeinsinööri
Satu Lahdensivu
040 637 3889

Väistötilat:
Rakennuttajainsinööri
Mikko Airosto
040 806 4833

Sähköpostit ovat muotoa [email protected]
« Takaisin listaukseen