Terveysasemat

Kiireellinen ensiapu

Asiakasmaksut

 

Tampereella on kymmenen kaupungin omaa terveysasemaa, jotka vastaavat alueellisesti asukkaiden perusterveydenhuollon palveluista. Osa omalääkäri- ja sairaanhoitajapalveluista ostetaan yksityiseltä palveluntarjoajalta, Pihlajalinnalta. Kaupungin omille terveysasemalle varataan aika soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan (10023). Omapihlaja Hervantaan tai Kehräsaareen varataan aika soittamalla ko. terveysasemalle.

Jokaisella tamperelaisella on osoitteen mukaan määräytyvä omalääkäri. Omalääkärihaku kertoo omalääkärisi ja hoitajan nimen ja terveysaseman yhteystiedot:

» Omalääkärihaku
www.tampere.fi/ekstrat/sote/omalaakari/

Ajanvaraus omalääkärille ja sairaanhoitajalle:
t
erveyspalvelujen neuvonta 03 10023, joka päivä klo 7 - 22

Valokuva: Tampereella on 11 lääkäriasemaa eri puolilla kaupunkia.

Kun sairastut, soita terveyspalvelujen neuvontaan. Sairaanhoitaja antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan ja varaa vastaanottoajan lääkärille tai sairaanhoitajalle.

Suuntanumeroa käytetään soitettaessa matkapuhelimesta ja verkkoryhmän ulkopuolelta. Ruuhkaisimpaan aikaan aamusta iltapäivään kello 14.30 saakka voi jättää kiireettömissä asioissa takaisinsoittopyynnön. Ohjeet kuuluvat nauhalta.

» Terveyspalvelujen neuvonta

Terveysaseman sairaanhoitajan vastaanotolle voi mennä myös ilman ajanvarausta, mutta ajan varaaminen on suositeltavaa jonottamisen välttämiseksi.

» Sairaanhoitajan vastaanotto

Terveysasemat ovat auki ma - to klo 8 - 15.30, pe ja aattopäivinä klo 8 - 15.

Kiireellinen ensiapu

Terveysasemilla annetaan hätätapauksissa ensiapua niiden aukioloaikoina: ma - to klo 8 - 15.30, pe klo 8 - 15

Tays Ensiapu Acuta palvelee ympäri vuorokauden äkillisesti sairastuneita ja sellaisia loukkaantuneita tamperelaisia, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa ja joita ei voida hoitaa omalla terveysasemalla.

» TAYS Ensiapu Acuta
www.pshp.fi/acuta

» Ensiapu ja päivystys
Lisätietoa ensiapupalveluista

Jos tarvitset välitöntä, kiireellistä apua, soita numeroon 112. Esimerkiksi jos sinun tai läheisesi suupieli roikkuu, puhe on epäselvää ja käsi muuttuu hervottomaksi, voi kyseessä olla välitöntä liuotushoitoa vaativa aivoverenkierron häiriö. Ambulanssin henkilöstö tietää, mihin potilas kuljetetaan.

Kiireellinen ja kiireetön terveydenhoito Tampereella (selkokielinen esite), Milloin omalle terveysasemalle? Milloin Ensiapu Acutaan? (pdf, 414 kt)

Sivun alkuun

Asiakasmaksut

Terveysasemat eivät ota vastaan käteistä rahaa. Maksun voi hoitaa maksamalla yleisimmillä luotto- ja maksukorteilla. Visa Electron käy kaikissa toimipisteissä. Jos kortilla maksaminen ei onnistu, voi asiakas saada laskun postissa. Halutessaan asiakas voi saada laskun myös suoraan omaan verkkopankkiin. Verkkolaskua varten asiakkaan pitää tehdä omassa verkkopankissaan sopimus e-laskujen vastaanotosta.

» Terveysasemien asiakasmaksut

Työterveyshuolto

Jos käytössäsi on työnantajan tarjoama työterveyshuolto, on se ensisijainen yhteydenottopaikkasi sairaanhoidollisissa asioissa, jos työantajasi työterveyshuoltopalvelujen laajuus kattaa myös sairaanhoitopalvelut.

Tampereen kaupungin terveyspalvelut tarjoaa yrityksille työterveyshuoltolain mukaisia työterveyshuoltopalveluja Tullinkulman työterveydessä.

» Työterveyshuolto

» Tullinkulman työterveys
www.tullinkulmantyoterveys.fi

Asioi verkossa